Dodaj do ulubionych

frytkownica ???

25.01.05, 22:05

co mogę smażyć we frytkownicy (oprócz oczywiście frytek i ziemniaków w kawałkach)?
dajcie jakies pomysły, przepisy, będę wdzieczna za wszelkie wskazówki.
pozdrawiam.
aga
Obserwuj wątek
    • katasiap Re: frytkownica ??? 26.01.05, 08:47
      My smażymy też mięsko w małych kawałkach. Doskonałe moim zdaniem są skrzydełka
      z kurczaka. Robimy często w niedzielę, bo wtedy wiem, że mój 3,5 latek zje
      obiad! Teraz w niedzielę smażyliśmy po raz pierwszy udka z kurczaka - też były
      ok. Na frytownicy u mnie są znaczki warzyw, ryb, czyli też pewnie można, ale ja
      osobiście nie próbowałam...
      Skrzydełka z frytownicy są takie mocno spieczone i suche - czytaj chrupiące.
      Dziadkom nie smakują, ale my bardzo lubimy! Dzień wcześniej myjemy takie
      mięsko, przyprawiamy porządnie, robimy jakąś marynatę.
      • mikoad Re: frytkownica ??? 26.01.05, 15:14
        Ja też smaże skrzydełka z kurczaka tylko że jeszcze wcześniej namaczam je w
        cieście naleśnikowym(musi być gęściejsze niż na naleśniki).Poza tym wszelkiego
        rodzaju ryby np.paluszki rybne,są naprawdę bardzo smaczne.Dla mnie to wielka
        wygoda,bo po pierwsze nie ma tego okropnego zapachu a po drugie masz czystą
        kuchnie.
        Miłego gotowania ania
        • asiawi Re: frytkownica ??? 26.01.05, 15:51
          ale wówczas po smażeniu np.rybek musisz zmienić cały olej prawda? A to wychodzi
          trochę drogo tak po każdyn smażeniu wlewać świeże dwa litry oleju.
        • agab51 Re: frytkownica ??? 26.01.05, 16:05

no faktycznie, po rybkach to trzeba by było zmienić olej?, a po mięsie tez chyba tylko mięso można by było ewentualnie smażyc? czy myle się?
          jak to jest z tym olejem???
          ale to mięsko w cieście nalesnikowym- super pomysł smile
          ja mam frytkownicę na maxymalnie 1 litr oleju. po 10-12 razach trzeba całkiem wymienić olej (tak podali w instrukcji), ale zdaje się, ze to tylko dotyczy przyżądzania frytek
          pozdrawiam
          aga
          • katasiap Re: frytkownica ??? 09.02.05, 11:52
            Aga, z tego co ja wiem powinno się wymieniać znacznie częściej. Wielokrotnie
            podgrzewany zawiera jakieś bardzo szkodliwe substancje, ale uduście mnie, nie
            mam pojęcia dokładnie o co chodzi.
            Jak już ulegam synkowi i zgadzam się na frytki - to z dwojga złego wolę usmażyć
            w domu niż kupić gdzieś na mieście.
    • oldi_s Re: frytkownica ??? 08.02.05, 19:56
      Holendrzy smażą we frytkownicy wszystko (ziemniaki, mięso, warzywa) i polewają
      to wszystko majonezem. x7 dni w tygodniu.
      Smacznego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka