08.03.10, 10:22
Witam.
U naszego synka ostatnio pojawiły się bezdechy w czasie snu nocnego.
Nadmieniam że od 3-4 miesięcy walczymy z migdałem.
Nigdy wcześniej nie miał takich akcji.
Jakie macie doświadczenia z tymi wstrętnymi bezdechami,czy wtedy budzicie dziecko - co można zrobić.Poradzicie coś.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aniutka4 Re: Bezdech 14.03.10, 16:31
      Mój syn też ma powiększony 3 migdał. Urósł mu dosłownie w czasie jednej infekcji w październiku - kiedy "mądra" pani doktor kazała odstawić Augumentin ( dostał po nim dużej biegunki ) i czekać co będzie. Syn wówczas prze tydzień miał bezdechy i dostał wysiękowego zapalenia ucha. Po chorobie przez dwa miesiące nie chodził do przedszkola i było o. k. W styczniu w czasie infekcji miał bezdechy tylko jedną noc, później jak coroba mijała tylko bardzo chrapał. Byłam skłonna wyciąć 3 migdał , ale dzień przed operacją synek zachorował i do zabiegu nie doszło. Obecnie walczę z migdałem. Ponad 2 miesiące syn bierze Lymphomyomsot, a od 6 tygodni Immunotrofinę. Obecnie syn w nocy nie chrapie, śpi z zamkniętą buzią. Czasami tylko lekko pochrapuje. Wstrzymuję się z zabiegiem, bo wiem, że nie zawsze samo wycięcie rozwiązuje problem chorób. Jeżeli jednak bezdechy powtórzą się, albo zapalenie ucha zdecyduję się na zabieg.
      A twoje dziecko ma bezdechy obecnie jak jest zdrowy, czy przy infekcji np. katarze?
      Dodam jeszcze, że sprowadzam z Niemiec Imupret - na zmniejszenie migdała.
      • zizu1234 Re: Bezdech 14.03.10, 17:45
        Witam.
        Nasz bąbelek ma 2 latka.Od 3 miesięcy walczymy z migdałem a na dodatek ma trochę słabą tympanometrię uszka lewego.Jeżeli chodzi o bezdech to ma ale tylko w czasie infekcji które ostatnio dość często przechodził.Też dajemy mu Lymphomyomsot i Immunotrofinę.Powiem że jak zaczęliśmy dawać Immunotrofinę to przestał chrapać. Lekarze różnie mówią:wycinać,nie wycinać,zostawić,wycinać i tak dalej.
        Nadmieniam że byłem u 3 laryngologów i wszyscy inaczej mówia.Decyzję musimy podjąc więc sami.Wasz bąbel ile ma ??? smile
        Pozdrawiam
    • aniutka4 Re: Bezdech 21.03.10, 19:20
      Widzę, że moja walka z migdałkiem mojego 6,5 latka nie daje większych rezultatów. Mimo, iż synek nie chodzi teraz do przedszkola łapie wszystko - obecnie załapał od siostry. W czasie infekcji ( choć bez bezdechów ) bardzo się męczy w nocy - strasznie chrapie, wybudzają go ze znu próby oddychania przez nos. Od grudnia przyjmował Lymphomyosot, od 6 tygodni Immunotrofinę. Chyba dam za wygraną i dam go na tą operację - choć strasznie boję się narkozy. Syn mówi niewyraxnie, boję się, że wpływa na to ten przerośnięty migdał. Teraz w czasie infekcji podałam w końcu antybiotyk, który przepisał lekarz, bo obawiałam się, że katar przejdzie mu na ucha. Myślę, że jak nie będzie miał już tego migdała próbować będę walczyć bez antybiotyku ( już raz przeżyliśmy wysiękowe zapalenie ucha i za drugie dziękuję ). Muszę załatwić sprawę przed pójściem synka do szkoły. Chyba nie mam na co czekać, choć bardzo, bardzo starałam się i miałam nadzieję. Nie wiem czy podawać mu jeszcze ten Imupret, który sprowadziłam, czy jak najszybciej pozbyć się kłopotu i mieć nadzieję, że choroby synka będą rzadsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka