Dodaj do ulubionych

nalewka z czarnych porzeczek - przepis

12.07.11, 14:09
robię nalewkę malinową, ale w tym roku pomyślałam sobie, że moze zrobie jeszcze z czarnych porzeczek, bo nieźle obrodziły.
czy każdy przepis jest tak skomplikowany jak ten internetowy?
nalewki.rolnicy.com/nalewka-z-czarnych-porzeczek/
tyle cierpliwości to ja nie mam... podacie przepis dla leniwych gospodyń domowych? wink dziękuję! smile
Obserwuj wątek
    • czarnaalineczka Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 12.07.11, 14:16
      ja bym kombinowala bez przepisu big_grin
      • maly.lew Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 12.07.11, 14:17
        no, jasne... a potem mi rodzinę zdziesiątkuje! albo co najmniej będą hm hm... haftować wink
    • maly.lew łatwy 12.07.11, 14:16
      o, ten jest łatwiejszy...
      smakowity.pl/przepis/471/nalewka-z-czarnej-porzeczki/
      ale i tak wolałabym wasz, sprawdzony
      • czarnaalineczka Re: łatwy 12.07.11, 14:41
        sprawdzone to pic wodke i zagryzac pozeczkami prosto z krzaczkatongue_out
    • quarola Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 12.07.11, 14:44
      mojepasjekrakow.blogspot.com/2011/05/nalewka-z-czarnej-porzeczki.html polecam smile
      • maly.lew Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 12.07.11, 15:11
        Karola, dzieki!
        zrobię, ale chyba tę liskówkę to sobie daruję... Ty robisz ścisle wg tego przepisu?
    • i_love_my_babies Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 12.07.11, 17:22
      ja robię tak:

wrzucam do słoja kilo porzeczek (oczyszczonych oczywiście), zalewam pół litra spirytusu i pół litra wódki - na parapet na 4-6 tygodni

potem zlewam płyn, owocę zasypuję cukrem (pół kilo) i po tygodniu zlewam, łączę oba płyny i naleweczka pychotawink

• pierwsze-wolne Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 12.07.11, 23:23
      Ale co skomplikowanego jest w tym przepisie?? Dość klasyczny...
    • katia.seitz Re: nalewka z czarnych porzeczek - przepis 13.07.11, 12:54
      A ja zaczęłam robić tak "z głowy" i "na oko" i zaczęłam od zasypania porzeczek cukrem. Widzę, że we wszystkich przepisach radzą zacząć od zalania owoców alkoholem uncertain
      No nic, może jakoś to będzie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka