2monia24-83 26.11.09, 22:21 witam mam córke ktora nie dlugo skonczy 23 miesiace mleko krowie pije juz. moje pytanie czy w jej wieku moze pic kakao codziennie? znajoma mowiła ze nie powinna bo bedzie miala plamki na zabkach prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kugorki Re: kakao pytanie 27.11.09, 11:12 plamki na ząbkach to dla mnie nie argument ja mojej 1,5 rocznej córce dawałam prawie codziennie kakao, ale starałam się, żeby było naturalne, a jeśli rozpuszczalne to dawałam maks. połowę ilości jaką zaleca producent. teraz ma trzy lata i pije kakao prawie codziennie, rozpuszczalne i nadal nie dostaje tyle łyżeczek na jeden kubek, ile zaleca producent. nie wiem czy to dobrze, ale tak robię pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: kakao pytanie 27.11.09, 18:11 Zobacz, czy nie spowoduje mega zaparć, bo tak czasem się zdarza. Moją córkę "zapiera", dlatego nie dostaje częściej niż raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: kakao pytanie 27.11.09, 18:37 jesli mleko i tak codziennie pieje, to i codziennie mozna dosypac kakao - naturalne najlepiej, bo zdrowe (o ile alergii nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś