mama_michalka 05.03.05, 23:30 Bardzo prosze napiszcie mi jakie sa objawy u Maluszkow, u ktorych jest podejrzenie o padaczke. To dla mnie bardzo wazne. Z gory bardzo dziekuje i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz. Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzz12 Re: Objawy epilepsji 05.03.05, 23:47 Objawy moga byc rozne.. klasyczne drgawki z utrata przytomnosci, albo krotkotrwale okresy "wylaczen", utrata kontaktu z dzieckiem (wyglada, jakby sie "zawiesilo"), slinotok, utrata swiadomosci.. Rozstrzyga badanie eeg. Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci, kontaktuj sie z neurologiem dzieciecym. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Objawy epilepsji 06.03.05, 13:23 tu widzę też szukasz... U nas było to krzyżowanie nóżek, podczas leżenia. Ale nie mamy padaczki! Widziałam też "pływające oczki" u innego dziecka. Jeśli chcesz wiedzieć jak szybko ( w ramach kasy, i w CZD) zrobić EEG, napisz na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
hanya00 Re: epilepsja 07.03.05, 19:36 moj synek przyciagal lewa raczke i lewa nozke do siebie i troche mu drzaly.wszystkie badania wyszly ok,nic nie potwierdzilo padaczki ale wystepowalo to dosc czesto i wlaczono leczenie.mial wtedy 2 miesiace ma teraz ponad rok i jest ok.jak co to pisz na priva.hania Odpowiedz Link Zgłoś