Dodaj do ulubionych

obuwie dla dziecka

IP: *.* 05.04.01, 19:33
Jakie obuwie powinnam kupić dla 15 miesięcznego dziecka, które ma jeszcze naturalne płaskostopie; czy powinno ono być wyprofilowane wewnątrz pod stopą dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Goska Re: obuwie dla dziecka IP: *.* 09.04.01, 21:01
      Witaj. Moj maluch jest starszy o miesiac. Mam okazje ogladac buciki czeskie, niemieckie, polskie, ostatnio nawet wloskie. Na zime kupilam mu buciki w Niemczech, byly dalikatnie wymodelowane, na oko prawie tego nie widac, dopiero wyczuwa sie to pod reka. Natomiast buciki wiosenne, maja mocniejsze wymodelowanie, albo w miescu modelowania jest taka doszyta miekka wkladka. Faktem jest, ze w Polce natknelam sie na wieksza ilosc bucikow wlasciwie nie modelowanych. Nie wiem, w czym jest rzecz, ale ja kupilam te pierwsze. Nie zauwazylam, zeby malego cos w tym miejscu gniotlo, lub cos przeszkadzalo. Ale nie umiem Ci odpowiedziec, czy jeszcze w tym wieku powinno sie miec buciki plaskie, z reprezentowanego wyboru, wnioskuje, ze chyba juz nie za bardzo. /Rozmiar 21, lub 22 - zalezy jaka firma/
      • Gość: ania Re: obuwie dla dziecka IP: *.* 28.05.01, 09:42
        Jeżeli chodzi o zakup odpowiedniago obuwia dla małych dzieci, ze swojego doświadczenia (mój syn ma dziś 4 lata) wiem, że jest to rzecz niezmiernie trudna. Na szczęście udało mi się, po konsultacji z lekarzem rodzinnym, dotrzeć do sieci sklepów ortopedycznych prowadzących sprzedaż butów profilaktycznych (firma AXON).Od roku natomiast korzystam z programu MEMO firmy Doktor Perner oferująca rewelacyjne , choć nietanie obuwie wraz z doborem ewentualnej wkladki korekcyjnej. Polecam ci skorzystanie z fachowego doractwa w salonach tej firmy i wybór odpowiedniego obuwia dla twojej pociechy. Naprawdę warto.Polecam ci strony na onet.pl - dzieci-produkty dla dzieci-obuwie dla dzieci, oraz www.memoperner.plPowodzenia, pozdrawiam ania
        • Gość: monika Re: obuwie dla dziecka IP: *.* 31.05.01, 13:19
          dla zdrowej nogi nie sa wcale konieczne wkladki ortopedyczne, korekcyjne, czy nawet bardzo wyprofilowana wkladka. nie zacheca to stopy do naturalnej aktywnosci. Z tego samego powodu odradza sie sandaly, czy klapki z bardzo wyzlobiona stopa (birkenstock) dla dzieci ponizej 6roku zycia. Idwealne sa buty z lekkim wyzlobieniem (´super Naturino). I zapietek dla maluchow.Monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka