27.08.04, 09:50
Witaj, w jednym zpostów piszesz, że karmisz małego piersią i że Jasio to
bardzo żywe dziecko. Podobnie jest z moim Mikołajem (6,5m). Mały niestety
dalej budzi się w nocy ok.4 razy, więc zastanawiam sie czy to po prostu nie
są błedy w zywieniu i mały zwyczajnie nie najada sie. Czy możesz napisać mi
dokładnie co i w jakich ilościach je Jasio, a najlepiej jak to było gdy miał
7 m-cy. dziękuję.
Obserwuj wątek
    • hratli Re: do HRATLI 27.08.04, 11:32
      witam big_grin
      jasko od miesiaca potrafi sie budzic w nocy - nawet po kilka razy. szczegolnie
      jak jest goraco w nocy - zwyczajnie chce mu sie pic. czasmi po prostu zeby
      chwile possac. nie jest to kwestia nie najadania sie. w dzien je rozne pokarmy,
      kasze, zupy itp. jak bylam na ostatnim szczepieniu - 1.07 - spytalam sie
      lekarza - ile ma jesc taki maluch np. zupy (wczesniej naczytalam sie roznych
      takich zalecen) lekarka powiedziala, ze dzieci same wiedza kiedy przestac -
      jesli chce jesc to dawac smile a co do ilosci zjadanych i teraz i wtedy to trudno
      mi jest powiedziec. zalezy od jego upodoban - czy jest cieplo - czy dluzej spi -
      czy np gdzies nie wychodzimy i sa ciekawsze zajecia. ale codziennie - kaszka,
      obiadek, deserek albo soki i cos tam wcina caly dzien co mu wpadnie do raczki.
      tak jest teraz - i tak bylo miesiac temu. i tak jak pisalam wczesniej ile ma
      ochoty - tyle je. rozwija sie dobrze - wiec nie ma obaw, ze robie cos nie tak.
      poza tym ssie takze piers - czasami tylko chwile aby sie przytulic. nie wiem co
      ci jeszcze mam napisac. jak cos to pytaj.
    • alo76 Re: do HRATLI 27.08.04, 13:25
      wielkie dizęki! na kolejne szczepienia idziemy 10.09 więc o wszystko się
      zapytam.
      Cudny ten Twój Jasiek!
      • hratli Re: do HRATLI 27.08.04, 13:53
        dzieki wielkie smile
        zachecam do zadawania lekarzowi wszystkich pytan - nawet gdy wydaja ci sie one
        zupelnie "odjechane"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka