Dodaj do ulubionych

Pytanko kaszkowe.

28.02.11, 12:30
Mam pytanko do mam, które dają kaszki mleczno-ryżowe.
Na opakowaniu jest ze trzeba przygotować 150 ml wody i dodac 5 łyżek kaszki, mój synek już nie nie najada tym, czy mogę zwiększyć ilość ml i np. dawać mu 180ml badz wiecej? I oczywiście adekwatnie do tego tyle kaszki, czy trzeba sie trzymać wytycznych z opakowania.
Jak Wy robicie?
Obserwuj wątek
    • gemmi18 Re: Pytanko kaszkowe. 28.02.11, 12:42
      No pewnie, na opakowaniu są podane proporcje, z których wynika, że na 30ml wody przypada 1 łyżka kaszki. Zatem możesz zrobić 180ml, wsypując 6 łyżek kaszki, 210ml - 7 łyżek kaszki itd.
      • kattrin1 Re: Pytanko kaszkowe. 28.02.11, 12:51
        bardzo dziękuje za odpowiedz wink
        Pozdrawiam cieplutko
    • czarna2209 Re: Pytanko kaszkowe. 28.02.11, 13:27
      Ja czasami daje na 180ml bo tez maly sie nie najada i kaszke daje na oko tak by nie byla za rzadka ani za gęsta
    • ar-il Re: Pytanko kaszkowe. 01.03.11, 17:30
      Ja metodą prób i błędów robiłam. Smoczek kaszkowy to lepiej leci,więc jak widziałam,że za szybko leci i mała sobie nie radzi to następnym razem trochę więcej kaszki dawałam. A jak robię do jedzenia łyżeczką to dodaję mieszam aż kaszka będzie raczej gęsta i nie będzie uciekać z łyżeczki wink
      • oliwka2009 Re: Pytanko kaszkowe. 01.03.11, 20:22
        Ja jak mojej dawałam to sypałam pół łyżeczki więcej bo lubi gęstą. Do tej pory tak ma. I nie jadła z butli tylko łyżeczką.
    • olcia71 Re: Pytanko kaszkowe. 01.03.11, 20:29
      No chyba że możesz, chyba, że synek wybitnie ma nadwagę, to moze bym sie wstrzymała. Ja w ogóle nieprzepisowo takie kaszki przygotowuję, bo dolewam wody do proszku i robie kaszke dość gęstą. Tylko takie kaszki moja mała chce jeść. Ale ona z tych drobnych...
      • kattrin1 Re: Pytanko kaszkowe. 02.03.11, 08:00
        dzięki dziewczyny wink
        Młody nie ma nadwagi i próbowałam dawac mu 180ml na noc i wcina az mu sie trzesą uszka hihihi wink Ja karmię łyżeczką bo mój synek nienawidzi smoczków i butelek, takze tylko łyżeczka.
        Później jeszcze cycem pomaga sobie i spi.
        Pozdrawiam cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka