Dodaj do ulubionych

!!!ROBAK W BOBOVICIE !!!

02.06.05, 16:05
Po prostu słów mi brakuje. Jedzonko nazywa się łagodna potrawka z filetem z
indyka. Robak: mała larwa, wygląda jak robaczek z popularnych rysunków z
jabłkiem.Pozostawiam bez komentarza.
Obserwuj wątek
    • alojw Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:10
      Coś z tą Nutricią nie jest dobrze. Ostatnio w jakimś poście przeczytałam, że
      jednej z mam trafił się robak w kaszce Nutrici. Brak słów.

• ryba2 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:13
      To chyba trzeba reklamowac. ja od razu zlapalabym za telefon i zadzwonila ze
      skarga. Moze powinien zajac sie tym sanepid?
    • asiula14 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:27
      asiula14 napisała:

> Po prostu słów mi brakuje. Jedzonko nazywa się łagodna potrawka z filetem z
      > indyka. Robak: mała larwa, wygląda jak robaczek z popularnych rysunków z
      > jabłkiem.Pozostawiam bez komentarza.

Czy na tym forum pisuje któś z prawników? To danko jeszcze nie wystygło. Mam
      wszelkie dowody aby przynajmniej zmusić Nutricie do większego dbania o de facto
      zdrowie naszych dzieci.
      Czy ktoś wie co zrobić, zdjęcie już mam, czy pisać do Bobovity??
      • ryba2 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:31
        Moim zdaniem pisac! Ale z kopia na sanepid i do federacji konsumentow.
        Federacja konsumentow ma swoich prawnikow i z pewnoscia chetnie zajma sie
        problemem.
        • sto_krotka30 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 16:40
          Gdy byłam w ciązy kupiłam winogrona w markecie i w domu je zaczęłam jeść. Gdy
          zobaczyłam małe białe robaki w winogronach zdenerwowałam się, gdybym w ciązy
          nie była to tak pewnie bym nie zareagowała. Maz zaraz zadzwonił do marketu i
          porozmawial ze sprzedawca, 2 godziny pozniej dyrektor tego mateku przyjechal do
          nas do domu z przeprosinami, oczywiscie przywiozl owoce w prezencie (na
          szczescie nie winogrona) i zabral do zbadania owe zwierzatka. Kilka dni pozniej
          przyslal wwyniki badan nad zwierzatkami (larwy owocowek, niegrozne dla
          ciezarnej). Podobalo mi sie podejscie do klijenta w tym markecie, dlatego nadal
          robie tam zakupy. Ale kiedys ucieszylam sie, ze znalazlam rodzimy produkt:
          czarna porzeczka w litrowym sloju, otwieram , a tam robal wielki czarny
          zaszuszony. Przeszla mi milosc do Hortexu.
          • moniaweg Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:27
            Zakladam, ze to prawda (nie mam podstaw zeby nie wierzyc) - jestem
            zbulwersowana. Napisalam maila do Nutrici, wkleilam linka z tym watkiem.
            Zobaczymy czy i co odpisza. Oczywiscie poinformuje Was.
            Zgadzam sie z dziewczynami - sprawa powinien zajac sie sanepid.
            Daj nam znac jakie kroki poczynilas
    • io77 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:28
      aha i koniecznie zdjecia
    • mmala6 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:47
      Znowu Nutricia??szok!
      Nie bede kupowac ich produktow.Trudno.
    • handi Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 20:53
      To dlatego między innymi wolę to co sama zrobię, mam pewność, że bez robaków.
      Może teraz pora spróbowac kaszek Nestle...
      • hanya00 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 21:25
        no co wy!! a ja tylko bobvity.....jezu,zmieniam menu!!!
        • mamawiktorka1 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 21:49
          Bleee, aż mi ciarki przeszły. No to Bobovita do śmieci
    • mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:04
      ej, dziewczyny, zachowajcie trochę zdrowego rozsądku!!! takie paskudne sprawy
      mogą przydarzyć się każdej firmie, nie tylko Bobovicie, dlatego oglądajmy
      wszystkie "gotowce" i kaszki.

