05.12.04, 10:20
Może wiecie jakie są badania które mogą potwierdzić lub wykluczyć astmę u 2,5 latka. Na czym to polega i gdzie się wykonuje? Czy trzeba mieć jakieś skierowanie?
Obserwuj wątek
    • bb12 Re: astma 05.12.04, 17:40
      Najlepiej udać się do alergologa-pulmonologa[ dziecięcego].
      Z pewnością przeprowadzi dokładny wywiad ,osłucha w razie potrzeby zleci inne
      badania[RTG?].Spirometrii u takich małych dzieci się nie robi.
      Skierowanie do specjalisty powinien dać pediatra[ale mi nie chciał dać i
      wzięłam od laryngologa!-to było dawno temu].
      • hugo6528 Re: astma 05.12.04, 21:30
        dzięki za odp. No i jak to się skończyło w twoim przypadku?
        • bb12 Re: astma 05.12.04, 23:03
          Moje dziecko ma 5 lat i od pierwszej wizyty u alergologa bierze stale
          sterydy.Od razu rozpoznała astmę.W oskrzelach słyszała świsty[a dzień wcześniej
          byłam u pediatry i stwierdziła,że osłuchowo czysto].Wyjaśniła dlaczego córka
          bardzo mocno kaszle w nocy i nad ranem.Oskrzela sa skurczone,podczas głębokiego
          snu zmiejsza się poziom adrenaliny i kurczą się jeszcze bardziej,wiec dziecko
          kaszle bo nie ma czym oddychać.Dostałam również zaświadczenie do pediatry,aby
          był poinformowany o chorobie.Bo przecież on nie kierował.
          Wizyta była bardzo długa[ok.godziny i to państwowo!].
          • dorian442 Re: astma 06.12.04, 22:57
            MOżesz uchronić dziecko przed sterydami i wyleczyc astmę. Przeczytaj o dobrym
            amerykańskim suplemencie na www.zdrowie.republika.pl Pomaga leczyć infekcje,
            hamuje reakcje alergiczne, naprawia układ immunologiczny. Dłuższe stosowanie
            może powodować wyleczenie astmy.
          • hugo6528 Re: astma 06.12.04, 22:58
            Dziękuję za odp. Mam nadzieję że w końcu dowiem się co dolega mojemu synkowi i czy to właśnie astma czy nie.
            Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka