ergoproxy 24.08.07, 20:57 Dokladnie, inwestycje w nasze pociechy zaczynamy od najmlodszych lat - moze dzieki temu nie zatraca swojego talentu w latach przyszlych.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solveik Re: Zanim przekroczy próg 28.08.07, 12:12 Te wszystkie działania są nieco przerysowane. Dziecko nieizolowane od rówieśników i pozostawiane czasem u dziadków nie będzie miało takich problemów z aklimatyzowaniem się. Więc w rozwój społeczny naszego dziecka powinniśmy dbać od samego początku a nie od chwili posłania pociechy do przedszkola. Poza tym grupy 25 osobowe na jedną przedszkolankę jest niedopuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
zxspektrum Re: Zanim przekroczy próg 04.09.07, 13:40 Własnie mamy ten problem aklimatyzacji.Maly ma 3 latka i wydawało nam sie ze bedzie oki,niestety nalezy do trojki dzieci ktore płacza prawie non stop za nami?Co tu robic odpuscic czy go dalej stresowac? Przedszkolanki mowia zebysmy sie zastanowili. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zanim przekroczy próg 04.09.07, 13:54 > Własnie mamy ten problem aklimatyzacji.Maly ma 3 latka i wydawało > nam sie ze bedzie oki,niestety nalezy do trojki dzieci ktore płacza Czasami pozory mylą i dziecko które naszym zdaniem powinno sie świetnie odnaleźć w grupie przezywa tam "katorgi". Ja myślę że to dopiero początek i wszystko może się jeszcze zmienić. Czasami warto poczekać rok dłużej. Moje maluchy mają 4,5 i świetnie się w przedszkolu odnalazły. Było to dla nas zaskoczenie. Zwłaszcza jeżeli chodzi o syna, który jest nerwusem i wrażliwcem. U nas na oddziale plączą przeważnie trzylatki. Odpowiedz Link Zgłoś
olinekol Re: Zanim przekroczy próg 28.08.09, 00:45 Nie poddawaj sie i nie sluchaj przedszkolanek- nie powinny mowic czegos takiego tylko wlozyc wiecej zaangazowania w to, zeby sie dziecko odnalazlo. Jak teraz odpuscisz to pozniej wcale nie musi byc latwiej. Powodzenia, ja tez walcze ze swoim maluchem Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecony1976 Zanim przekroczy próg 06.09.07, 14:30 Piękny artykół i jak że przepojony miłością do dziecka no poprostu cudo. Szkoda tylko że nie mający żadnego zastosowania w praktyce, kilka złotych myśli do niczego nie potrzebnych. Tata przedszkolaka (I grupa smerfiki) Odpowiedz Link Zgłoś
stopjedzeniustokrotek Zanim przekroczy próg 04.08.08, 13:03 Banały teoretyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
olinekol Zanim przekroczy próg 28.08.09, 00:42 Bla bla bla-moj synek byl w zlobku i po przerwie wakacyjnej poszedl dzis pierwszy raz do przedszkola i...tragedia! Po pozegnaniu i tlumaczeniu,ze mama wroci i tak przeplakal cala godzine u Pani w ramionach- cale szczescie chodzi do prywatnego przedszkola i Pani ma szescioro dzieci na glowie ale juz wiemy,ze nie bedzie latwo pomimo tego,ze odkad skonczyl 6 miesiecy chodzil do zlobka! Odpowiedz Link Zgłoś
rose.madder Re: Zanim przekroczy próg 31.08.10, 20:35 Kompletnt bełkot. Po co jakiś woźny (?) ma pokazywać dziecku przedszkole, skor są dni adaptacyjne??? Odpowiedz Link Zgłoś