07.10.13, 20:26
Jak zachęcić 11-miesięczne dziecko do zjedzenia buraka. Macie jakieś sprawdzone przepisy? Nie wiem czy mój syn nie lubi buraka czy ja ich nie potrafię przyrządzić? Póki co to zjadł jako tako "barszcz ukrainski" (z soją a nie z fasolą).
Bardzo chciałąbym by jadał buraki....
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: buraki 08.10.13, 06:05
      moze po prostu nie lubi?

dlaczego bardzo bys chciala, zeby jadl?
      oprocz burakow jest duzo innych warzyw, ktore mozna jesc. jak nie lubi tych nieszczesnych burakow, daj dzicku spokoj.
      • dansch Re: buraki 08.10.13, 11:28
        "Nie wiem czy mój syn nie lubi buraka czy ja ich nie potrafię przyrządzić? " To jest kluczowe pytanie. Sama pamiętam jak nienawidziłam szpinaku jako dziecko a dziś mogłabym go jeść non stop. Nie nawidziłam go, bo moja mam nie umiała go przyrządzić a nie dlatego, że szpinak jest beee. Nie dopuszczasz myśli, że tak może być w przypadku tych nieszczęsnych buraków? Ja dopuszczam i dlatego pytam się czy ktos ma jakieś sprawdzone przepisy. Proste?
        • murwa.kac Re: buraki 08.10.13, 12:19
          no nie zupelnie proste.

nie jadlas szpinaku, bo mama ie umiala przyrzadzic.
          cos sie stalo z tego powodu?
          polubilas pozniej?
          gites smile

syn nie lubi burakow, bo byc moze Ty tez je zle przyrzadzassz. cos sie stanie jak nie bedzie jadl?
          no watpie.
          moze polubi pozniej. zamiast na sile wciskac.

co Ci po przepisie, skoro moze i tak nie zjesc?

wujek gugiel pomocny bywa
          www.google.pl/?gws_rd=cr&ei=M9tTUpCxOqyO4gSlwYCICw#q=buraki%20przepisy
          jezeli juz musisz w dziecko te nieszczesne buraki wciskac - zostaje Ci probowanie kazdego przepisu jak leci.

powodzenia! smile
          • dansch Re: buraki 08.10.13, 15:13
            pojęcie "wciskania" z mojej strony nigdzie nie pada. Za to Ty cały czas to sugerujesz. Zrobię choćby i dla nas i dam spróbować dziecku. Gdzie tu mowa o wciskaniu? Prosiłam o przepisy a tymczasem musze odpierać ataki, na które raczej sobie nie zasłużyłam. Wielkie dzięki za taką pomoc....
            • murwa.kac Re: buraki 10.10.13, 09:38
              ataki?
              to Ty wyskakujesz z pretensjonalnym tonem i wienczysz post dziecinnym proste.

dostalas rade.
              skoro wolisz sie ciskac i udowadniac jaka pretensjonalna jestes - to juz nie moj problem smile
              • dansch Re: buraki 10.10.13, 10:44
                Proponuję moderatorowi /jest tu ktoś taki?/ zamknąć ten wątek. Jak widać porady są niezwykle cenne i konstruktywne, zarówno dla mnie jak i dla postronnych.

• kopiko-lol Re: buraki 10.10.13, 12:06

ugotowane w lupinach są slodkie i pyszne, bez niczego, daj w lapie, barwy na rączkach powinny dodatkowo zachęcić
      • dansch Re: buraki 18.10.13, 16:50
        przeszły buraki z barszczu, fajnie.
    • agnpar Re: buraki 24.10.13, 23:17
      Z moich doświadczeń wynika, że dzieci przełamują się do jedzenia określonych produktów, jeżeli mogą to robić poprzez zabawę. Postęplujcie jakieś obrazki burakami i posłuchajcie piosenek, w których jest mowa o burakachsmile
      Pozdrawiam
      Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka