04.10.10, 17:57
Wlasnie zakonczylismy ekspozycje na gluten trwala ona pelne 2 miesiace.Czy teraz dziecko moze jesc juz pelna porcje kaszki glutenowej?Ile teraz moze zjesc dziennie tego glutenu?
Mam jeszcze jedno pytanie czy dziecku karmionemu piersia moge juz podac jogurciki.
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: GLUTEN 04.10.10, 18:15
      O mamo.
      Jogurcików to ja bym nie dawała, to słodycze wink Polecam Bielucha naturalnego np. z owocami.
      Na zachodzie nie ma tabelek, ekspozycji itp. i dzieci żyją. Moja córka, która jadała bułę odkąd miała ochotę też żyje, zdrowo się ma i nie ma żadnych alergii poza mm i truskawkami. A nie dałoby się tak po prostu dać dziecku takiego jedzenia, na jakie ma ochotę? Jego organizm sam się zgłosi po to, czego mu trzeba.
    • boo-boo Re: GLUTEN 04.10.10, 19:41
      Jak podaje się dziecku gluten pierwszych kilka razy i nic mu nie było to już nic mu nie będzie- słowa z oddziału gastroenterologicznego dla dzieci.
      Co do dalszej diety-twoja sprawa.
    • lidek0 Re: GLUTEN 04.10.10, 20:38
      Ja z glutenem byłabym ostrożna i jeżeli już koniecznie musisz podawać to mało, z jogurtów to raczej serki naturalne. A ile ma Twoja pociecha?
      • boo-boo ??? 05.10.10, 10:36
        A dlaczego? Gluten zabija czy co................
        • deela Re: ??? 05.10.10, 11:00
          nie może znaleźć się dziecina w promieniu 2 metrów od kromki chleba, inaczej trup na miejscu
          • boo-boo Kamień z serca........ 05.10.10, 23:05
            ...bo mój odstał wielką bułę w rączkę zaraz po kaszce mannie-glutenowej i żyje smile
    • antyg-ona79 Re: GLUTEN 04.10.10, 20:50
      zgadzam się z wypowiedzią boo-boo.
      Kiedy mała zaczęła 7 miesiąc też planowałam robić ekspozycję przez 2 miesiące ale po 2 tygodniach stosowania niewielkiej ilości kaszy manny podałam normalną porcję glutenowej kaszki zdrowy brzuszek i tak już zostało.
    • easy_martolina84 Re: GLUTEN 05.10.10, 09:08
      biedron25 napisała:

> Czy tera
      > z dziecko moze jesc juz pelna porcje kaszki glutenowej?
      No a jak inaczej? Gluten nie zabijasmile Powiem Ci jeszcze jedną straszną rzecz (tylko dla matek o mocnych nerwach) UWAGA!
      Otóż,ja od początku podawałam porcje kaszki glutenowej wg przepisu na opakowaniu!!!!
      Strasznie,nie???? tongue_out

>Ile teraz moze zjesc dziennie tego glutenu?
      Dziennie 1,5 grama glutenu tongue_out
      A na poważnie to nie wiem ile,bo nie wiem jak to policzyć.No chyba,ze wiesz ile glutenu zawiera chleb,bułka,miseczka kaszki.Dawaj po prostu wszystko odpowiednie do wieku i nie panikuj tak z tym glutenem.
    • deela Re: GLUTEN 05.10.10, 10:09
      > Wlasnie zakonczylismy ekspozycje na gluten trwala ona pelne 2 miesiace.
      rozumiem, że twoje dziecko jest dziedzicznie obciążone ciężkim zestawem alergii i nietolerancji pokarmowych?
      inaczej
      BUHAHAHHAHAHAHHAHA
      rany boskie, ja pewnego dnia po prostu podałam młodemu pełną michę kaszki zbożowej, zjadł
      i to koniec fascynującej historii ekspozycji na gluten
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka