anetuchap 03.05.10, 20:56 Będę mieć imprezę na 20 osób i muszę zamówić tort i nie mam zielonego pojęcia ile tego tortu? Ja myślę,że 3 kg wystarczy? Tort będzie jedynym ciastem na przyjęciu,więc chciałabym,aby dla każdego starczyło Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanrio Re: Ile tortu? 03.05.10, 21:00 Eee,ale dlaczego liczysz na kila? Pójdziesz do cukierni i nie powiesz przecież "3 kilo tortu poproszę", powiesz, że chcesz tort na około 20 porcji i już. Wydaje mi się, że są takie duże torty na chyba 32 porcje czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Ile tortu? 03.05.10, 21:20 przeciwcialo napisała: > No własnie torty zamawia sie na kg. a u nas zamawia się na porcje, co uważam, że jest prostsze - po co kombinować ile to będzie kg jeśli 10dag na osobę? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Ile tortu? 03.05.10, 21:00 W cukierni mi powiedzieli ze liczy sie 10 dkg na osobe. To wystarczająco. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ile tortu? 03.05.10, 21:17 Zamawiajac tort na wesele w cukierni poinformowano mnie, ze liczy 1kg na 10 osób. i tak tez zamawiam na rodzinne uroczystości. na 20 osób zamówiłabym 2kg ale u mnie zawsze jest jeszcze jakies ciasto. Ps. i tez w ciekurni zamawiam na kilogramy anie na porcje. z reguły jest to maly tort kilogramowy lub 1,5 kilogramowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidoszek28 Re: Ile tortu? 03.05.10, 21:50 moim zdaniem 2 kilogramowy tort na 20 osób to stanowczo za mało. Na chrzciny syna zamówiłam tort ok. 2kg na 13 osób w tym 3 małych dzieci, spokojnie wystarczyło ale tez nie zostało mi na tyle by każdy mógł dostać dokładkę. Jeśli to jedyne ciasto na imprezie, to powinnaś zamówić tort ok 3 kilogramów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Ile tortu? 03.05.10, 23:40 anetucha, zamawia sie 100 g tortu na osobe, skoro nie bedzie innego ciasta, to mozesz wziac 3 kg-jesli ktos bedzie mial ochote na dokladke mozna isc do cukierni i poprosic o 3 kg tortu, jak rowniez poprosic o tort na 20 osob, lub na 20 porcji Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Ile tortu? 04.05.10, 06:19 Ja zawsze mowie w cukierni na ile osob chce tort. Ale nie lubie tak na styk wiec troche zaokraglam np. teraz mam miec 15 osob i zamowie na 20 w razie gdyby ktos mial ochote na dokladke. Odpowiedz Link Zgłoś