marteczka271 29.06.05, 14:34 mój starszy syn ma podejrzenie astmy..juz od ponad 2 lat bierze wziewy.Teraz lezy w szpitalu ;-(( ma zapalenie miązu sródpłucnego... mam pytanie do mam dzieci astamtycznych czy bierzecie zasiłek pielęgnacyjny ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala281 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 21:38 Moja Marta ma astme,jest na wziewnych i pobieram zasilek pielegnacyny. Odpowiedz Link Zgłoś
yaga20 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 22:01 Proszę powiedzcie mi czy to prawda że aby dziecko z tymi schorzeniami dostało zasiłek pielęgnacyjny to musi mieć 4 wezwania pogotowia do duszności lub dwa pobyty w szpitalu? Tak mnie poinformowała lekarka alergolog. Odpowiedz Link Zgłoś
bb12 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 22:44 Jeśli mieszkasz na Śląsku,to prawdopodobnie tak jest! Niestety wiele zależy od miejsca zamieszkania[nawet od poszczególnych miast,a nawet od lekarza orzekającego]. To jest Polska!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 23:29 ja przed chwilką wróciłam ze szpiatal i rozmawiałam tam z ordynatorką,która poinformowała mnie że nie mam szans na pielęgnacyjny bo mój syn nie jest bardzo chory i komisja napewno mu odmówi ;-(( Ale prawo !! mieszkam w Radomiu i może tu mamy bardzo zdrowe powietrze..zatruwane przez elektrowie kozienice Odpowiedz Link Zgłoś
mala281 Re: Astma ;-(( 30.06.05, 14:22 Witaj.My mieszkamy w warminsko-mazurskim i tu podobno jest czyste powietrze a jednak moje dziecko choruje.Jezeli twoje dziecko jest objete opieka alergologa i masz dokumenty takze od pediatry radze walczyc.Ta pani ordynator nie ma racji.Chetnie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Astma ;-(( 30.06.05, 23:27 kochana..powiedz gdzie mam iść i co od lekarza wziąść..od którego....może mi się uda . Odpowiedz Link Zgłoś
mala281 Re: Astma ;-(( 01.07.05, 22:32 Witam.Musisz wziazc dwa zaswiadczenia z centrum pomocy rodzinie,Jedno dasz lekarzowi pediatrze on opisze przebieg choroby,drugie sama wypelniasz,nastepnie potrzebne bedzie dokumentacja z poradni alergologicznej moze byc ksero,jezeli masz tez jakies wypisy ze szpitali to tez dolacz moze byc ksero,Jak juz to wszystko bedziesz miala to zloz w zespole do spraw orzekania o niepelnosprawnosci,a pozniej to tylko czekac na wezwanie na komisje.na prawde warto walczyc ,to sa w koncu nasze kochane dzieciaczki.trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka271 Re: Astma ;-(( 01.07.05, 22:57 Dziekuje. a co potem na tej komisji robią ? Odpowiedz Link Zgłoś
mala281 Re: Astma ;-(( 02.07.05, 21:45 Witam.Podam ci na naszym przykladzie.Lekarz mala zbadal,przejrzal dokumentacje i zadal kilka pytan i to bylo wszystko.Tylko czasami tak bywa ze odpowiedz dostajesz za pare dni,roznie to bywa.trzymaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Astma ;-(( 02.07.05, 22:39 witam, moja córka ma 10 lat i ma astmę od 6 mies życia. pierwszy raz słyszę o tym co piszecie. możecie mi wyajśnić komu to przysługuje? czy to jest związane z dochodami w rodzinie czy tylko uzależnione od choroby? córka bywała wielokrotnie w szpitalach ale nie jest teraz pod opieką alergologa. bierze na stałe tabletki do żucia i w razie nasilenia wziewne. proszę o przybliżenie komu to przysługuje i czy musi byc dziekco pod opieką alergologa? Odpowiedz Link Zgłoś
pzuzanna Re: Astma ;-(( 20.12.17, 14:44 Jesteś pewna, że to astma? Polecam fajny test, szybki i krótki www.odetchnijspokojnie.pl/test/test-astma-czy-nie-astma/, mi to pomogło w dalszych rozmowach z lekarzami Odpowiedz Link Zgłoś