agab51 25.01.05, 22:05 co mogę smażyć we frytkownicy (oprócz oczywiście frytek i ziemniaków w kawałkach)? dajcie jakies pomysły, przepisy, będę wdzieczna za wszelkie wskazówki. pozdrawiam. aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katasiap Re: frytkownica ??? 26.01.05, 08:47 My smażymy też mięsko w małych kawałkach. Doskonałe moim zdaniem są skrzydełka z kurczaka. Robimy często w niedzielę, bo wtedy wiem, że mój 3,5 latek zje obiad! Teraz w niedzielę smażyliśmy po raz pierwszy udka z kurczaka - też były ok. Na frytownicy u mnie są znaczki warzyw, ryb, czyli też pewnie można, ale ja osobiście nie próbowałam... Skrzydełka z frytownicy są takie mocno spieczone i suche - czytaj chrupiące. Dziadkom nie smakują, ale my bardzo lubimy! Dzień wcześniej myjemy takie mięsko, przyprawiamy porządnie, robimy jakąś marynatę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikoad Re: frytkownica ??? 26.01.05, 15:14 Ja też smaże skrzydełka z kurczaka tylko że jeszcze wcześniej namaczam je w cieście naleśnikowym(musi być gęściejsze niż na naleśniki).Poza tym wszelkiego rodzaju ryby np.paluszki rybne,są naprawdę bardzo smaczne.Dla mnie to wielka wygoda,bo po pierwsze nie ma tego okropnego zapachu a po drugie masz czystą kuchnie. Miłego gotowania ania Odpowiedz Link Zgłoś
asiawi Re: frytkownica ??? 26.01.05, 15:51 ale wówczas po smażeniu np.rybek musisz zmienić cały olej prawda? A to wychodzi trochę drogo tak po każdyn smażeniu wlewać świeże dwa litry oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: frytkownica ??? 26.01.05, 16:05 no faktycznie, po rybkach to trzeba by było zmienić olej?, a po mięsie tez chyba tylko mięso można by było ewentualnie smażyc? czy myle się? jak to jest z tym olejem??? ale to mięsko w cieście nalesnikowym- super pomysł ja mam frytkownicę na maxymalnie 1 litr oleju. po 10-12 razach trzeba całkiem wymienić olej (tak podali w instrukcji), ale zdaje się, ze to tylko dotyczy przyżądzania frytek pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
katasiap Re: frytkownica ??? 09.02.05, 11:52 Aga, z tego co ja wiem powinno się wymieniać znacznie częściej. Wielokrotnie podgrzewany zawiera jakieś bardzo szkodliwe substancje, ale uduście mnie, nie mam pojęcia dokładnie o co chodzi. Jak już ulegam synkowi i zgadzam się na frytki - to z dwojga złego wolę usmażyć w domu niż kupić gdzieś na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
oldi_s Re: frytkownica ??? 08.02.05, 19:56 Holendrzy smażą we frytkownicy wszystko (ziemniaki, mięso, warzywa) i polewają to wszystko majonezem. x7 dni w tygodniu. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś