nesting_sheep 25.03.09, 19:45 czy to prawda że owoce (np. jabłko) można jeść TYLKO rano, na czczo i 20 minut przed posiłkiem- czyli nie moge zjeść wieczorem przed kolacją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kichigai_ushi Re: wprawione w Montim 25.03.09, 22:10 nie. owoce sie je z rana, max do 12. a jesli np ccesz zjesc truskawki z twarogiem, to musza byc ugotowane. chodzi o to ze owoce zawieraja fruktoze i fermentuja. ja jablko zawsze z rana zjadalam, zanim dochodzilam do sniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: wprawione w Montim 26.03.09, 22:07 no dzięki Kiczi- to nie jest dobra wiadomść Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama Re: wprawione w Montim 27.03.09, 09:36 Tylko uwaga z jedzeniem jabłek na czczo bo w razie dmuchania w alkomat wyjdzie że piłaś Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 małe sprostowanie 29.03.09, 10:11 owoce wg zasad zaostrzonych MM można tak, jak napisala Kiczi, ale ja jadłam po południami też, tyle tylko, że trzeba zachować odstępy między posiłkami czyli 3h po węglach i 4 po tłuszczach i pół h przed kolejnym posiłkiem węglowym a 1h przed tłuszczowym jedz tak, jesli musisz i obserwuj swoj organizm jeśli nie będziesz chudnąć, to odstawa owoce wieczorem aha, truskawki sa owocami niefermentującymi, tak samo, jak jagody, jeżyny itp i mozna je jeśc surowe do śniadania, a pozostałe owoce fermenutjące trzeba ugotować, bądź usmażyc itp Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi danka, a ktore to niefermentujace? 30.03.09, 12:24 a ktore fermentujace? lub tez jakis jesc nie wolno? ja ciagle mam klopot ze sliwkami pomaranczami. bo bananana jesc nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 Kiczi, Iksa 10.05.09, 22:44 Iksa, zapraszam tu: montignac.webd.pl/index.php Kiczi, banana nie wolno w ogóle bo ma za wysokie Ig, no chyba że, taki na wpół dojrzały (uwielbiam ), ale bardzo rzadko niefermentujące to, jak napisałam wczesniej owoce leśne, czy jagodowe, nie wiem, jak sie na nie mówi: jagody poziomki truskawki maliny borówki itp Odpowiedz Link Zgłoś
iksa29 podpowiedzcie... 29.03.09, 23:51 Może mnie uznacie za ignorantkę, ale chciałabym od Was dowiedzieć się czegoś więcej o tej diecie. Poczytałam ciut, ale wolałabym od Was, czy stosujecie, jak się czujecie, jakiś dodatkowe informacje mile widziane, będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: podpowiedzcie... 11.05.09, 00:48 jezu jak wy to wszystko pamietacie, ja nie moge pojac tych zasad. chyle czola danas Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 Mona 14.05.09, 22:56 jak pierwszy raz sie dowiedzialma o MM to poczytalma, stwierdzilam, ze zbyt zagmatwane, jak dla mnie i se poszlam ale mialam drugie podejscie i bardzo pomogla mi Azz, gadalys,y cyba z tydzien na gg codziennie, a potem juz rzadziej, bo juz co raz mniej pytan mialam a jak juz trafilam na forum MM, to juz poszlo gladko no i oczywiscie podstawa, to lektura Jeść, aby schudnąć bardzo fajnie napisana książka Mona, ta dieta nie jest zagmatwana, tylko taka sie na poczatku wydaje, ale uwierz mi, ja zaczynajac te diete, nie wiedzialam co to weglowodany a na prawde warto, bo dietka jest swietna i dziala i jak ktos NA PRAWDE chce schudnąc i dobrze sie czuc, to polecam bo mi na niej skonczyly sie moje problemy skorne, przewlekle grzybicze zapalenia pochwy itp a moj malz pieknie wyregulowal sobie cisnienie i przestal brac tabletki o zrzuconych kg nie wspominajac jakbys kiedys cos potzrebowala sie dowiedziec, to wal smialo Odpowiedz Link Zgłoś
azille Mona 15.05.09, 09:47 Kup sobie książkę Montignaca ew ja Ci wyślę ebooka bo mam. Gwarantuję Ci że jak przeczytasz to będziesz wiedziała co i z czym się je. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Azz 15.05.09, 22:27 czy ja mogę prosić na gazetowego, i tak zamierzam ją kupić może się dzięki temu szybciej zmotywuję... Odpowiedz Link Zgłoś
azille Niuta Ty tez daj GG bo 17.05.09, 11:12 plik do mony via mail nie przeszedł za duży więc musimy pchnąć albo przez GG albo skypem. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: wprawione w Montim 15.05.09, 09:43 Wiesz co, teoretycznie nie powinno się jeść cukrów do 12. W praktyce wygląda to tak że można zjeść do 16 i owoc i jogurt z owocami ale raczej nie jedz takich "cukrowych" posiłków po kolacji. Kolacja i koniec. Przed czyli tak w okolicach 16 myślę że spokojnie możesz zjeść. Wklejam Ci tabelkę z IG owoców, im mniejszy tym lepszy. Sama sobie dobierz owoce które lubisz i mają małe IG. Zakazane: banan, melon, ananas, winogrona, kiwi. Resztę możesz jeść ) montignac.com.pl/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=496&Itemid=84 Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: wprawione w Montim 15.05.09, 16:22 Dzięki dziewczyny. Ta dieta jest super! Uwielbiam ją! Trzy miesiące bez wyrzeczeń specjalnych i bmi spadło mi z 22 do 19 Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: wprawione w Montim 15.05.09, 22:23 ja się ostatnio poddałam niestety, nie potrafię zorganizować posiłków w pracy i po. za mało czasu wieczorem mam na to żeby przemyśleć co gotuję tak aby później można to było wkleić pod dietę.. choć nie powiem staram się cały czas zacząć na nowo. problem mam z przestawieniem się na myślenie montiowo, tak aby wejść do sklepu i z góry wiedzieć co kupuję... Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa az 15.05.09, 22:59 wyslij mi prosze ebooka bo ja tu nijak tej ksiazki po polsku nie znajde a po angielsku raczej nie podolam . Wlasnie najtrudniej mi przyswoic wiedze co i jak, kiedy jesc zeby zgadzalo sie . Mam od kiczi chyba cala liste produktow tluszczowych i weglowodanowych a nie umiem nic z tego wyczarowac. Danas- kopnij mnie w dupsko mowiac ile schudlas?- moze sie w koncu otrzasne. Podejsc do tematu mialam juz kilka ale sie zniechecalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
azille Mona 16.05.09, 21:35 Wysłałam, nie wiem czy na 100% przeszło bo to ok 32 mb jesli nie to daj znac włożę na FTP-a albo jakoś skypne. "W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym." Odpowiedz Link Zgłoś
danas74 Re: az 17.05.09, 11:03 m0nalisa napisała: > . > Danas- kopnij mnie w dupsko mowiac ile schudlas?- moze sie w koncu otrzasne. > Podejsc do tematu mialam juz kilka ale sie zniechecalam.... Mona, ja przez 3 miesiace schudlam 6kg, mój małż 12kg. Wszystko zalezy, jak dużą masz nadwagę, czyli jakie BMI. Im BMI jest bliższe normy, tym ciężej kg schodzą. Ja jak startowałam miałam BMI w normie, ale przeszkadzała mi moja fołda, która zeżarła moja talię Wejdź na forum, do którego wczesniej podawałam linka, tam masz mnóstwo przepisów na pyszne żarło, a poza tym gotowe menu, które wpisują MMki Niuta, wiem, że jak sie pracuje, jest ciężej, a może spróbuj z sałatkami do pracy, co?? Ja tak szykowałam małżowi, bo wydaje mi sie, że tak było najłatwiej. Np full warzyw z fetą, albo z gotowanym kurczakiem itp Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: wprawione w Montim 16.05.09, 21:53 nie przeszlo, za ciezki plik chyba... Odpowiedz Link Zgłoś