Dodaj do ulubionych

Pulchne dziecko

20.02.04, 05:31
Zostałem sam z 8 letnią córką. Ma apetyt jak mały wilczek i obecnie wygląda
jak tłustoczwartkowy pączek. Ograniczyłem jej chipsy, slodkosci itp, ale
pomimo dużej ilosci ruchu, dziecko w oczach poszerza sie. Moze ktoś pomoże
mi, jak ją karmić i czym, nie chcę, aby za kilka lat był to dla niej problem.
Jako mężczyzna skazany na wychowywanie, nie ze wszystkim sobie radzę, więc
może jakaś życzliwa dusza coś mi doradzi?
Obserwuj wątek
    • natamiki Re: Pulchne dziecko 20.02.04, 23:19
      dziecko 8 letnie powinno być szczupłe. nikt ci nie pomoże. Musisz udać się z
      nią do diabetyka to ważne.Miałam przyjaciółkę, była gruba i miała pretensje do
      rodziców ,że nie ma chłopaka.Są obozy dla takich dzieci. Moje gg to 5410774.
      jeśli chcesz dowiem sie więcej.
      • edytek1 Re: Pulchne dziecko 23.02.04, 15:41
        Z fizjologii wynika, ze 8 letnia dziewczynka powinna być jak nitka. Jeśli tak
        nie jest to musisz szukać przyczyny:
        1. Czy sie nie obżera po kryjomu, może tak odreagowuje stres( nie wiem czemu
        jesteście sami i jak długo)
        2. Może ma jakieś problem zdrowotny. Co możesz zrobić teraz to skontaktować się
        z Instytytutem żywności i żywienia mają specjalne programy dla dzieci. Twoja
        córka nie musi chudną ma nie tyć a rosnąć!
        No i zero nie tylko słodkości, ale też coli, orenżadek itp. I max ruchu. Basen
        jest super.
        Byłam bardzo grubym dzieckiem, schudłam jako nastolatka i nikomu nie życze
        takiego dzieciństwa. Chcesz wiedzieć wićęj pisz na priva, Jestem po pedagogice
        może będę mogła jakoś pomóc.
    • wikipati Re: Pulchne dziecko 25.02.04, 18:52
      Hej,
      moja córka tez ma 8 lat i jest "okrąglutka".Praktycznie nie jada takich rzeczy
      jak chipsy,wafelki,batoniki itp.NIe pija gazowanych napojów, regularnie chodzi
      na basen.Jest bardzo ruchliwa,ciągle w biegu.Pomimo tego jest pulchniutka.
      Byliśmy u pediatry, ktory stwierdził,że wszystko jest w normie.Dziecko mieści
      się w siatce centylowej, co prawda w górnej granicy, ale wszystko jest
      prawidłowo.Mała rozwija się dobrze, praktycznie nie choruje i lekarz nie widzi
      podstaw do obaw. Oczywiście wagę i wzrost kontrolujemy regularnie, aby miec
      pełny obraz rozwoju dziecka.
      Coż, może juz taka jej uroda poprostu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka