moofka 08.11.05, 17:07 kto madry mi poradzi wzielam sie za obiad konkretnie - mielone i teraz patrze i nie ma ani maki, ani bulki tartej co robic? w czym jeszcze to cholerstwo mozna obtaczac? nie chce mi sie do sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madic Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:10 Możesz rozdrobnić płatki kukurydziane, jeśli masz Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:11 z miodem, z orzeszkami, w cukrze, czekoladowe, z cynamonem tylko zwykłych, cholera nie mam zarodki pszenne, jak maz mówi -ptasie, moga byc? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:10 sprawdź co masz w kuchni ale jak dla mnie jak nie masz nawet mąki w domu to jednak trzeba iść do sklepu... Wojna: mąka i cukier to podstawa Matki Polki Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:12 wiem, babka - nalezy sie zrypka karygodne zaniedbanie spiazarni maka skonczyla sie w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 a jak daleko jest ten sklep?? 08.11.05, 17:22 naprawdę moofka ? Jesteś, aż taka leniwa , że nie polecisz po bułke tartą?? do sklepu?? może sąsiadka pożyczy??? szklaneczkę mąki lub bułki tartej rusz dupę i idź!!! na łatwiznę widzę kombinujesz?? ruch kobieto!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:10 A masz platki kukurydziane? Będzie pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:12 Ew. mogą być - manna, mąka kukurydziana, kaszka kukurydziana (lub każda inna drobna, np. ryżowa) Odpowiedz Link Zgłoś
jaspisowa_kulka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:12 Jesli nie masz suchej bulki ani chleba, zeby utrzec, to pozostaja otreby lub platki owsiane. Ja obtaczalam nawet w kaszy mannej w przyplywie rozpaczy. Albo mozesz nie obtaczac wcale, leciutko podsmazyc, zeby nie przywarly i podlac woda - udusza sie pieknie i tez pycha. Trzymam kciuki i daj znac, jak wyszly Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:19 no to znow ja zanim przejde do ostatniej fazy - przychodze po dobra rade z wymienionych rzeczy mam kasze manna i nieszczesne ptasie zarodki, co lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 to zależy co facet przełknie w rozpaczy!!??? 08.11.05, 17:28 co ta moofka MU dała do jedzenia???!!!!!!!!!!! ptasie zarodki też są treściwe Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:34 Kasza mannna jest spoko, nawet nie poczuje, że to nie bułka. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 17:59 mówie, co dalej było za inspiracje dzieki serdeczne czesc obtoczyłam w zarodkach ptasich, czesc w mannie po obsmazeniu wyszły super, zwłaszcza, te w zarodkach od dzisiaj tylko tak bede robić, potrzeba - mówi stare przysłowie pszczół - matką wynalazku, no i zdrowiej a ze miałam tylko kasze gryczaną i ryz dziki - (babka to zrobiłam pulpety w pomidorkach ze świezutką bazylią pyrkają zachęcająco i pachną zabójczo a ty sie babka tak nie piekl babki jak powiadają - dzielą sie na te, które z niczego zrobią obiad albo awanturę ja - jak widzisz z tych pierwszych ty, jak widzisz, z tych drugich a do sklepu w listopadowy wieczór to bym nawet po marcepany nie poszła PP Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 I bardzo dobrze ze się udało, ale zapytam? 08.11.05, 18:16 smakowało facetowi??? i Tobie też??? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: I bardzo dobrze ze się udało, ale zapytam? 08.11.05, 18:18 dziekuje, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Znaczy się smakowało???? 08.11.05, 18:25 no tak to nie napiszę co czeka na kolację u mnie: pieczareczki, z mięskiem drobiowym , podsmarzane z cebulką w czosnkowym sosie plus ryż ala curry, do tego makaron aldente w sosie pomidorowym i sałatka z kapusty pekińskiej ...Nic więcej nie napiszę , bo mi ślinka cieknie Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Znaczy się smakowało???? 08.11.05, 18:28 ło matko i to wszystko na kolację? a dupsko nie urośnie ? nie wolno sie obzerac na wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: Znaczy się smakowało???? 08.11.05, 19:23 Moofka, ja Ci tu pisałam i pisałam, a sama zagęściłam sos pieczarkowy krupczatką!!! (zamiast mąki- pomyliłam torebki) Wy takie pyszności, a u nas dziś Pieczarkowy Glut!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Znaczy się smakowało???? 08.11.05, 19:27 eeeeeeeeee na pewno pyszny jest Twój pieczarkowy glut Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 moje dupsko nie zna żadnego obżerania się 08.11.05, 19:53 niestety, a chciałabym przytyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: babka71 09.11.05, 08:39 Jak na mój gust przytyć nie przytyjesz, bo Cię złość zżera. Jak wiesz osoby mile i sympatyczne sa pulchne (patrz załączony obrazek) a jędze zawsze są chude Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Lila 09.11.05, 08:54 A nie zawsze. Ja np jestem jędza, a chuda nigdy nie byłam odkąd wyszłam z wieku podstawówkowego . A pulchna byłam jakiś czas i wtedy to dopiero dawałam popalić Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Lila 09.11.05, 09:08 a ja się z lilą zgadzam baba jaga tez była zasuszona i raczej koścista chociaż dom cały miała ze słodyczy węglowodany, jak wiadomo tuczą najbardziej widział kto grubą babę jagę? Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Lila 09.11.05, 09:16 moofka napisała: > widział kto grubą babę jagę? Ja tak, moją byłą teściową ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Lila 09.11.05, 09:19 Ale coś w tym jest.... obecna jest chuda jak szkapa i brzydka jak noc ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak O ile pamiętam... 09.11.05, 09:29 to Zona, do września 2006 roku... ale coś chyba się dziewczyny pozamieniały Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: kurcze 09.11.05, 12:13 ta moja teoria jakaś jednak nie spójna. jeszcze się tu nie wzburzyły Kasik i Natiz a wiadomo przecież fajne mimo, że chude. No to uściślam. Babka nie przytyje, choć by chciała, bo jest jędzowata. Nerwy ją zżerają. O! Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Jędza to też człowiek!! 09.11.05, 13:48 Lila od dawna mi docinasz ciekawe dlaczego? jak masz coś do mnie to na priva pisz Ok... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Jędza to też człowiek!! 09.11.05, 14:04 Babka nie docinam Ci. Od dawna tylko obserwuję, że czasami wychodzi z Ciebie jędza. Zwróć uwagę, że wielokrotnie próbowałaś być uszczypliwa wobec moich koleżanek i tylko ich poczucie humoru powodowało, że chowałaś pazurki. Jeśli Cię uraziłam, przepraszam, bo nie było moim zamiarem obrażanie Cię. Może za grubą kreską napisałam powyższe posty. Proszę o wybaczenie - będę już grzeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Jędza to też człowiek!! 09.11.05, 14:12 babka71 napisała: > Lila od dawna mi docinasz ciekawe dlaczego? ___________________________ no lila, ciekawe dlaczego, hmm DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Babka! 09.11.05, 14:19 Siemka! Nie czytałam wszystkich wątków, bom zawalona papierami. Przelecialam pobieżnie, ale gwarantuje, że Lila to najbardziej pokojowo nastawiona istota na świecie! Ja to co innego - rzucam mięchem gdzie tylko można (nawet mielonymi w męża, ale o tym pisałam w innym watku). O ile dobrze spojrzałam to chyba jest wątek o mielonych więc podpasowałam. P.S. Czemu milczysz i na priva nic nie skrobniesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 natiz, a Ty skrobnełaś coś do mnie?? 09.11.05, 15:10 ot tak sobie??..... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 18:01 wiesz, ja tam nigdy w niczym nie obtaczam Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 18:02 aleksandrynka napisała: > wiesz, ja tam nigdy w niczym nie obtaczam ______________________ to sie po amerykansku hamurgerami nazywa ? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 19:32 hehe Ja tak jak aleksandrynka nie obtaczam i mielone jak sie patrzy Czasami obtaczam w mace, ale brak czegokolwiek nie jest dla mnie zadnym powodem do stresu A robie dobre mielone zeby nie bylo )) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: ratunkuuuuuu 09.11.05, 13:28 a wiesz, może hamburger, nie myślałam o tym w ten sposób. Po prostu moja mama tak robiła kotlety i po niej przejęłam Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 08.11.05, 19:55 lola211 napisała: > W parmezanie. ______________________ to musi być pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: ratunkuuuuuu 09.11.05, 13:50 A ja ostatnio zamiast rozmoczonej bułki dodałam do mięsa starty zółty ser. Kotlety mielone nabrały nowego wymiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
kacha1979 Re: ratunkuuuuuu 09.11.05, 14:54 wchodze na forum "ratunku " bo mowie ciekawe co sie dzieje ..i normalnie jestem w szoku !! smiac mi sie zachcialo bo kobieto innych problemow niemasz ??do sklepu ci sie niechce isc a na forum chce ci sie ??? to jest dla mnie bez sensu. zrob pu;pety ....... Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ratunkuuuuuu 09.11.05, 14:58 szlona kasiu tak mi przykro ze zawiodłam twa ciekawosc jatka miala byc, krew sie lac, albo seks grupowy z kotami odbywac a tu, kurka, kotlety tvn oglądaj Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: ratunkuuuuuu 09.11.05, 16:01 moofka napisała: albo seks grupowy z kotami odbywac Nie gadaj! Z mruczkiem??? Toż dziecina jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś