Dodaj do ulubionych

Program multimedialny dla 5-latka?

IP: 213.25.144.* 21.08.01, 21:03
Czy możecie polecić mi jakiś mądry, ciekawy, sprawdzony edukacyjny program komputerowy dla 5-latka, który uczyłby poprzez zabawę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalina Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: 213.77.19.* 22.08.01, 10:23
      Widziałam kiedyś taki świetny program "Smerfy uczą....." ale nie pamietam czego. Ale był taki, że wszyscy nie wyłaczajac nas dorosłych, mieli świetną zabawę. Smerfy uczyły kolorów, kształtów, orientacji w przestrzeni (ekranu komputera ;) . Nasz mały znajomy Adaś, wtedy 5-latek był zachwycony. Do czasu kiedy nieopatrznie pokazaliśmy mu wyścigi samochodowe.......... :gun:
      • Gość: megi Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: 217.97.56.* 23.08.01, 23:55
        Polecam " Moje pierwsze ABC"- doradzili mi to znajomi i slusznie.Uczy znajmosci literek, program jest weosoły , ma proste puzzle. Mój syn dzięki niemu nauczył się posługiwać myszką.
    • Gość: agnieszek Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: (195.116.67.5) 213.76.158.* 24.08.01, 13:28
      Smurfowe przedszkole- "ksztalty i kolory" oraz "mysl i pamietaj" tak to sie nazywa, jest jeszcze "ABC z Reksiem" tez calkiem ciekawe.
      • Gość: Kreska Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: (153.19.40.237) 153.19.37.* 31.08.01, 10:32
        Polecam Tygryska (dokladny tytul umknal, ale w dobrym sklepie beda wiedziec) nie ma tam nauki literek, jest za to masa gier uczacych myslenia i spostrzegawczosci - np. chwalone przez wszystkich psychlogow i pedogogow gry memo. Wiezcie mi, ze moze nawet oderwac od wyscigow. Osobiscie nie polecam smerfow, chyba jako program uzupelniajacy - tzn. jezeli ktos planuje kupic kilka i dla odmiany znieniac dziecku, zeby sie nie znudzilo.Lepszy jest Koziolek Matolek, tylko uwaga nowa wersja, stara ma bledy metodyczne - uczy nie "g" tylko "gie".Dla chlopcow lubiacych gry platformowe, przygodowe, ale takich, ktorzy znaja juz troche literki, polecam Raymam uczy matmy i polaka. To gra, ale dziecko przechodzi dalej, tylko gdy udzieli prawidlowej odpowiedzi.Moge jeszcze tak sporo, synek ma dosc bogata kolekcje ;-)
        • Gość: monika Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: 217.113.225.* 19.10.01, 14:13
          Polecam dla początkującego pięciolatka "Mały samuraj" - przy nim dziecko nauczy sie pracowć z myszką a następnie koniecznie "Wesełe przedszkole Bolka i Lolka" oraz "Smerfowe Przedszkole" potem "Bolek i Lolek pamiątki z podróży" bardziej edukacyjne to "ABC z Reksiem", "Koziołek Matołek idzie do szkoły", fajne są tez gry z Piratem Barnabą.Bardzo ważne jest aby dziecko poznawało programy na miarę jego możliwości - pokazywanie zbyt trudnych gier zniechęca.Mój pięcioletni Mikołaj jest dzieckiem ryzyka dysleksji i wszystkie wyzej wymienione programy traktuję jako nowoczesną terapię. Obserwowałem metody pracy prywatnych (podobno dobrych) terapeutów i przyznam że dzieki komputerowi i odpowiednio dobranym programom mój Mikołaj robi naprawdę ogromne postępy. (oczywiście programy multimedialane to tylko dodatkowe uzupełnienie terapi) monika
    • Gość: Kuki Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: 217.97.176.* 22.11.01, 18:29
      Gorąco polecam program "ABC z Reksiem"(ale to już było wymieniane)i jeszcze leprze "Klik uczy czytać".Mój synek(teraz w prawdzie chodzi do drugiej klasy)nauczył się na tym programie czytać.Idąc do pierwszej klasy pięknie czytał i nie miał żadnych problemów z czytaniem.Tak więc gorąco polecam ten program,nie zawiedziecie się.Kuki
      • Gość: Gosia(m.Oli i Ady) Re: Program multimedialny dla 5-latka? IP: 217.98.240.* 31.12.01, 15:57
        wracam do tematu ponieważ moje dziewczynki właśnie dostały całkiem niezłe programy.Seria wydawnictwa "Albion multimedia"*poznaję literki*poznaję cyferki*sam czytam*sam piszę*encyklopedia dla dzieci*kolory i kształty*matematyka*matematyczne przygody*między nami literkami*uczę się muzyki*słownik ortograficzny*ułamkiMiłej zabawy :bounce: Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka