Dodaj do ulubionych

2 letni miotacz przedmiotów

IP: *.* 18.09.02, 11:03
Czesc dziewczyny, poradzcie mi prosze co zrobic z 2 latkiem, ktorego ulubiona zabawa od jakiegos czasu jest demolka?Wystarczy ze odwroce sie na sekunde, a Michas juz zdazy porozrzucac wszystkie ksiazki, cisnac samochody, rozwalic plyty i odpalic komputer. Probowalam juz i prosba i grosba. Czy on z tego wyrosnie?POzdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: kn Re: 2 letni miotacz przedmiotów IP: *.* 18.09.02, 11:23
      Ciesz się, że problem pojawił się dopiero teraz :)Mój syneczek ma takie skłonności od urodzenia i po trzech latach poprawy jakoś nie widać :cry:W sprawie zabawek (którymi najchętniej rzuca o ścianę) - sposób, który ostatnio wprowadziłam i który jako tako skutkuje to ... worek na śmieci: rzucasz, to znaczy, że ci to niepotrzebne - do wora i wyrzucamy. Kilka zabawek faktycznie poleciało do zsypu, przy akompaniamencie dzikiego ryku, inne dyskretnie chowam; teraz wystarczy, że pojawię się z workiem w ręku (mam dyżurny ;) ), Krzyś rzuca się do zbierania swoich zabawek.W sprawie naszych płyt, książek itp. cennych przedmiotów - rada najbanalniejsza z banalnych: powtarzać "nie wolno" do skutku, ale kiedy ten skutek nastąpi - nie umiem Ci powiedzieć :) - u nas, po paru milionach powtórzeń, czasami działa, czasami wręcz przeciwnie. Ja czasem dodaję jeszcze - może mało wychowawczo, nie wiem - to jest moje (taty) nie zgadzam się, żebyś tym rzucał! Też czasami skutkuje.Pozdrawiam i życzę cierpliwości w dużych ilościach:hello: Kasia
    • Gość: Marta24 Re: 2 letni miotacz przedmiotów IP: *.* 19.09.02, 21:08
      Moj dwulatek zresztą też Michał jest dokladnie taki sam. Jest szybki jak błyskawica, wczoraj wywalil wielka donicę z kwiatkiem, a ja stalam krok od niego i nie zdażyłam złapaćsmile) U nas skutkuje sadzanie go na kanapie za karę, a dla Michała to jest sto razy gorsze od krzyku, bo on poprostu nie jest w stanie usiedzieć, wiec jak na razie ta metoda skutkuje, ale nie wiem jak długo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka