agawa17 12.06.06, 22:06 Drogie Mamy, moja córeczka ma 11 miesiecy, chciałabym jej wprowadzic kisiel owocowy - proszę o rady jak go zrobić? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariejo Re: kisiel owocowy - jak zrobić 13.06.06, 08:49 Od 10 mies. popol szkl, czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, malin i truskawek, pol litra wody 2 lyzki cukru, lyzka maki ziemniaczanej Owoce umyc i oczyscic, owoce zagotowac i pozostawic 10 min. pod przykryciem potem przetrzec przez sitko, dodac wode i cukier zagotowac, make rozprowadzic w niewielkiej ilosci wody wlac do calosci i zagotowac ciagle mieszajac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaosm Re: kisiel owocowy - jak zrobić 13.06.06, 13:15 pół bobofruta,łyżeczka mąki ziemniaczanej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadzidka Re: kisiel owocowy - jak zrobić 13.06.06, 18:48 najprostrzy robiłam z jabłek, zagotowałam z wodą tak by były miękkie, rozgniotłam, dodałąm troszkę mąki ziemniaczanej (rozmieszanej z małą ilością wody), zagotowałam i kisiel gotowy, Maćkowi bardzo smakował, nie był kwaśny więc i cukru nie dodawałam, zresztą w ogóle jeszcze mu cukru nie wprowadzam, słodkie owoce myslę, że mu w zupełności wystarczą - ma 11 m-cy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś