Dodaj do ulubionych

PRZEPIS NA PYSZNE KLUSECZKI!! mniam...

05.12.05, 22:22
Cześć! Dzisiaj zupełnie niechcący zrobiłam mojej 2-letniej córci pyyszne kluseczki.
PRZEPIS: Trochę utłuczonych gotowanych ziemniaków + jajko + kaszka manna + troszkę mąki pszennej + jeden Danonek (przeciwniczki Danonków mogą dodać trochę zwykłego sera białego). To wszystko zmiksowałam i kładłam łyżką na wrzątek, chwilkę się pogotowało i zrobione!! Na koniec troszkę masełka na wierzch i do małej, głodnej buzi wink))

Moja córcia zjadła tego "maminego specyfiku" dwie porcje, mówiąc: "Pyśne, mamusiu!" smile)))))))

Polecam! Basia

Może podacie też przepisy na pyszności, które lubią Wasze szkraby??
pozdr.
Obserwuj wątek
    • em_em71 kapuśniak 05.12.05, 23:19
      Mój synek uwielbia. Rosołek na kurczaku, do tego trochę drobno pokrojonej
      kwaśnej, trochę białej kapusty, włoszczyzna w kostkę, zasmażka: mąka
      przysmażona na masełku. Podaję z drobno posiekanym mięsem. Zjada na prawdę
      sporo, ale to facet, lubi konkretne smaki smile (do wywaru - liść laurowy i
      ćwiatrka cebuli)
    • bea-ta Re: to i ja dorzuce 06.12.05, 08:16
      Na sniadanie/kolacje:
      1.Kalafior obgotowac tyle co na porcje dla dziecka, jogurt naturalny wymieszać z
      tartym ogórkiem zielonym, koperkiem, szczypiorkiem, doprawić sola i pieprzem i
      polac kalafiora, podawac z chlebkiem z wędliną.
      2.Ugotowac 2 ziemniaki w skórce, obrac i pokroić w kostke, do tego pokroic
      obranego ze skórki ogórka kiszonego, posypać koperkiem, zrobic sos- 2 łyzki
      kefiru, 1 łyzka majonezu, szczypiorek, sół, pieprz i tym polać całość, mozna
      dodać do ziemniaka i ogórka pokrojoną wędline, inne warzywa - kukurydza z
      puszki, czy gotowany groszek z marchewką.
      3. Kluski serowe- czy leniwe- serek 150 g homo, 1 łyzka maki ziemniaczanej lub 1
      ziemniak ugotowany, 3łyzki maki pszennej( ilośc mąki zalezy od mokrosci serka),
      jajo, sól, odrobina cukru. Zagnieść i ugotować. Mozna podawac z roztopionym
      masłem lub z musem owocowym. Pozdr, Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka