gabrysia5 03.06.08, 08:57 Dziewczyny jak się robi masę solną oraz masę z gazet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrysia5 Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:01 Owszem mam.A ty umiesz czytać.Zadałam pytanie.Po co się wypowiadasz jak nie masz nic do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:04 ależ właśnie mam coś do powiedzenia: to co powiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:07 Bez sensu ta przepychanka słowna.Wiesz jak zrobić tę nieszczęsną mase solną albo lepiej masę z gazet to bardzo prosze napisz,a jak nie to juz nic nie pisz.Bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:12 wiem, bo sobie googlnęłam ale nie chce mi się tego przepisywać. po co? skoro taki sam internet mamy bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:23 A co gognełaś?Mase solna czy z gazet?Solna znalazłam, a z gazet nie. Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:29 tak, na przykład tu: www.abcgospodyni.pl/modelowanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 09:06 kilo soli, szklanka wody, szklanka mąki. Mieszasz, aż uzyskasz jednolitą masę. Formujesz figurki czy co tam chcesz i wkładasz do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Masy z gazet nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Do masy solnej 03.06.08, 09:48 można dodać odrobinę kleju do tapet - będzie trwalsza. Ja do mąki, soli i wody wlewam jeszcze 1-2 łyżki oleju. Parę wskazówek do wykonania masy papierowej jest tutaj: familycrafts.about.com/cs/papermache/a/blpmpastes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
laeticia Re: Dziewczyny jak się to robi. 03.06.08, 12:28 Mase z papieru ja robilam tak: bierzesz papier toaletowy taki szary i miske kleju do tapet. Kladziesz na desce warstewke papieru, smarujesz to klejem, na to warstewka papieru i smarujesz to klejem itd az do uzyskania pozadanej ilosci masy. Pozniej lepisz i nie pamietam czy to schnie samo czy sie suszy w piekarniku. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ula_1992 Masa papierowa 03.06.08, 14:19 1.Bierzesz szare gazety. 2.bierzesz miskę z wodą 3.rozrabiasz klej do tapet 4.wrzucasz drobno potargane gazety 5.mieszasz 6.lepisz Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia5 Re: Masa papierowa 03.06.08, 14:46 Bardzo wszytskim , którzy udzielili mi odpowiedzi dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 A ja liczyłam na pikantny wątek:(((((( 03.06.08, 14:55 Kurczę, jak to sie robi...się nastawiłam na jakies pikantne szcególiki a tu masa solna........ Odpowiedz Link Zgłoś