Dodaj do ulubionych

Gra Kto to był? Ravensburger

IP: *.sieradz.vectranet.pl 17.10.12, 10:03
Pomóżcie drogie emamy i wytłumaczcie jak się gra w ta grę.Czytałam instrukcje ale nie mogę załapać co po kolejno wykonywać żeby dostać ten klucz bo np., wchodzę do komnaty węża i wciskam oko i znajduje chleb i kładę go do kotki i co potem czy zaraz wciskam węża i rękę i potem usta czy to z mojej strony już koniec i teraz kolej następnego gracza i on idzie do innej komnaty i robi te same czynności, Proszę o instrukcje krok po kroku,mamy ta grę od 2 dni i córce bardzo się podoba ale nie umiemy dojść jak dobrze grać , czas nam się kończy a my błądzimy po komnatach i wciskamy to samo w kółko...Gra jest naprawdę bardzo ładnie wydana, fajna ta skrzynia i efekty dźwiękowe, przemawia do nas kotka, wróżka, czarnoksiężnik, zwierzęta z komnat no i duch, ogółem 6 latka jest zachwycona ale niestety nie potrafimy zagrać do końca a to może zniechęcić a szkoda by było.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuziolek Re: Gra Kto to był? Ravensburger IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 21:07
      Witam Wszystkich grających w KTO TO BYŁ. Mam problem- nie wiem jak otworzyć drzwi do wieży bądź lochu mająć nawet dwa klucze. Drzwi do jadalni potrafię ale tamtych nie. proszę o wskazówki na maila mkasowski@poczta.fm. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
    • zoskaonly Re: Gra Kto to był? Ravensburger 26.02.13, 13:56
      Hej,
      mamy tę grę od tygodnia i moim chłopcom szalenie się podoba, więc graliśmy już parę razy.
      Nie wiem dokładnie jak to jest z tymi ruchami, bo instrukcja tego nie precyzuje. My w każdym razie gramy tak, że jedna kolejka to jedno wciśnięcie, albo oka, albo ust. Generalnie dobrze najpierw jest wciskać same oczy, żeby znaleźć wszystkie jedzonka (my gramy w uproszczoną wersję, że jedzenie kładziemy na kocie, nie w spiżarni - wg instrukcji jest to dozwolone dla młodszych graczy). Jak już się uzbiera jedzonko to wtedy trzeba wciskać usta, żeby pogadać ze zwierzętami i jeśłi powie, że chce coś tam to jeśli to macie to dać mu to i wcisnąć w tej samej kolejce ręke i wtedy dostaje się jakąś podpowiedź.
      Nie wiem dokładnie czy dobrze gramy, ale udało nam się już parę razy wygrać ze złym czarodziejem, więc chyba jest ok.

A gra jest naprawdę rewelacyjna, ta skrzynia bardzo uatrakcyjnia grę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka