tata-malolata1 19.01.13, 13:12 Czy dla półtoraroznego dziecka należy jeszcze gotować wodę przed podaniem do picia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tata-malolata1 Re: Woda 19.01.13, 13:17 Z kranu to proste,że zawsze gotuję, ale taka butelkowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Woda 19.01.13, 13:22 ja nawet dla noworodka butelkowanej nie gotowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Woda 19.01.13, 13:23 To nie wiem, nie pamiętam, żebym gotowała, niech ktoś inny się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tata-malolata1 Re: Woda 19.01.13, 13:28 Ja każdą gotowałem do roku czasu. Póżniej tylko tę z kranu. Moja znajoma,mama 4 dzieci,najmłodsze jest w wieku mojego syna, powiedziała,że żadnej nie gotował dla żadnego z dzieci. A gdy któremuś chciało się pić to podchodziło do kranu i taką piło. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Woda 19.01.13, 18:00 butelkowaną nie... Ja przestałam gotować butelkowaną jak dziecko miało 6 mieś. Odpowiedz Link Zgłoś
maggorlo Re: Woda 19.01.13, 13:24 Ja piję "prosto z kranu". W moim mieście sanepid wydał oświadczenie o takiej możliwości. Dziecku, jak było bardzo małe gotowałam. Teraz różnie, jak nie mam w czajniku przegotowanej to leję kranówę. Mam większe zaufanie do wody z kranu, którą sanepid ma obowiązek badać bezustannie, niż to sprawdzanych wyrywkowo wód butelkowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
carmensitas Re: Woda 19.01.13, 13:45 U moich rodziców daję kranówę, bo jest na pewno lepsza od butelkowanej. Prosto z kranu. U mnie (Warszawa) nie daję nawet gotowanej kranówy, bo mi nie smakuje. Daję niegotowaną butelkowaną. Od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
peilin Re: Woda 19.01.13, 14:19 Moje dzieci od początku piły mineralną niegotowaną. Nie trzeba gotować (nawet się nie powinno!) wody mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś