Dodaj do ulubionych

Herbatki HiPP

26.02.05, 22:56
Żeby nie dawać mojej małej tylko bobofrutów i tym podobnych chcę kupic HiPPa.
Co o nich sądzicie?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Herbatki HiPP 26.02.05, 23:10
      Sa świetne podobnie jak te z bobo vity, tylko czasem moga uczulać, ale raczej
      dzieci ze skłonnościa do alergii.
    • atopik Re: Herbatki HiPP 27.02.05, 11:25
      Dla mnie są za słodkie...
      • neferatti Re: Herbatki HiPP 27.02.05, 11:28
        No ale to ma być dla dziecka a nie dla Ciebiesmile dla dziecka tez za słodkie?
        • bea-ta Re: Herbatki HiPP 27.02.05, 11:54
          Zbyt słodkie picie może za bardzo przyzwyczaic malucha do picia tych słodkości,
          zamiast mleczka. Do tego glukoza zawarta w tych herbatkach może paradoksalnie
          zwiekszac pragnienie dziecka. Słodkości działaja tez zapierająco na kupy
          maluchów, co przy karmieniu sztucznym jest tak juz dośc częste. Dlatego uważam,
          że sa świetne, ale nie nalezy pzresadzać z ich podawaniem i rozrabiać zawzse
          zgodnie z przepisem i nie więcej oraz nie dosładzac broń boże jeszcze glukoza
          jak to robia niektóre mamysmile)))
          • leli1 Re: Herbatki HiPP 27.02.05, 14:26
            moj synek ich nie lubi. Są slodkie to fakt, w dodatku dziwnie pachną (to juz moje zdanie smile ), ale najlepsza dla nich "rekomendacja" to jak wyrzuca kubek z taką herbatką. Tez nie chce dawac tyle sokow, parze herbatki owocowe i rozcienczone daje maluchowi-tez za bardzo nie przepada, ale zawsze troche wypije.
    • marcel_i_mama Re: Herbatki HiPP 28.02.05, 20:10
      a ja uwielbiam te herbatki. Jak karmiłam piersią to systematycznie piłam tą na
      laktację, oraz regulującą trawienie. Mi osobiście bardzo smakują. Mój synek też
      je lubi. Kupuję mu kilka różnych i podaję zamiennie żeby smak mu się nie
      znudził. Może to sugestia ale jak podaję mu systematycznie herbatkę na
      trawienie to nie mam żadnego kłopotu z zaparciami, a przez cały okres zimowy
      podaję mu na przeziębienie jak tylko pojawi się lekki katarek, albo nawet bez
      katarku i jest cały czas zdrowy jak ryba (ma 12 msc). Ja zdecydowanie polecam
    • aranti Re: Herbatki HiPP 01.03.05, 08:31
      ja kupiłam malinową i ziołową. Jak mu sie chce pić to pije, ale rzeczywiście są
      słodki. Można temu zaradzić robiąc herbatkę ciut słabszą. Wodą też sie bąbel
      napije. Pozdrawiam
    • tatiana24 Re: Herbatki HiPP 01.03.05, 11:04
      Mój Synuś wypije wszystko co mu podam, ale z herbatek granulowanych
      zrezygnowałam jak Max skończył 7 miesięcy. Dlaczego ??? Zauważyłam , że powodem
      częstego picia było upodobanie do słodkiego smaku. Teraz ma 9,5 miesiąca i
      podaję np. z Herbapolu – rumianek, koper włoski, miętę, melisę , VITAX –
      malinowa , aronia i Lipton . Wszystko parzę bardzo słabe i słodzę zwykłym
      cukrem, ale ważne aby wcześniej cukier został zagotowany z wodą. Sama
      kontroluję, aby herbatka nie była zbyt słodka.
      Nie zauważyłam, aby źle się czuł po tych napojach.
      Pozdrawiam

• martamaria10 Re: Herbatki HiPP 03.03.05, 17:00
      A moja córcia uwielbia kompoty. Nie ma teraz wielkiego wyboru, ale są na
      szczęście mrożonki. Wspaniałe są również jabłka, zwłaszcza kortlandy. Wrzucam
      na wrzątek obrane i pokrojone 3-4 sztuki, dodaję odrobinę goździków i cynamonu,
      cukier, i gotowe. Albo mieszam, np. 2 jabłuszka i mrożone truskawki. W ciągu
      dnia podaję zamiennie z herbatką (Hipp lub owocowe saszetki) lub wodę.
      Pzdr, Marta
    • panikara1 Re: Herbatki HiPP 07.03.05, 15:53
      moja mała bardzo je lubi - bardzo dobre sa te na ułatwienie trawienia i na
      przeziębienie- w sumie we wszystkich sa podobne zioła, ale każda ma coś
      specjalnego. Z bobovity njlepsza jest rumiankowa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka