rofu 04.03.04, 18:52 No właśnie, jak je podawać dziecku (7 m-cy). Wiem, że co drugi dzień połowę, ale w jakiej postaci? Na twardo, na miękko, surowe??? Pozdrawiam wszyskie Mamy Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: żółtko 04.03.04, 19:01 w zadnym wypadku surowe ani na miekko! mozesz ugotowac jajko i wrzucic do zupki. ewentualnie wlej surowe zoltko do zupki i zagotuj przez chwile Odpowiedz Link Zgłoś
pelczarka Re: żółtko 11.03.04, 17:52 Ja daję od 2 tygodni gabrysi zółtko, i robię to tak , ze jajko gotuje, wybieram z niego pół żółtka i rozcieram. Do tego pół słoiczka zupki, lekko podgrzewam w mikrofalówce i danie gotowe. Na miękko lepiej dawać od roczku. Odpowiedz Link Zgłoś
aniepomnik Re: żółtko 11.03.04, 22:18 Bylo juz otym zajrzy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=9723894 Ja mam inny problem do kiedy mam tak dawac to ugotowamne pogniecione zoltko do zupki. Moje ma 10 miesiecy i na razie daje mu co 2, 3 dni do Zupki marchewkowej Gerbera lub do Warzyw na parze z ryzem z seri Kuchnia Alergika BoboVita (innych bezmiesnych zupek niestety nieodkrylam)I co dalej? nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: żółtko 18.09.04, 23:48 Dotąd aż wprowadzisz całe jajko. Wtedy możesz robić jajecznicę, omlet itp. i nie musisz dodawać samego żółtka do zupek. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
lch74 Re: żółtko 18.09.04, 23:50 Dopóki nie wprowadzi się całego jajka, należy podawać zółtko z jajka ugotowanego na twardo. Chodzi o to by móc dokładnie oddzielić żółtko od białka, które o wiele częściej uczula i wprowadza się je później. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: żółtko 19.09.04, 08:38 jajko dla dziecka tzreba gotowac 6 minut, kiedy to zóltko jest prawie ściete, dodatkowo ścina sie ono potem w zagotowanej zupce. ja czesto podaje synkowi taki obiadek - ugotowany na lekkim rosole zimniak z pporami, szpinakiem, masłem i własnie żóltko. Ma to pyszny smak "dorosłego " jedzenia i bardzo smakuje. Zóltko najbardziej pasuje do zupek z zielonych warzyw - szpinak, por, brokuły, zagęszczonych dodatkowo ziemniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś