flurcia 15.03.05, 16:31 Jak w temacie. Napiszcie mi wszystko na ten temat co wiecie. Chciałam przyozdobić szyby w oknach w pokoju córki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi28 Re: farby witrażowe - kto używał?? 15.03.05, 23:48 My używamy. Nieustająco i na okragło od dwóch lat Są wielką miłością mojego synka, który w tej chwili radzi sobie z nimi fantastycznie. Obrazki wyglądają pięknie - nawet te zrobione dziecięcą rączką. mamy motywy z wszystkich ulubionych bajek na oknach. Tzy wielkie okna w dziecięcym pokoju zaklejone niemal szczelnie. Widok z obu stron bajeczny . polecam, świetna zabawa, fantastyczny efekt. Problem, jeśli po jakimś czasie chcesz zmienić dekoracje - trochę pracy trzeba włozyć w oderwanie i domycie okna, ale warto . Jakbyś miała jakieś pytania pisz na priva semilia@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: farby witrażowe - kto używał?? 16.03.05, 11:19 No właśnie, czym i jak to zmywasz, bo przyznam, że mam wielką ochotę poeksperymentować, ale boję się, ze zostaną mi plamy i czy możesz mi podać nazwę Twoich farb (producenta)? Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: farby witrażowe - kto używał?? 20.03.05, 09:34 Właśnie, obrazki malowane farbkami window art schodzą bez żadnych problemów i nie zastawiają śladów Odpowiedz Link Zgłoś
guga74 Re: farby witrażowe - kto używał?? 17.03.05, 09:02 Polacam WESOŁE ŻELKI, malucjesz na folii, po wyschnięciu odlepiasz (tworzy się coś w rodzaju naklejki), która b bez problemu lepi się do szyby, jeśli chcesz umyć okno to po prostu podważasz malunek paznokciem i tyle. Obrazki przechowujesz w foliowych koszulkach, by nie uległy zniszczeniu, możesz zmieniać dekoracje okna zależnie od nastroju czy pory roku. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: farby witrażowe - kto używał?? 17.03.05, 09:35 Napisałaś: "Obrazki przechowujes > z w foliowych koszulkach, by nie uległy zniszczeniu, możesz zmieniać dekoracje > okna zależnie od nastroju czy pory roku." czy to znaczy, że jak odlepię obrazek z okna to wkładam go do koszulki i mogę przylepic jeszcze raz. Nie przylepi mi sie do tej koszulki w środku? Czy mam przez to rozumieć, że mogę mieć kilka gotowych zrobionych naklejek-obrazków i przechowywać je w koszulkach, i w zależności od np. nastroju wyjmować i nalepiać albo odlepiać i chować do koszulek? Odpowiedz Link Zgłoś
dgor Re: farby witrażowe - kto używał?? 20.03.05, 09:31 dokładnie tak jest pod warunkiem, że będziesz używać dobrych farbek. Niestety niektóre już na onie się "starzeją" tzn kruszeją albo robią się dziuru. Niezłe są żelki ale jeszcze łatwiejsze do zdejmowania i przechowywania są window Art firmy nerchau - z tych co ja testowałam najlepsze. Koszmarne okazały się Window color - właśnie w nich robią się dziury. wracając do przechowywania to ja tak właśnie robię, zmieniam wystrój w zależności od pory roku a obrazki mam gotowe od 3 lat. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jamaska Re: farby witrażowe - kto używał?? 17.03.05, 09:51 gdzie te żelki mozna kupić? bo przyznam sie do tej pory uzywałam tzw profesjonaknych farb i one kiepsko sie domywaja (tzn rozpuszczalniki itd) dzieki za info Uściski Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: farby witrażowe - kto używał?? 17.03.05, 13:37 takie żelki widziałamw Tesco w Łodzi,a farby witrażowe to w zwykłym papierniczym Odpowiedz Link Zgłoś
guga74 Re: farby witrażowe - kto używał?? 17.03.05, 14:51 Wesołych żelków szukaj w papierniczych albo supermarketach Odpowiedz Link Zgłoś
fisherprice Re: farby witrażowe - kto używał?? 03.04.05, 22:52 A ja uważam, że żelki są do kitu. Pękają, niektóre wogóle nie chcą się dać wycisnąć. Trochę droższe ale o wiele lepsze są te firmy nerchau. Można je kupić na stronie: www.creativehobby.pl/index.php Ja kupuję teraz już tylko pojedyncze kolory a tam są dostępne wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś