asiula14 02.06.05, 16:05 Po prostu słów mi brakuje. Jedzonko nazywa się łagodna potrawka z filetem z indyka. Robak: mała larwa, wygląda jak robaczek z popularnych rysunków z jabłkiem.Pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojw Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:10 Coś z tą Nutricią nie jest dobrze. Ostatnio w jakimś poście przeczytałam, że jednej z mam trafił się robak w kaszce Nutrici. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:13 To chyba trzeba reklamowac. ja od razu zlapalabym za telefon i zadzwonila ze skarga. Moze powinien zajac sie tym sanepid? Odpowiedz Link Zgłoś
asiula14 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:27 asiula14 napisała: > Po prostu słów mi brakuje. Jedzonko nazywa się łagodna potrawka z filetem z > indyka. Robak: mała larwa, wygląda jak robaczek z popularnych rysunków z > jabłkiem.Pozostawiam bez komentarza. Czy na tym forum pisuje któś z prawników? To danko jeszcze nie wystygło. Mam wszelkie dowody aby przynajmniej zmusić Nutricie do większego dbania o de facto zdrowie naszych dzieci. Czy ktoś wie co zrobić, zdjęcie już mam, czy pisać do Bobovity?? Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:31 Moim zdaniem pisac! Ale z kopia na sanepid i do federacji konsumentow. Federacja konsumentow ma swoich prawnikow i z pewnoscia chetnie zajma sie problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
sto_krotka30 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:40 Gdy byłam w ciązy kupiłam winogrona w markecie i w domu je zaczęłam jeść. Gdy zobaczyłam małe białe robaki w winogronach zdenerwowałam się, gdybym w ciązy nie była to tak pewnie bym nie zareagowała. Maz zaraz zadzwonił do marketu i porozmawial ze sprzedawca, 2 godziny pozniej dyrektor tego mateku przyjechal do nas do domu z przeprosinami, oczywiscie przywiozl owoce w prezencie (na szczescie nie winogrona) i zabral do zbadania owe zwierzatka. Kilka dni pozniej przyslal wwyniki badan nad zwierzatkami (larwy owocowek, niegrozne dla ciezarnej). Podobalo mi sie podejscie do klijenta w tym markecie, dlatego nadal robie tam zakupy. Ale kiedys ucieszylam sie, ze znalazlam rodzimy produkt: czarna porzeczka w litrowym sloju, otwieram , a tam robal wielki czarny zaszuszony. Przeszla mi milosc do Hortexu. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:27 Zakladam, ze to prawda (nie mam podstaw zeby nie wierzyc) - jestem zbulwersowana. Napisalam maila do Nutrici, wkleilam linka z tym watkiem. Zobaczymy czy i co odpisza. Oczywiscie poinformuje Was. Zgadzam sie z dziewczynami - sprawa powinien zajac sie sanepid. Daj nam znac jakie kroki poczynilas Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:47 Znowu Nutricia??szok! Nie bede kupowac ich produktow.Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
handi Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:53 To dlatego między innymi wolę to co sama zrobię, mam pewność, że bez robaków. Może teraz pora spróbowac kaszek Nestle... Odpowiedz Link Zgłoś
hanya00 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 21:25 no co wy!! a ja tylko bobvity.....jezu,zmieniam menu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorka1 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 21:49 Bleee, aż mi ciarki przeszły. No to Bobovita do śmieci Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:04 ej, dziewczyny, zachowajcie trochę zdrowego rozsądku!!! takie paskudne sprawy mogą przydarzyć się każdej firmie, nie tylko Bobovicie, dlatego oglądajmy wszystkie "gotowce" i kaszki. napisałabym i do firmy, i do sanepidu i wszędzie, gdzie się da. to okropne, fuujjjj!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:11 Jak czytam takie posty to dziekuje sobie,że sama gotuję obiadki małemu Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:11 To mnie, miedzy innymi, trafil sie robak w kaszy. Ale bylam pewna, ze to tylko dlatego, ze to produkt zbozowy, ale w sloiczku? Skandal! Ja swoja napoczeta kasze (plus jeszcze nieotwarta) odeslalam im po wczesniejszej rozmowie telefonicznej. Czekam na odzew. Niestety proba wprowadzenia kaszek Nestle u mojego dziecka spelzla na niczym i dalej jemy Bobovite. Ale teraz to chyba bede 2 razy przesiewac kazda lyzeczke, a obiadki zdecydowanie Gerber. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:15 normalnie aż się wierzyć nie chce z tymi robakami....... ja jeszcze nie trafiłam i obym nie trafiła, bo nie ręczę za siebie. obiadki również gotuję sama, ale kilka gerberów stoi na wszelki wypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
ezagraj do kontaminacja o firmie Gerber.... 07.06.05, 07:07 Witam Najgorsze w tym wszystkim jest to że za produkty dla dzieci są bardzo drogie, wszystko ponoć robione w sterylnych warunkach, ale tylko ponoć. Ciała w tego typu przypadkach dają wszystkie firmy, Gerber też. Ja kupiłam mojej córci jabuszko z winogronrm z Bobo Fruta (Gerber i Bobo Frut to jedna firma Alma Gerber - te same fabryki tylko nazwy zostały) i w słoiczku znalazłam grudkę ziemi. Zadzwoniłam do Gerbera poinformowałam ich, bardzo mnie przepraszali przesłali nam w rekompensacie zgrzewkę deserku, ale stwierdzono że sprawdzono cala partię i nigdzie nie znaleziono ziemi. To tyle wolą wyjaśnienia że Bobovita to beee a Gerber tak. Sądzę że najzdrowiej dla naszych dzieci byłoby robić im wszystko osobiście, choć to nie do końca możliwe, bo jak zrobić smemu kaszkę albo mleko???? Podrawiam Edyta gg5895723 Odpowiedz Link Zgłoś
big_daddy Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:37 No nieźle, nie chciałbym znaleźć robala w żarełku u swojego dziecka. Z drugiej strony to wiecie, może to dobrze świadczy jednak o firmie? Produkty ekologiczne, robaczki je lubią - nie jakieś tam sypane i pędzone warzywka, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:41 taaa.......... i białka więcej )) Odpowiedz Link Zgłoś
asiula14 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 23:13 Witam ponownie, Sprawa jest w toku,sama wysłałam maila do Nutricii. Po godzinie już miałam telefon od konsultanta i prawdopodobnie jutro odwiedzi nas przedstawiciel firmy. Robaczek narazie przebywa w lodówce. Pani przy telefonie bardzo przepraszała. A ja przymierzam się do gotowania własnych potrawek. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 23:16 no to czekamy na dalsze wieści. dobrze, że chociaż się kobieta zdobyła na przeprosiny. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Oto jaka odpowiedz otrzymalam: 06.06.05, 08:54 Szanowna Pani Bardzo dziękujemy Pani za informację. Wszystkie głosy Klientów są dla nas bardzo ważne - i te z pochwałami, ale także te wyrażające niezadowolenie. Te ostatnie pozwalają nam ciągle doskonalić nasze systemy, by spełniać oczekiwania Klientów. Skontaktowaliśmy się wczoraj z Panią, która opisała zdarzenie. Bardzo zależy nam na wyjaśnieniu jak mogło dojść do opisanej sytuacji. Czynimy wszystko aby nasze produkty były najwyższej jakości, odpowiadały wymaganiom norm i naszych Klientów. Zapewnieniu jakości służy system, w tym także szereg wielu codziennych działań. Przeprowadzimy kontrolę i o wynikach na pewno poinformujemy Klientkę. Zrobimy wszystko by takie zdarzenie nigdy więcej się nie powtórzyło. Wiemy, jak ważne jest to, by nasze produkty były bezpieczne. Jest to dla nas najważniejsza zasada - kierunek, któremu podporządkowane są wszystkie inne procesy. W dyskusji na forum pojawił się też głos na temat podobnego zdarzenia w naszej kaszce, opisanego na innym forum. Istotnie, ostatnio na kilku forach pojawił się ten sam post. Otrzymaliśmy również taką informację e-mailem. Poprosiliśmy nadawcę o kontakt i umożliwienie wyjaśnienia, jak doszło do tego zdarzenia. Niestety Pani nie odpowiedziała nam, także po kolejnej próbie kontaktu. Bardzo żałujemy, że tak się stało. W związku z tym nie wiemy, czy ta informacja była prawdziwa. Proszę przyjąć nasz żal, że opisana sytuacja wywołała u Pani niepokój. Bardzo za to przepraszamy. Mamy jednak nadzieję, że pomimo tych informacji będzie Pani zadowolona z naszych wyrobów. Z pozdrowieniami, Lucyna Bienek Serwis Konsumencki --- Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna29 Prosze Pana,to jedzenie dla dzieci a nie dla ryb ! 06.06.05, 11:08 Farmazony !!!!!!!!!!! To SKANDAL ! Takie rzeczy NIE POWINNY MIEC MIEJSCA !!!! to sa produkty dla dzieci, Prosze Pana, a nie pokarm dla rybek czy ptakow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja tez ostatnio w sloiczku z "warzywa, kurczak, jablko" od 6 m. zauwazylam cos "czarnego" dl ok 2 mm, ale nie dopuscilam nawet takiej mysli ze moze to byc robak - a tu czego sie dowiaduje ? ze jak najbardziej moglo tak byc !!!!!!!! o nie, chyba czas poszukac cos u konkurencji...... Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Prosze Pana,to jedzenie dla dzieci a nie dla 06.06.05, 11:14 Hmm, że niby u konkurencji nie będzie robaków? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy do driadei 06.06.05, 11:18 A czemu Ty nie na czerwono mi się wyświetlasz? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: do mamyemmy 06.06.05, 11:22 Piszę z pozycji forumki,a nie moderatora, to dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
wiggins Re: do mamyemmy 06.06.05, 15:42 Nie ma rzeczy idealnych, jesli to pojedynczy przypadek na 10 milionow sloiczkow na polkach sklepowych, miesci mi sie to w glowie. A co bedzie jesli forumkowiczki znajda robaka u kazdego producenta ?? Na co sie przerzucimy. Trzeba miec zawsze ograniczone zaufane do kupowanych produktow, nawet tych dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
agus8 Re: do mamyemmy 07.06.05, 09:25 nie wyglupiajcie sie, to co mamy tolerowac robaki tylk dlatego ze "nie ma rzeczy idealnych"?! to jest jedzenie dla dzieci, chwala sie ze wszystko jest wysoko gatunkowe, takie dobre dla naszych pociech i co moga byc robaki- ludzie...!!!!nie zgadzajmy sie na to, palcimy za wysoka jakosc tego produktu i mamy prawo wymagac i nie zgadzam sie z poprzedniczka ze mozna takie cos wybaczyc, przynajmniej mnie rowniez przeszkadzaloby gdyby moje dziecko mialo jesc robaki..pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorka1 Ja dostałam identyczny tekst 07.06.05, 10:42 Przesłałam im linka na forum i odpowiedzieli mi dokładnie tak samo jak tobie. Kropka w kropke identycznie. Namazali sobie formulke, klikaja i wysylaja wszystkim jak leci a reszte maja w d.... Oby w kawie na sniadanko znalezli bialego tlustego robala Odpowiedz Link Zgłoś
driadea cd historii 'Robak w Bobovicie" 07.06.05, 17:52 • asiula14 03.06.2005 20:12 Witam, Dzisiaj była u nas pani przedstawiciel firmy. Zapisała sobie jak przygotowuję posiłki, zajrzała do szafki gdzie trzymam słoiczki (pewnie chciała sprawdzić czystość) oczywiście zabrała słoiczek z robaczkiem, który pojedzie aż do Opola. Za dwa, trzy tygodnie dostanę wyniki badań, bo jak stwierdziła czasami ryż czy kaszka jakoś tak dziwnie się zlepi... Ogólnie była bardzo miła i zostawiła "Arkę Noego" z Fisher Price'a dla córci. Mam nadzieję, że nikt z Opola nie stwierdzi, że to slejony ryż stworzył taką larwowatą postać z czarną główką, bo będzie afera. Oczywiście napiszę, gdy otrzymam wyniki. pozdr. • Re: cd historii 'Robak w Bobovicie" ulapod 03.06.2005 21:40 > zostawiła "Arkę Noego" z Fisher Price'a dla córci. O kurcze, lecę szukać tych robaków! • Re: cd historii 'Robak w Bobovicie" piekielna24 03.06.2005 21:45 Dobrze, że się zainteresowali tą sprawą i zachowali jak należy. Moja córka jest jeszcze za mała na takie jedzonko i naprawde sie ciesze z tego powodu. Jakos tak mnie wykręciło na myśl o tym robaku, fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
b_marta26 Czy to działa konkurencja na niekorzyść NUTRICII 10.06.05, 21:22 Czytałam ostatnio o podkręcaczach, którzy działają w internecie i pokręcają rozmowy. Myślę że Nutricia jest dobra firmą i ma konkurencje................ Resztę niech każdy sam przeanalizuje Odpowiedz Link Zgłoś
martamaria10 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 12.06.05, 14:00 Wczoraj przygotowywałam córce mleko Bebiko 3R. Coś mi cały czas dziwnie pachniało i nie od razu zaskoczyłam, w czym rzecz. Już zakręcałam butelkę, i pomyślałam sobie nagle, chorela to mleko tak pachnie. Miałam na szczęście następne opakowanie, otworzyłam je, i zapach oczywiście był inny. Nigdy nie sprawdzałam firmy, które je produkuje. Okazało się, że to Nutricia. Mogę tylko zaznaczyć, że mleko po otwarciu przechowuję maks. 4-5 dni, bo na tyle mi wystarcza całe opakowanie. A przydatność po otwarciu jest chyba znacznie dłuższa. To mleko podaję córci już od 1,5 roku codziennie rano i wieczorem, zawsze ta sama ilość wody i miarek. Robię to automatycznie i o mało mnie to nie zgubiło, ponieważ zawsze było ok i do głowy by mi nie przyszło, że coś może być zepsute. Gdy przeczytałam o tym robaku i o firmie, w której jak widać z czystością jest na bakier, doszłam do wniosku, że muszę ją zmienić. Jednym słowem, w Nutricii źle się dzieje. Przecież to mleko jest bardzo drogie, a mnie nie stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 13.06.05, 11:21 To się ciesz! Jeśli robak przeżyl w słoiczku to znaczy, że chemii jest tam b. mało. Inaczej by nie przeżyl.. ) Odpowiedz Link Zgłoś