Dodaj do ulubionych

Astma ;-((

29.06.05, 14:34
mój starszy syn ma podejrzenie astmy..juz od ponad 2 lat bierze wziewy.Teraz
lezy w szpitalu ;-(( ma zapalenie miązu sródpłucnego...
mam pytanie do mam dzieci astamtycznych czy bierzecie zasiłek pielęgnacyjny ?
Obserwuj wątek
    • mala281 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 21:38
      Moja Marta ma astme,jest na wziewnych i pobieram zasilek pielegnacyny.
      • yaga20 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 22:01
        Proszę powiedzcie mi czy to prawda że aby dziecko z tymi schorzeniami dostało
        zasiłek pielęgnacyjny to musi mieć 4 wezwania pogotowia do duszności lub dwa
        pobyty w szpitalu? Tak mnie poinformowała lekarka alergolog.
        • bb12 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 22:44
          Jeśli mieszkasz na Śląsku,to prawdopodobnie tak jest!
          Niestety wiele zależy od miejsca zamieszkania[nawet od poszczególnych miast,a
          nawet od lekarza orzekającego].
          To jest Polska!!!!!!!
          • marteczka271 Re: Astma ;-(( 29.06.05, 23:29
            ja przed chwilką wróciłam ze szpiatal i rozmawiałam tam z ordynatorką,która
            poinformowała mnie że nie mam szans na pielęgnacyjny bo mój syn nie jest bardzo
            chory i komisja napewno mu odmówi ;-(( Ale prawo !! mieszkam w Radomiu i
            może tu mamy bardzo zdrowe powietrze..zatruwane przez elektrowie kozienice
            • mala281 Re: Astma ;-(( 30.06.05, 14:22
              Witaj.My mieszkamy w warminsko-mazurskim i tu podobno jest czyste powietrze a
              jednak moje dziecko choruje.Jezeli twoje dziecko jest objete opieka alergologa
              i masz dokumenty takze od pediatry radze walczyc.Ta pani ordynator nie ma
              racji.Chetnie pomoge.
              • marteczka271 Re: Astma ;-(( 30.06.05, 23:27
                kochana..powiedz gdzie mam iść i co od lekarza wziąść..od którego....może mi
                się uda .
                • mala281 Re: Astma ;-(( 01.07.05, 22:32
                  Witam.Musisz wziazc dwa zaswiadczenia z centrum pomocy rodzinie,Jedno dasz
                  lekarzowi pediatrze on opisze przebieg choroby,drugie sama wypelniasz,nastepnie
                  potrzebne bedzie dokumentacja z poradni alergologicznej moze byc ksero,jezeli
                  masz tez jakies wypisy ze szpitali to tez dolacz moze byc ksero,Jak juz to
                  wszystko bedziesz miala to zloz w zespole do spraw orzekania o
                  niepelnosprawnosci,a pozniej to tylko czekac na wezwanie na komisje.na prawde
                  warto walczyc ,to sa w koncu nasze kochane dzieciaczki.trzymam kciuki.
                  • marteczka271 Re: Astma ;-(( 01.07.05, 22:57
                    Dziekuje.
                    a co potem na tej komisji robią ?
                    • mala281 Re: Astma ;-(( 02.07.05, 21:45
                      Witam.Podam ci na naszym przykladzie.Lekarz mala zbadal,przejrzal dokumentacje
                      i zadal kilka pytan i to bylo wszystko.Tylko czasami tak bywa ze odpowiedz
                      dostajesz za pare dni,roznie to bywa.trzymaj sie.
                      • magdajeden Re: Astma ;-(( 02.07.05, 22:39
                        witam, moja córka ma 10 lat i ma astmę od 6 mies życia. pierwszy raz słyszę o
                        tym co piszecie. możecie mi wyajśnić komu to przysługuje? czy to jest związane
                        z dochodami w rodzinie czy tylko uzależnione od choroby? córka bywała
                        wielokrotnie w szpitalach ale nie jest teraz pod opieką alergologa. bierze na
                        stałe tabletki do żucia i w razie nasilenia wziewne. proszę o przybliżenie komu
                        to przysługuje i czy musi byc dziekco pod opieką alergologa?
    • pzuzanna Re: Astma ;-(( 20.12.17, 14:44
      Jesteś pewna, że to astma? Polecam fajny test, szybki i krótki www.odetchnijspokojnie.pl/test/test-astma-czy-nie-astma/, mi to pomogło w dalszych rozmowach z lekarzami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka