mamameg 02.10.13, 15:47 Co najczęściej podajecie dzieciom na kolację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazou1980 Re: Kolacja 02.10.13, 16:20 ja wiem, że źle karmię, ale na kolację daję banana albo gotową kaszkę/serek homo/jogurt z musli. próbowaliśmy przerzucić na różne kanapki ale młoda nie chciała jeść... Odpowiedz Link Zgłoś
mamameg Re: Kolacja 02.10.13, 16:38 Mój trzyletni syn też nie przepada za kanapkami, dlatego szukam pomysłów na coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
gacek-junior Re: Kolacja 02.10.13, 16:49 jak nie je kanapek, to je mleko z płatkami śniadaniowymi/owsianymi, kuskus z owocami, jajko gotowane (jajecznicy nie lubi), raz na 2 miesiące parówkę. chyba, że mam wenę to np zapiekany ryż z jabłkami albo jakąś warzywną zapiekankę. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Kolacja 02.10.13, 16:53 Prawie 3 latka i ponad 4,5 latek jadaja kanapki. Kanapki do wyboru z czym tam chca np wedlina, ser, serki do smarowania, ogorek, pomidor Ta prawie 3 latka jada tylko z wedlina i serkiem topionym - nic innego nie tknie. Oprocz tego jajko na twardo, jajecznica, parowka, tosty zwykle, tosty sandwitche, kakao, Odpowiedz Link Zgłoś
baba-baba Re: Kolacja 02.10.13, 17:48 Często je zupę,bo to pora obiadu męża i lubią razem.Je też twarożek,kanapki,sporadycznie jakiś badziew typu danio,monte,czasem domowe ciasto i kakao.Za to zawsze i do wszystkiego chrupie surową paprykę,chyba jest uzależniony. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Kolacja 02.10.13, 18:45 Ja mam to szczęście, że mam wszystkożerne dziecko, ale kolacja to kanapki z różnościami, pomidory z mozarellą, rybka wędzona, jajko faszerowane albo zwykłe na twaro, dzisiaj np zjadła omlet z dżemem popiła herbatą z żurawiny. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kolacja 02.10.13, 18:41 Kanapki z domowymi pastami (twarogowa, jajeczna, z makreli itp.). U mnie sprawdzona metoda na nielubiące kanapek dzieci - pokrojenie ich (kanapek, nie dzieci ) na małe kawałeczki. Nie wiem, czemu to takie atrakcyjne, ale moi zjedzą tak każdą kanapkę i moi rodzice tez nam tak kroili, była super frajda, jak ojciec kroił jedną kanapkę i po kolei dawał każdemu dziecku kawałeczek Nawet te z czosnkiem szły aż furczało A poza tym - czasem jedzą naleśniki z twarożkiem, budyń czy kasze mannę. Czasem piekę drożdżówki, do tego dostają kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Kolacja 02.10.13, 19:21 z ulubionych: ryba wędzona, twaróg (byle nie słodko), kanapki z: pasztetem, serem żółtym, wędzonym, pleśniowym, chleb smażony w jajku, makaron sam bez niczego, odsmażone ziemniaki jak zostaną z obiadu, kapustę kiszoną i ogórki pod każdą postacią, owoce. zje jak podam: parówkę, kiełbasę ugotowaną, płatki na mleku, naleśniki suche i parę innych dań. jak je późno obiad to zadowala się jogurtem, serkiem homogenizowanym, kefirem lub jogurtem do picia, na zmianę z owocami czy marchewką. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_mili Re: Kolacja 07.10.13, 23:07 kaszka z mlekołakami, kanapki, domowa babka z masełkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Kolacja 08.10.13, 08:04 To, co sobie, czyli najczęściej są to pieczone/grillowane warzywa lub jakaś sałatka, sporadycznie jajecznica z warzywami, zapiekanka ziemniaczana. Jak się nie najedzą, to czasem zapodają sobie jeszcze chrupki z mlekiem lub jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: Kolacja 08.10.13, 19:54 Roznie: "resztki z obiadu" (odgrzewane), czasem cos robionego specjalnie na kolacje na cieplo, czasem kanapki ... Dzisiaj byl precel, jakas wedlina, 2 pomidory i ogorek zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Kolacja 08.10.13, 20:54 kanapka z czymś, kaszka/płatki ryżowe na mleku, owoc z kaszką, jogurt z kaszką, sam jogurt, sam owoc, czasami zupa z obiadu jak nie jadł. Ogólnie syn na kolacje jada mało. Odpowiedz Link Zgłoś