anfido 10.11.04, 17:57 Bardzo chętnie nauczyłabym mojego starszego synka jakiś zimowych pioseneczek, ale ta zawodna pamięć. Może możecie pomóc??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
la_lunia Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 10.11.04, 21:01 I Zima, zima, zima, pada, pada śnieg, Jadę, jadę w świat sankami, Sanki dzwonią dzwoneczkami: Dzyń, dzyń, dzyń, 3x II Zasypane pola w śniegu cały świat, Biała droga hen przed nami, Sanki dzwonią dzwoneczkami: Dzyń, dzyń, dzyń, 3x III Jaka pyszna sanna, parska raźno koń, Śnieg rozbija kopytami, Sanki dzwonią dzwoneczkami: Dzyń, dzyń, dzyń, 3x Odpowiedz Link Zgłoś
agnik124 Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 10.11.04, 22:23 Spróbuj tutaj, warto mieć głośniki www.ewa.bicom.pl/karaokedz/kd25.htm Odpowiedz Link Zgłoś
agnik124 Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 10.11.04, 22:28 jeszcze coś www.bajecznik.pl/kategoria.php?category=3&show=45 Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 11.11.04, 21:39 ładne piosenki sa na płycie Zima z Misiem i Margolcią Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 15.11.04, 09:31 1. Stoi bałwan koło płotka, Kto go spotka, śmieje się, Bo wąsiki ma z patyków, A z kamyków pięć guzików, W obu rękach miotły dwie. Zamiast czapki miska wielka, Z kartofelka piękny nos, Wróble skaczą i ćwierkają, Burek szczeka, zmyka zając, Aż się dzieci śmieją w głos. 2. Hej, kolego przedszkolaku, Za oknem śnieg biały, Weź saneczki i z góreczki Zjeżdżaj, zuchu mały. Hi hi hi, ha ha ha, Tralalala bum. Cztery konie zaprzężone Do ślicznych saneczek Wiozą, wiozą Panią Zimę I wór śnieguleczek. Hi hi hi, ha ha ha, Tralalala bum. 3. Śnieg pada, śnieg pada, wołają dzieci, Tu płatek, tam płatek, dużo ich leci. Kogucik młodziutki, zawadiaka, Dziób podniósł i pyta, skąd kasza taka? Niedobra, niesmaczna sypie się z góry, Ja jej jadł nie będę, ni moje kury. Tyle mi się przypomniało; jak chcecie, prześlę nuty. Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 17.11.04, 12:56 Majan, sprawdź maila gazetowego, najlepiej ze strony, nie z Outlooka. Przesłałam ci nutki, ale pliki są duże (razem ze 3 mega); jeśli to za wiele, daj znać, mogę spróbować jakoś to zmniejszyć. No chyba że masz stałe łącze Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Do majan3 17.11.04, 15:41 Udało się, sprawdź teraz, ostatni mail powinien liczyć ok. 110 kB (PDF). Tam są wszystkie zimowe piosenki. Tylko sprawdź pocztę przez stronę Gazety, nie ściągając do domu przez modem zanim nie wyrzucisz poprzednich gigantycznych maili. Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 15.11.04, 12:50 Jeszcze jedna: Po śniegu puszystym pędzą cicho sanie, Zawiozą, zawiozą do miasteczka Hanię, Zawiozą, zawiozą do miasteczka Hanię. Po śniegu puszystym, bielutkim jak mleko, Zawiozą Haneczkę daleko, daleko, Zawiozą Haneczkę daleko, daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Biały walczyk 15.11.04, 12:56 Zdaje się, że tutaj znajdziesz słowa i melodię: www.ewa.bicom.pl/karaokedz/kd25.htm Biały walczyk Hej, biały walczyk, hop, hop, hop Zając na śniegu znaczy trop Zając na śniegu pomyka A my tańczymy walczyka. A my tańczymy walczyka. Saneczki z góry wiozą nas Wiatr pogwizduje, szumi las A nasze ptaki z karmnika Tańczą białego walczyka Tańczą białego walczyka Hej biały walczyk, baczność, start! Dzieci do sanek i do nart Sikorka prosi czyżyka Tańczmy białego walczyka Tańczmy białego walczyka Odpowiedz Link Zgłoś
skania.h.j Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 15.11.04, 22:14 O bałwanku, ale nie pamietam ostatniej zwrotki: Stoisz smutny nasz bałwanku ze spuszczoną głową może chciałbys mieć przy sobie panią bałwankową oj tak tak, oj tak tak mojej żony wciąż mi brak oj tak tak oj tak tak mojej żony brak Ma korale z jarzębiny bałwankowa żona ale łatwo poznać z miny że dziś jest zmartwiona oj tak tak oj tak tak mego synka jeszcze brak oj tak tak oj tak tak synka jeszcze brak ........... ........... ........... ........... oj tak tak oj tak tak przydałby się jeszcze brat oj tak tak oj tak tak przydałby się brat Stoi bałwan z bałwankową w środku zas bałwanek jeszcze chwila i rozpoczną bałwnakowy taniec. Oj tak tak .....???? Jak przypomne sobie coś jeszcze, to dopiszę inne zimowe piosenki. U nas "temat zimowy" jeszcze nie nastał - stąd to rozkojarzenie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agalubian Re: szukam piosenek o tematyce zimowej 17.11.04, 15:56 Ściągnięte ze strony ewa.bicom. i coś tam dalej: ~ Bałwankowa rodzina ~ Stoisz smutny, nasz bałwanku, ze spuszczoną głową. Może chciałbyś mieć przy sobie panią Bałwankową? Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Dobrej żony wciąż mi brak! Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Bałwankowej brak! Ma korale z jarzębiny Bałwankowa żona, ale łatwo poznać z miny że dziś jest zmartwiona. Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Mego synka jeszcze brak! Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Synka jeszcze brak! Stoi bałwan z Bałwankową, w środku zaś Bałwanek. Jeszcze chwila i rozpoczną bałwankowy taniec. Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Przydałby się jeszcze brat! Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Przydałby się brat! Już wesołe dwa bałwanki tańczą z rodzicami, i my także się pobawmy razem z bałwankami. Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Zatańcz z nami raz i dwa! Oj, tak, tak! Oj, tak, tak! Zatańcz raz i dwa! Odpowiedz Link Zgłoś