moyyra 02.10.08, 12:36 są tu zachustowane podwojne mamusie? odkad mam chustę, to blogoslawie kazdy dzień-zycie stalo się znosniejsze i latwiejsze z moim 2 miesieczniakiem i 3 latkieim )) pozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martulka79 Re: Chustowe mamy -są tu? 02.10.08, 14:26 Witaj, wiele w tym prawdy, ja nosze moją 5 miesieczną Julkę a za nami drepta 2 latek Mati. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rillia Re: Chustowe mamy -są tu? 02.10.08, 16:20 My też się chustujemy od blisko 11 miesięcy chusta uratowała mi życie. Młoda miała bardzo ciężki drugi miesiąc. Ryczała dzień w dzień. Starszą też czasami wrzucam na plecy Uzależniłam się chustowo Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: Chustowe mamy -są tu? 02.10.08, 19:24 Ja już jestem w końcówce noszenia, choć jeszcze w tym roku nosiłam czterolatke we wrześniu do przedszkola A dwuipólatka chetnie wskakuje do chusty lub MT jak się zmęczy Odpowiedz Link Zgłoś
frawashi Re: Chustowe mamy -są tu? 03.10.08, 11:57 ja dopiero zaczęłam przygodę z chustą i już jestem zachwycona Mały (1,5miesiąca) uwielbia być noszony na kangurka, no i mogę swobodnie biegać za moją dwulatką życie stało się łatwiejsze Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: Chustowe mamy -są tu? 03.10.08, 18:00 od roku (od 4. dnia życia młodego) noszę dużo i w różnych szmatach błogosławię ten wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
aguska25 Re: Chustowe mamy -są tu? 04.10.08, 20:03 i ja się melduję jako mama zamotanadwójka maluszkó i chusta to cud na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
gmmazur Re: Chustowe mamy -są tu? 03.10.08, 22:35 ja noszę Małą od kiedy skończyła 6 tygodni, czyli jakieś 5,5 miesiąca. I mam dwie wolne ręce dla pozostałej dwójki Odpowiedz Link Zgłoś
doominikaa Re: Chustowe mamy -są tu? 08.10.08, 12:07 Małgośka jest w chuście od początku - Mateusz też lubi. testuję wszystko, co mi wpadnie w rękę - wiązanki, kółkowe, Mei-tai, nosidła ergonomiczne... świetna przygoda i mega-ułatwienie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
ambus Re: Chustowe mamy -są tu? 11.10.08, 20:32 Noszę małego od drugiego tygodnia życia. Teraz ma 2 miesiące i ciągle uwielbia kołyskę, a ja mam wolne ręce i swobodnie mogę bawić się z dwulatką Chusta to cudowny wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_myszynska Re: Chustowe mamy -są tu? 11.10.08, 22:50 Gdyby nie chusta nie przeżyłabym pierwszych 3mcy z młodszym. Teraz Staś ma 5,5 i już rzadziej bywa w chuście, ale na początku to siedział non-stop. Starszego czasem wsadzam do kółkowej i też ma niezłą zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagarcia Re: Chustowe mamy -są tu? 12.10.08, 22:43 Przy starszym był to raczej kaprys Teraz przy mojej kochanej dwójce nie wyobrażam sobie życia bez chust Wojtka zaczęłam nosić jak miał 2 tygodnie. K. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia_2 Re: Chustowe mamy -są tu? 28.10.08, 14:22 My też zamotani od 3mc, chusta to dla nas wybawienie, młodszy teraz 6,5mc starszak prawie 3latka.Antoś nam płakał prawie non stop przez 4mc, noszenie i jeszcze raz noszenie mnie wykańczło...a teraz jak jest marudką to hop go do chusty i jest ok, zaraz zasypia albo podziwia świat z chusty Zawsze chusta jest dla nas usypiaczką na noc jak już Antoś spi, to go przekładam do łóżczekaSzkoda że od początku nie kupiałam chusty teraz nie wyobrażam sobie bez niej ani jednego dnia pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
aga7 Re: Chustowe mamy -są tu? 28.10.08, 14:41 a jaką chustę polecacie dla noworodka? Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Chustowe mamy -są tu? 22.11.08, 22:48 na poczatek najlepsze są elastyki, Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna Re: Chustowe mamy -są tu? 20.11.08, 17:44 ja się melduję, jeszcze sama w dwupaku, ale chustowałam się już z dziewczyną ( ze zdjęcia ) najpierw pouchem, potem wiązaną, i teraz oczywiście też zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
goswiek Re: Chustowe mamy -są tu? 23.11.08, 22:33 Też się melduję, na razie chustowała się Madzia, od mniej więcej 2go miesiąca życia najpierw w elastyku, potem wiązance, Mei-Tai, ale najbardziej lubię nosidło ergonomiczne APLX. Teraz w ciąży nie noszę, ale jak się Małe urodzi to kupuję elastyka, bo bez chusty jak bez ręki przy dwójce małych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Chustowe mamy -są tu? 26.11.08, 18:05 ja dopiero co kupiłam mei tai i w sumie nie dla swoich dzieci a dla podopiecznego. Dopiero raz w niej wzięłam maluszka i musze przyznać, że jestem mile zaskoczona, bo naprawdę nie czułam, że go noszę na plecach, wcześniej nosiłam czasami w nosidle na stelażu i to była masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka415 witajcie 14.12.08, 19:31 teraz ze względu na trzecią ciąże odpuściłam z noszeniem, mam chustę Didymos polecam i Bebylonia tez fajna, lubię tez nosić w mt, pozdrawiama Odpowiedz Link Zgłoś