napisałabym i do firmy, i do sanepidu i wszędzie, gdzie się da. to okropne,
      fuujjjj!!!!!!
      • demika Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:11
        Jak czytam takie posty to dziekuje sobie,że sama gotuję obiadki małemuwink
    • kontaminacja Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:11
      To mnie, miedzy innymi, trafil sie robak w kaszy. Ale bylam pewna, ze to tylko dlatego, ze to produkt zbozowy, ale w sloiczku? Skandal! Ja swoja napoczeta kasze (plus jeszcze nieotwarta) odeslalam im po wczesniejszej rozmowie telefonicznej. Czekam na odzew. Niestety proba wprowadzenia kaszek Nestle u mojego dziecka spelzla na niczym i dalej jemy Bobovite. Ale teraz to chyba bede 2 razy przesiewac kazda lyzeczke, a obiadki zdecydowanie Gerber.
      • mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:15
        normalnie aż się wierzyć nie chce z tymi robakami....... ja jeszcze nie
        trafiłam i obym nie trafiła, bo nie ręczę za siebie.

obiadki również gotuję sama, ale kilka gerberów stoi na wszelki wypadek...
      • ezagraj do kontaminacja o firmie Gerber.... 07.06.05, 07:07
        Witam
        Najgorsze w tym wszystkim jest to że za produkty dla dzieci są bardzo drogie,
        wszystko ponoć robione w sterylnych warunkach, ale tylko ponoć. Ciała w tego
        typu przypadkach dają wszystkie firmy, Gerber też. Ja kupiłam mojej córci
        jabuszko z winogronrm z Bobo Fruta (Gerber i Bobo Frut to jedna firma Alma
        Gerber - te same fabryki tylko nazwy zostały) i w słoiczku znalazłam grudkę
        ziemi. Zadzwoniłam do Gerbera poinformowałam ich, bardzo mnie przepraszali
        przesłali nam w rekompensacie zgrzewkę deserku, ale stwierdzono że sprawdzono
        cala partię i nigdzie nie znaleziono ziemi. To tyle wolą wyjaśnienia że
        Bobovita to beee a Gerber tak. Sądzę że najzdrowiej dla naszych dzieci byłoby
        robić im wszystko osobiście, choć to nie do końca możliwe, bo jak zrobić smemu
        kaszkę albo mleko????
        Podrawiam
        Edyta
        gg5895723
    • big_daddy Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:37
      No nieźle, nie chciałbym znaleźć robala w żarełku u swojego dziecka. Z drugiej strony to wiecie, może to dobrze świadczy jednak o firmie? Produkty ekologiczne, robaczki je lubią - nie jakieś tam sypane i pędzone warzywka, hehe.
      • mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 22:41
        taaa.......... i białka więcej smile))
    • asiula14 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 23:13
      Witam ponownie,
      Sprawa jest w toku,sama wysłałam maila do Nutricii. Po godzinie już miałam
      telefon od konsultanta i prawdopodobnie jutro odwiedzi nas przedstawiciel firmy.
      Robaczek narazie przebywa w lodówce. Pani przy telefonie bardzo przepraszała. A
      ja przymierzam się do gotowania własnych potrawek.
      pozdr.
      • mynia0 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 02.06.05, 23:16
        no to czekamy na dalsze wieści. dobrze, że chociaż się kobieta zdobyła na
        przeprosiny.
        • moniaweg Oto jaka odpowiedz otrzymalam: 06.06.05, 08:54
          Szanowna Pani

Bardzo dziękujemy Pani za informację. Wszystkie głosy Klientów są dla nas
          bardzo ważne - i te z pochwałami, ale także te wyrażające niezadowolenie. Te
          ostatnie pozwalają nam ciągle doskonalić nasze systemy, by spełniać
          oczekiwania Klientów.

