malabru 24.11.07, 23:18 Pewnie każda z Was albo się zastanawiała, albo jeszcze się zastanawia nad tym, co kupić dzieciom i rodzinie. Może podzielimy się naszmi pomysłami na to czym obdarować naszych bliskich? A nóż widelec kogoś natchnie cudzy pomysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malabru Prezent dla 2,5 latka 24.11.07, 23:41 Z synem to mam problem, bo dużo zabawek juz ma. Napiszę Wam co ma i nad czym się zastanawiam. W domu hitem są po prostu: - rozkręcane pojazdy www.bawi.ru/product_info.php?products_id=2827&osCsid=826936a54d126d4c29189251ac90bce3 miałam problem, żeby znaleźć zdjęcie na polskiej stronie, ale ja kupiłam te pojazdy w Świecie Dziecka. Są naprawdę rewelacyjne. W zestawie jest wkrętarka na baterie, "zwykły śrubokręt" i 3 różne końcówki do rozkręcania pojazdów. Zrobione są z dobrej jakości plastiku. Naprawdę ciekawa zabawka - oczywiście kolejki drewniane (Brio, Tesco, Ikea) www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60112896 - lego Duplo (standardowo jak dla tego wieku) - puzzle (różne) Tomek dopasowuje zwierzęta do ich kształtów. Teraz zastanawiam się nad kupnem puzzli Trefla z serii Baby, np. o takich: www.krainadziecka.pl/Baby+puzzle++zwierztka+afrykaskie_p1524.html - ciastolina Tomek bardzo lubi bawić się ciastoliną. Jednym z pomysłów jest jakiś zestaw typu ośmiornica albo klown, bo akcesoriów kuchennych typu garnki, wałki, wyciskarki, foremki mamy całą masę jeszcze od czsów Natalki www.babyclub.pl/search.php?text=play-doh&lang=pol&counter=0 - garaż z ulicami firmy Wader Ponieważ tomek bardzo lubi samochodziki, ciuchcie itp. rozważamy też mżliwość zakupu któregoś z tych zestawów: www.wader-wozniak.pl/show.php?idseria=16&symb=gar&lang=pl samochodziki mamy, klocki mamy, taki zestaw ulic byłby do kompletu wymiennie z drewnianą kolejką haj ta się znudzi. Jeśli macie doświadczenia z innymi zabawkami lub macie jakeiś inne pomysły piszcie koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
monia420 Re: Prezent dla 2,5 latka 25.11.07, 16:06 dla chłopców przygotowuje książki - zgodnie z aktualnymi zainteresowaniami, zabawek mają całą masę, więc się nie wyrywam za to dla dziadków zamawiam kalenadarze ze zdjeciami chłopaków. Ciężko im się w ciągu roku zmobilizować do odwiedzin, to mają frajdę na ścianie.... u nas dodatkowym utrudnieniem jest to, że starszy urodził się na pczątku stycznia, więc prezenty świąteczne, urodzinowe i mikołajkowe zlewają mu się w jedno...więc u nas od nas pod choinką znajdą po prostu książki Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Prezent dla 2,5 latka 26.11.07, 12:10 Na Mikołaja starsza córeczka dostaje drewnianego konika typu Cepelia plus lalkę w stroju krakowskim bo ostatnio takie tematy mocno faworyzuje. A młoda - o zgrozo! - poprosiła Mikołaja o _kolejną_ lalkę. Ja nie mam co robić z tymi lalkami. Ale fakt, ze sa mocno eksploatowane. I na spółkę Shreka na DVD. Teraz jest wydanie 3-płytowe więc na razie 1., i po kolei będą spływać kolejne. Pod choinkę starsza: wyposażenie do "nowej" (=nowo przemalowanej - na róż) sypialni, czyli poszwę na kołdrę i moze dywan za pieniądze od mojej mamy. Plus oczywiście książki (tu Pan Kuleczka oraz Kot Prot). Młodej jescze nie wiem co kupić ale jedną książkę z rymowankami juz mam, może rozbudujemy kolejkę drewnianą. Tata: piżama, książka z przepisami na likiery (najnowszy hobby) oraz płyta Vaya con Dios. Odpowiedz Link Zgłoś
gopio1 Re: Pomysły na prezenty 26.11.07, 22:45 Oficjalne listy do Św. Mikołaja dzieci będą pisały 1 grudnia, więc na razie napiszę, to co wiem na pewno: Kuba (5 lat) dostanie grę Piranie atakuja: merlin.pl/frontend/browse/product/206,479195.html Niedawno odkrył świat Lego, marzy więc o jakimś nowym zestawie. Maja (3 lata) powiedziała, czego na pewno nie chce - lalki... Chciałaby natomiast drewniane łóżeczko dla swojego ukochanego Misia. Oprócz tego dostanie na pewno jeszcze grę planszową Dni Tygodnia: merlin.pl/frontend/browse/product/206,457273.html Do tego oboje kilka książek i kalendarz Pana Kuleczki. Piątce chrześniaków (sic!) i ich piątce rodzeństwa (Aaaaaaaa!!!!!) jeszcze nie do końca wiem co kupimy, póki co mam już: 1. Wygibajtus (dla 10-latki) 2. Domino kolory Granny (dla prawie 2-latka) merlin.pl/frontend/browse/product/206,458472.html 3. Kubek w puszce zamykany na kluczyk, z dziurką (może służyć jako skarbonka). Coś takiego, ale nie zupełnie, bo ten nasz ma jeszcze zamykanie na kłódeczkę: tiny.pl/jlb9 4. Filofuny (dla 10- i 12-latki) 5. Zestaw do samodzielnego robienia koralików 6. Baśnie Andersena - ładne wydanie Media Rodziny (dla 7-latki) 7. Skojarzenia (dla 3,5-latki) merlin.pl/frontend/browse/product/206,464972.html 8. Drewniane puzzle Janoscha dla 3-letniej miłośniczki Misia i Tygryska. 9. Parę pierdół typu mydełko w kształcie misia, bańki mydlane, może jajko z którego wykluwa się jakiś zwierz... 10-15. Książki.. książki... książki... Ja jestem miłośniczką gier towarzyskich, więc szczerze polecam: - Zgadnij kto - Wilk i owce (obie suuper na rodzinne wieczory z dziećmi) - Karty Uno - chyba dla każdego. Mamy i te tradycyjne i Junior (od 3 lat z postaciami z Kubusia Puchatka) i gramy kilka razy w tygodniu, wszyscy, łącznie z Babcią - Make and break (kupię chyba przy następnej okazji) merlin.pl/frontend/browse/product/206,451794.html I jeszcze, dla miłośnika dinozaurów (myślę, że tak powyżej 5 lat): merlin.pl/frontend/browse/product/206,454079.html To się naprodukowałam... Miłego buszowania po sklepach Gosia Odpowiedz Link Zgłoś