modalna 22.09.04, 20:38 Czego objawem są podsiniałe, podpuchnięte oczy? Jakie badania zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakacperka Re: posiniałe, podpuchnięte oczy 22.09.04, 21:44 Witam! a moze zauwazylas jeszcze jakies inne niepokojace objawy?napisz! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewg Re: posiniałe, podpuchnięte oczy 22.09.04, 21:58 Podpuchły z dnia na dzień, czy tak ma już dłuższy czas? Odpowiedz Link Zgłoś
modalna Re: posiniałe, podpuchnięte oczy 23.09.04, 07:29 > Witam! a moze zauwazylas jeszcze jakies inne niepokojace objawy?napisz! > pozdrawiam! Od jakiegoś czasu Kuba ma katar i psikam mu Sterimarem. Poza tym, od jakiś 3 dni rozwolnienie. Dostaje rano łyżeczkę Clemastinum (na alergię, ale to już od jakiegoś czasu i wcześniej nic sięnie działo). Zaczęłam 2 dni temu podawać mu Bioaron... Poza tym jest pogodny, wesoły. Tylko właśnie wczoraj, po powrocie z przedszkola zauważyłam, że ma podsiniałe i podpuchnięte oczy. Czego objawem może to być? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacperka Re: posiniałe, podpuchnięte oczy 23.09.04, 09:29 hej! ja poszlam z moim Kacperkiem wlasnie przez popuchniete oczka do pediatry i dostalismy skierowanie na morfologie i mocz,morfologia nie byla za dobra i opowiedzialam,ze maly ma oprocz tego raz biegunke,a raz nie potrafi kupki zrobic i w nocy zaczal bardzo niespokojnie spac i zaraz lekarka dala skierowanie na badanie kalu,no i niestety wyszlo,ze maly ma lambie! ale wiem,ze popuchniete oczka moga byc powodem roznych dolegliwosci tak wiec nie sugeruj sie za bardzo!ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza i zrobila badania! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewg Re: posiniałe, podpuchnięte oczy 23.09.04, 12:22 Modalna, nie czekaj tylko idż do lekarza, albo jeszcze lepiej sama bez skierowania zrób malemu badanie moczu. Puchniecie może wskazywać na klopoty z nerkami. Dwa tygodnie temu mojemu synkowi (4 lata) zaczęly puchnąc oczy, potem spuchl na calej twarzy i okazalo sie, że ma wysoki bialkomocz. A nic innego na to nie wskazywalo, mial tylko katar... Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: posiniałe, podpuchnięte oczy 23.09.04, 15:10 Mocz ogólny, badanie kału w kierunku pasożytów, morfologię. Wizyta u pediatry się przyda również. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś