Dodaj do ulubionych

Kleik kukurydziany

16.09.05, 22:51
Mam pytanie, mój 5,5 miesięczny synek jada juz kleik ryżowy. Kupiłam mu kleik
kukurydziany, ale jeszcze nie podałam. Nie obawiam sie alergii bo jest
bezglutenowy, ale jak dziecią smakuje ten mniej popularny kleik ??
jak jest z jego "sytością" ?
Obserwuj wątek
    • mamolivierka Re: Kleik kukurydziany 16.09.05, 22:55
      Cześć. Mój 7 miesięczny w ogóle go nie chciał jeść, wolał ryżowy. Zagęszczałam
      nim przeciery owocowe ale też nie chciał. Co do sytości to niestety nie wiem.
      Ryżowy chyba lepszy smile A może wypróbuj ryżowe smakowe owocowe?
      Pozdrawiam serdecznie
      • zona_mi Re: Kleik kukurydziany 16.09.05, 23:07
        Kleik ryżowy - smakowy? Nie spotkałam się z takim.
        Mój synek chętnie jadł kukurydziany zarówno sam, jak i z owocami. Najadał się
        podobną ilością jak ryżowego. Smak to ma po prostu jak chrupki kukurydziane,
        zwykle dzieci je lubią.
        • mamolivierka Re: Kleik kukurydziany 16.09.05, 23:14
          Aż poszłam do szafki sprawdzić: kaszka ryżowa z bananami BoboVita! Może kaszka
          to nie to samo co kliek ale wyglądają podobnie. Pa pa smile
          • zona_mi Re: Kleik kukurydziany 16.09.05, 23:30
            smile))
            Człowiek się uczy przez całe życie, nie? smile
    • platerka Re: Kleik kukurydziany 16.09.05, 23:18
      Kleik kukurydziany jest lepszy w smaku niz ryżowy. Ale zarówno jeden jak i
      drugi jeśli chcesz podawać z wodą to musisz coś do niego dodać: albo trochę
      glukozy albo jakies owoce, bowiem inaczej jest nie do zjedzenia, gdyż smakuje
      jak papier. Jednak kleik kukurydziany jest nawet zdrowszy, bo nie powoduje
      zaparć jak ryżowy.
      • aska34 Re: Kleik kukurydziany 17.09.05, 10:14
        moj synek je kleik a własciwie kaszke ryżowo-kukurydzianą Nestle na kolacje
        przyrządzam go na mleku i nawet chetnie zjada, samego ryzowego nie znosił, jest
        po prostu nijaki....
        Ja z kolei wiem (od lekarza), ze to własnie kukurydziany a nie ryżowy powoduje
        zaparcia
        pozdrawiam
        joanna
    • aska_kotek Re: Kleik kukurydziany 17.09.05, 10:17
      Dzięki za rady, ja dodaje kleik do mleka i tak podaje dziecku. Mam pytanie, w
      jakich proporcjach dodawać kleik do owocków, np. jabłuszka ?
      • mika_p Re: Kleik kukurydziany 17.09.05, 13:23
        A jak wam odpowiada smile Karolka gustuje w kicie, więc kleiku jest dośc sporo,
        żeby zwiazał wodę.

A co do smaku kleiku kukurydzianego - jadłas kiedys kukurydziane chrupki ?
        Kleik smakuje tak samo smile Pewnie dlatego jest mniej popularny - bo chrupek
        ryżowych nie ma, a kukurydziane są.

A, i uważaj an te kaszki ryżowo-owocewe, nawet bezmleczne, są diablo dużo
        dosładzane. Róznica miedzy samą kaszką ryzową bobovity a kleikiem bobovity to
        głownie cukier.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka