Dodaj do ulubionych

Do Mam-Wrocławianek

13.06.05, 10:05
Dziewczyny napiszcie gdzie są fajne place zabaw dla malutkich (rocznych) ale
już dobrze chodzących dzieci. U mnie na osiedlu są niestety jedynie place
zabaw dla starszych dzieci.chciałabym czasem synkowi zrobić niespodziankę i
pojechać z nim na jakiś fajny plac zabaw. z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • bosshek Re: Do Mam-Wrocławianek 15.06.05, 11:00
      Nie ma Mam-Wrocławianek czy nie ma fajnych placów zabaw we Wrocławiu?
    • aniaora Re: Do Mam-Wrocławianek 15.06.05, 11:21
      Raczej place zabaw są dla dzieci od 3 lat, ale jest np. na Wyspie Bielarskiej
      (obok Słodowej) częśc placu zabaw ogrodzone i tam są sprzęty dla mniejszych
      dzieci (fajna piskownica w środku ma takie coś zbudowane czego nie umiem
      nazwać - trzeba zobaczyć. Mała zjeżdzalnie jest też np. w ogrodzie Botanicznym -
      ja wogóle często tam chodzę bo jest tam duży i czysty trawnik, ale nie ma
      piaskownicy.
    • jagnak Re: Do Mam-Wrocławianek 16.06.05, 22:00
      w sumie to Wrocław jest duży....
      ja najpewniej czułam sie na placu zabaw w Leśnicy, tam w takim parku przy
      tamtejszym zamku czy pałacyku. jest on ogrodzony, jest częśc rozbudowanych
      drewnianych mostków, kładek domków i zjeżdżalni dla "niskich" bobasów i coś dla
      już " zaawansowanych" wspinaczkowiczów. takie bujaczki różne na sprężynach,
      całe obudowane, duża piaskownica z okrągłym stołem po środku- bardzo fajne, nie
      ma huśtawkek. Mam nawet parę zdjęć, jak chcesz. Ale to szmat drogi dla
      większości wrocławianek, nie wiem jak dla Ciebie?
      U mnie na osiedlu jest mnustwo placów i na Hłaski są takie dla średniaczków
      powiedziałabym (tzn. jeden z tych wielu). W zeszłym roku moja mając ok. 15 m
      sama wchodziła na slizgawkę i most zwodzony to masz rozeznanie- minusem jesli
      chodzi o bezpieczeństwo jest to że jest tu mnustwo dosłownie "plaga" dzieci,
      łatwo o popchnięcie.
      Jednak polecam, szczeególnie Leśnicę, my tam śmigamy na rowerkach trochę potem
      mała na placyku a potem znów na rowerki i cała trójca zadowolona.
      pozdrawiam

• bosshek Re: Do Mam-Wrocławianek 17.06.05, 15:09
        Jeśłi możesz to prześlij mi te fotki : bosshek@gazeta.pl To rzeczywiście nie
        jest blisko ale jeśli warto to może byśmy tam czasem malucha zawieżli.
        Pozdrawiam
      • pia_ Re: Do Mam-Wrocławianek 30.06.05, 13:58
        Mieszkam niedaleko Leśnicy i także bardzo polecam ten placyk, moja córa
        uwielbia tam chodzić, choć w domu ma równie fajny plac zabaw, ale tam nie ma
        innych dzieci, a to jest dla Niej największa frajda. Wydaje mi się takze, że
        fajny plac zabaw jest w parku przy Pilczyckiej (między osiedlem Kozanów, a
        Astrą), ale sama nigdy tam nie byłam. Natomiast niedługo Twoje dziecko będzie
        mogło poszaleć w sali zabaw w TGG przy Legnickiej, są tam malutkie plastikowe
        zjedzalnie i jeździki do odpychania nóżkami. I rodzice mogą tam wchodzić z
        maluchami.
    • atrytka Re: Do Mam-Wrocławianek 01.07.05, 23:11
      witam -nie wiem jak daleko mieszkasz ale fajny jest plac zabaw na ul.orzechowej
      koło Szkoły nr.90(albo koło niej)zależy z której strony patrzeć-jest tam wiele
      placów ,ze tak powiem "wiekowych"-i dla Was jest tam tez fajny ,ogrodzony i
      posiada wiele fajnych zabawek...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka