afkak 04.02.04, 12:04 Witam, mam pytanie, czy 6-cio miesięcznemu dziecku można podawać już zwykłe chrupki kukurydziane, czy może są jakieś specjalne przeznaczone dla takich szkrabów? Z góry dziękuję za pomoc. Afka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrycjas2 Re: Chrupki kukurydziane 04.02.04, 12:16 Ja mojej córci podawałam jak miała 6 miesięcy (teraz ma 9,5 miesiąca)podawałam paluchy kukurydziane (takie długie chrupki). Ostatnio na nich zauważyłam napis że są bezglutenowe. Do dzisiaj bardzo je uwielbia Pozdrawiam Patrycja, mama Oli (25.04.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
minia76 Re: Chrupki kukurydziane 04.02.04, 13:35 Czy 6-miesięcznemu dziecku, które nie ma jeszcze zębów też mozna podawać chrupki kukurydziane? Minia Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: Chrupki kukurydziane 04.02.04, 17:01 Chrupki są bardzo dobre do nauki jedzenia. Trudno się nimi zakrztusić, bo rozpływają się w ustach... Odpowiedz Link Zgłoś
afkak Re: Chrupki kukurydziane 04.02.04, 15:26 Dziękuję, w takim razie jutro dostanie pierwszą porcję Mam nadzieję, że mu posmakują i dzięki temu wyćwiczy też sobie nawyk władania jedzonka do ust. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: Chrupki kukurydziane 26.02.04, 20:07 Witam, też dostałam sygnał od lekarki, że chrupki już możemy podawać.Ale czy nadają się wszystkie? Jak nazywają się i może też jakiej firmy są te, które dajecie. Pytam ponieważ zastanawiam się w ilu procentach są kukurydziane, a ile w nich jest uleprzaczy i innych takich... Bardzo proszę o info i pozdrawiam, Gretka Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Chrupki kukurydziane 26.02.04, 20:37 Zwykłe chrupki kukurydziane bez żadnych dodatków. Polecam np. Flipsy (takie czerwone opakowanie z królikiem). Nie pamiętam niestety od kiedy, ale dawłam młodemu również wafle ryżowe, oczywiście bez żadnych dodatków, np. Sonko naturalne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: Chrupki kukurydziane 27.02.04, 18:01 Trzeba dokładnie obejrzeć skład. Te bez soli nadaja się najlepiej dla maluchów. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gretka1 Re: Chrupki kukurydziane 27.02.04, 21:50 Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy, Gretka i Kamisia Odpowiedz Link Zgłoś