skyneti 13.03.06, 08:47 parówki? kiełbaski? wędline? żółty ser? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agadzie1 Re: Od kiedy... 13.03.06, 23:03 im później tym lepiej wszystkie te produkty naszpikowane są konserwantami i chemią, w dodatku nie wiemy tak naprawdę co mają w sobie parówki i kiełbaski jeśli wędlna to najlepiej zrobiona w domu ser mają dużo glutaminianu sodu Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: Od kiedy... 13.03.06, 23:07 jeśli nie masz alergika to ok roku lub 1,5 roku, za wyjatkiem parówek których lepiej sie wystrzegać. ółty ser możesz wcześniej tak ok roczku. A zamiast gotowych wędlin lepiej upiec kawał miecha i kroić je na kanapki. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 Re: Od kiedy... 14.03.06, 16:06 Bardzo chętnie poznam przepisy na domowe wędliny! Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: Od kiedy... 14.03.06, 19:58 ja kupowałam np kawałek karczku/chudego/ czy szynki, przez noc peklowałam w soli, ewentualnie jakieś naturalne przyprawy dla smaczku a na drugi dzień piekłam w foli. Po wystudzeniu kroiłam na kanapki jak najzwyklejszą wędline. Zdrowe i smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kmerowa1 Re: Od kiedy... 15.03.06, 13:32 racja racja mięska kawałek kupić i ugotować albo udusić delkatnie broń Boże parówki i inne syfne wędliny serek zółty owszem i biały od 9 mca mój jada Odpowiedz Link Zgłoś
ada801 Re: Od kiedy... 17.03.06, 09:32 ja rówież piekę sama mięsko... kupiję chudy karczek, schab, szynkę, pekluję przez noc w ziołach: majranek, bazylia, przyprawa do mięska, sól, pieprz oraz wyciśnięty ząbek lub dwa czosnku. następnego dnia wkładam w rękaw do pieczenia i do piekarnika. pychotka!!! moja 14 miesięczna córeczka to uwielbia! Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Od kiedy... 17.03.06, 10:44 sorry za głupie pytanie ale jak sie pekluje miecho w soli _ kompletnie zielona jestem i nie wiem czy wystarczy natrzec czy nie. dzieki ania Odpowiedz Link Zgłoś
anilewel Re: Od kiedy... 17.03.06, 11:37 dokładnie...ja nacieram solą i innymi ziołami i na noc do lodówki... Odpowiedz Link Zgłoś