Skontaktowaliśmy się wczoraj z Panią, która opisała zdarzenie. Bardzo zależy
          nam na wyjaśnieniu jak mogło dojść do opisanej sytuacji. Czynimy wszystko
          aby nasze produkty były najwyższej jakości, odpowiadały wymaganiom norm i
          naszych Klientów. Zapewnieniu jakości służy system, w tym także szereg wielu
          codziennych działań. Przeprowadzimy kontrolę i o wynikach na pewno
          poinformujemy Klientkę. Zrobimy wszystko by takie zdarzenie nigdy więcej się
          nie powtórzyło. Wiemy, jak ważne jest to, by nasze produkty były bezpieczne.
          Jest to dla nas najważniejsza zasada - kierunek, któremu podporządkowane są
          wszystkie inne procesy.

W dyskusji na forum pojawił się też głos na temat podobnego zdarzenia w
          naszej kaszce, opisanego na innym forum. Istotnie, ostatnio na kilku forach
          pojawił się ten sam post. Otrzymaliśmy również taką informację e-mailem.
          Poprosiliśmy nadawcę o kontakt i umożliwienie wyjaśnienia, jak doszło do
          tego zdarzenia. Niestety Pani nie odpowiedziała nam, także po kolejnej
          próbie kontaktu. Bardzo żałujemy, że tak się stało. W związku z tym nie
          wiemy, czy ta informacja była prawdziwa.

Proszę przyjąć nasz żal, że opisana sytuacja wywołała u Pani niepokój.
          Bardzo za to przepraszamy. Mamy jednak nadzieję, że pomimo tych informacji
          będzie Pani zadowolona z naszych wyrobów.

Z pozdrowieniami,
          Lucyna Bienek
          Serwis Konsumencki

---
          • zuzanna29 Prosze Pana,to jedzenie dla dzieci a nie dla ryb ! 06.06.05, 11:08
            Farmazony !!!!!!!!!!!

To SKANDAL !

Takie rzeczy NIE POWINNY MIEC MIEJSCA !!!! to sa produkty dla dzieci, Prosze
            Pana, a nie pokarm dla rybek czy ptakow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tez ostatnio w sloiczku z "warzywa, kurczak, jablko" od 6 m. zauwazylam
            cos "czarnego" dl ok 2 mm, ale nie dopuscilam nawet takiej mysli ze moze to byc
            robak - a tu czego sie dowiaduje ? ze jak najbardziej moglo tak byc !!!!!!!!

o nie, chyba czas poszukac cos u konkurencji......
            • driadea Re: Prosze Pana,to jedzenie dla dzieci a nie dla 06.06.05, 11:14
              Hmm, że niby u konkurencji nie będzie robaków? wink
              • mamaemmy do driadei 06.06.05, 11:18
                A czemu Ty nie na czerwono mi się wyświetlasz?
                • driadea Re: do mamyemmy 06.06.05, 11:22
                  Piszę z pozycji forumki,a nie moderatora, to dlatego smile
                  • wiggins Re: do mamyemmy 06.06.05, 15:42
                    Nie ma rzeczy idealnych, jesli to pojedynczy przypadek na 10 milionow sloiczkow
                    na polkach sklepowych, miesci mi sie to w glowie.

A co bedzie jesli forumkowiczki znajda robaka u kazdego producenta ?? Na co sie
                    przerzucimy.

Trzeba miec zawsze ograniczone zaufane do kupowanych produktow, nawet tych dla
                    dzieci.
                    • agus8 Re: do mamyemmy 07.06.05, 09:25
                      nie wyglupiajcie sie, to co mamy tolerowac robaki tylk dlatego ze "nie ma
                      rzeczy idealnych"?! to jest jedzenie dla dzieci, chwala sie ze wszystko jest
                      wysoko gatunkowe, takie dobre dla naszych pociech i co moga byc robaki-
                      ludzie...!!!!nie zgadzajmy sie na to, palcimy za wysoka jakosc tego produktu i
                      mamy prawo wymagac i nie zgadzam sie z poprzedniczka ze mozna takie cos
                      wybaczyc, przynajmniej mnie rowniez przeszkadzaloby gdyby moje dziecko mialo
                      jesc robaki..pozdr
          • mamawiktorka1 Ja dostałam identyczny tekst 07.06.05, 10:42
            Przesłałam im linka na forum i odpowiedzieli mi dokładnie tak samo jak tobie.
            Kropka w kropke identycznie. Namazali sobie formulke, klikaja i wysylaja
            wszystkim jak leci a reszte maja w d.... Oby w kawie na sniadanko znalezli
            bialego tlustego robala
    • driadea cd historii 'Robak w Bobovicie" 07.06.05, 17:52

asiula14 03.06.2005 20:12

Witam,
      Dzisiaj była u nas pani przedstawiciel firmy. Zapisała sobie jak przygotowuję
      posiłki, zajrzała do szafki gdzie trzymam słoiczki (pewnie chciała sprawdzić
      czystość) oczywiście zabrała słoiczek z robaczkiem, który pojedzie aż do
      Opola. Za dwa, trzy tygodnie dostanę wyniki badań, bo jak stwierdziła czasami
      ryż czy kaszka jakoś tak dziwnie się zlepi... Ogólnie była bardzo miła i
      zostawiła "Arkę Noego" z Fisher Price'a dla córci. Mam nadzieję, że nikt z
      Opola nie stwierdzi, że to slejony ryż stworzył taką larwowatą postać z czarną
      główką, bo będzie afera. Oczywiście napiszę, gdy otrzymam wyniki.
      pozdr.

• Re: cd historii 'Robak w Bobovicie"
      ulapod 03.06.2005 21:40

> zostawiła "Arkę Noego" z Fisher Price'a dla córci.

O kurcze, lecę szukać tych robaków!

• Re: cd historii 'Robak w Bobovicie"
      piekielna24 03.06.2005 21:45

Dobrze, że się zainteresowali tą sprawą i zachowali jak należy. Moja córka jest
      jeszcze za mała na takie jedzonko i naprawde sie ciesze z tego powodu. Jakos
      tak mnie wykręciło na myśl o tym robaku, fuj.
      • b_marta26 Czy to działa konkurencja na niekorzyść NUTRICII 10.06.05, 21:22
        Czytałam ostatnio o podkręcaczach, którzy działają w internecie i pokręcają
        rozmowy. Myślę że Nutricia jest dobra firmą i ma konkurencje................
        Resztę niech każdy sam przeanalizuje
    • martamaria10 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 12.06.05, 14:00
      Wczoraj przygotowywałam córce mleko Bebiko 3R. Coś mi cały czas dziwnie
      pachniało i nie od razu zaskoczyłam, w czym rzecz. Już zakręcałam butelkę, i
      pomyślałam sobie nagle, chorela to mleko tak pachnie. Miałam na szczęście
      następne opakowanie, otworzyłam je, i zapach oczywiście był inny. Nigdy nie
      sprawdzałam firmy, które je produkuje. Okazało się, że to Nutricia. Mogę tylko
      zaznaczyć, że mleko po otwarciu przechowuję maks. 4-5 dni, bo na tyle mi
      wystarcza całe opakowanie. A przydatność po otwarciu jest chyba znacznie
      dłuższa. To mleko podaję córci już od 1,5 roku codziennie rano i wieczorem,
      zawsze ta sama ilość wody i miarek. Robię to automatycznie i o mało mnie to nie
      zgubiło, ponieważ zawsze było ok i do głowy by mi nie przyszło, że coś może być
      zepsute. Gdy przeczytałam o tym robaku i o firmie, w której jak widać z
      czystością jest na bakier, doszłam do wniosku, że muszę ją zmienić. Jednym
      słowem, w Nutricii źle się dzieje. Przecież to mleko jest bardzo drogie, a mnie
      nie stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto.
      Marta
    • amb25 Re: !!!ROBAK W BOBOVICIE !!! 13.06.05, 11:21
      To się ciesz!
      Jeśli robak przeżyl w słoiczku to znaczy, że chemii jest tam b. mało. Inaczej
      by nie przeżyl.. smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka