lullanka07 27.12.10, 14:15 podzielcie sie prosze sylwestrowym menu mam w tym roku organizowac sylwester w domu i nie mam pojecia co zrobic do jedzenia. wazne zeby potrawy nie byly zbyt pracochlonne,poniewaz w sylwestra bede pracowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellerka Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 14:25 tatar, koreczki, bigos, sałatki Odpowiedz Link Zgłoś
dorotatop Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 14:40 ja też w tym roku mam sylwestra w domu i robię: barszcz czerwony, śledzie w śmietanie, sałatkę jarzynową, chrupki takie na oleju do smażenia, skrzydełka z kurczaka z worka, na razie tyle wymyśliłam aha do tego coś drobnego typu szynka na talerzu, ser, chleb itp Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 14:40 barszczyk z kartonu (bardzo smaczny odgrzałam w Wigilię) i paszteciki z cukierni/piekarni (podgrzejesz w piekarniku, mikrofali) pulpeciki mielone z pieczarką w środku, możesz zrobić dzień wcześniej i podgrzać kanapeczki malutkie np. na krakersach śledziki różne rodzaje wyjąć z pudełeczek proste sałatki z różnymi rzeczami z puszek (groszkiem, kukurydzą, fasolką, owockami), by mało pracochłonne były Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 15:00 Prosta i fajna sałatka: Podpieczona pierś kurczaka pokrojona na kawałki Pomarańcza Kapusta pekińska lub sałata lodowa Majonez lub jogurt naturalny Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 14:52 na kilka osob wsadzilabym jakies mieso do piekarnika to zawsze szybko, a smakuje chrupka salatke ze swiezych jarzyn cieply barszczyk do picia i paszteciki z francuskiego ciasta krakersy z pastami i juz Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 15:10 samedobrerzeczy.blogspot.com/2010/08/sledz-w-pomidorach-z-rodzynkami.html plus wędliny, sałatka koperkowa i ciasto jakieś kupne. Wolałabym pizzę ale w Sylwka to czarno widzę zamawianie pizzy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: sylwester w domu-menu 27.12.10, 17:17 Zależy, ilu masz gości. Proponuję każdemu kazać przynieść sałatkę. Ew. fondue mięsne (w oliwie/oleju kawałki zamarynowanego dzień wcześniej mięsa np. kurczak w curry albo ziołach prowansalskich, karkówka, pulpeciki z mielonego, ale muszą być zwarte, żeby się nie rozwalały) + dipy + świeże warzywa. Danie samoobsługowe jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
migotka1502 Re: sylwester w domu-menu 29.12.14, 23:49 Polecam przygotować coś prostego, ale innego i nietrywialnego. Przykładowo wartych uwagi jest kilka przepisów z dość ciekawego bloga, a menu sylwestrowe będzie niecodzienne i zdrowe: www.cooktobi.pl/2014/11/szybka-saatka-fit-z-jarmuzem.html www.cooktobi.pl/2014/12/saatka-z-suszonymi-pomidorami.html www.cooktobi.pl/2014/12/saatka-z-cukinia-i-czosnkiem.html www.cooktobi.pl/2014/12/koreczki-owocowe-z-kremem-kokosowym.html www.cooktobi.pl/2014/12/maslane-sone-ciastka-z-pestek-z-dyni.html www.cooktobi.pl/2014/12/saatka-bakaliowa.html www.cooktobi.pl/2014/12/pasta-z-tunczyka.html Polecam te przepisy bądź też na ich bazie spróbować własnego wykonania! Odpowiedz Link Zgłoś