Dodaj do ulubionych

jak karmić??

18.01.06, 12:45
moje dziecko ma uczulenie na mleko krowie, ma 5,5 m-ca. Je piers a oprócz
tego bebilon pepti, jabłuszko skrobane, i zupki, zastanawiam się nad
sinlakiem, tyle o nim czytałam. Czasem wydaje mi sie ze zupełnie z karmieniem
jestem do tyłu i nie wiem czy dobrze odzywiam dziecko???
Czy sinlac moge uzywać na przemian z bebilon pepti???
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: jak karmić?? 18.01.06, 12:58
      Po pierwsze jak jest maluch na piersi to dopiero od 6mż wpowadzamy pokarmy
      stałe( chyba, że may anemie czy inne wskazania szczegolne), po drugie u dzieci z
      alergia nawet nalezy byc nieco do tyłu z jedzeniem, bo pokarmy te które podaje
      się zdrowym maluchom wprowadzamy u dzieci ze skłonnościa do alergii z 1-2
      miesiecznym opóznieniem, uważając szczególnie na gluten, białko kurze, ryby,
      cytrusy -czyli wszystkie potencjalnie silne alergeny, bo alergia jedna może (
      ale nie musi) pociagać za soba alergie na inne składniki. Sinalk jest dla
      alergików( ale tez może uczulic) jest na ryzu i moze świetnie zastapic mleko.
      Jak chcesz wprowadzic cos sytego to może zaczełabym jednak od kleiku ryzowego
      czy kukurydzianego- mają najmniej składników wiec sa mniej alergizujące niż
      kaszki zwłaszcza smakowe- truskawkowe, malinowe itp.
      MOżesz dodac owoca czy warzywo przecier- na stronie nestle beda przepisy z
      sinlakiem poszukaj. Pozdr, Beata
      ps. skorzystaj z wiedzy dziewczyn na alergiach powiedza jak rozszerzac diete-
      kopalnia informacjismile
      • zosia_1 Re: jak karmić?? 20.01.06, 08:48
        Dziękuję Ci bardzo za info
    • miska12 Re: jak karmić?? 20.01.06, 09:05
      Jestem właśnie po wizycie u naszej p.doktor, która podejrzewa alergie na mleko i
      poleciła wprowadzenie Sinlaku a córcia ma 5 miesięcy. Ja spróbuje bo mała słabo
      przybiera tylko na moim mleczku.
    • izzaa2 Re: jak karmić?? 20.01.06, 21:57
      czy mozesz mi napisac skąd wiesz, ze maluszek jest uczulony na mleko? w moim
      przypadku lekarz podejrzewa, ale podobno ustalić tego na pewno się nie da, a
      moj maly tez ma 5,5 msc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka