Dodaj do ulubionych

kaszki-nie chce jesc

02.08.06, 19:26
hmm mam pytanie czy sa tu mamy, ktorych pociech nie chca jesc kaszek? moj
maluszek najpierw dostal kleik kukurydziany ale po dwoch dniach zauwazylam ze
kiedy podaje mu kleik synek ma odruch wymiotny.Kupilam specjalnie kleik z
malinami pomyslalam ze moze smakowy to lepszy... ale kiedy podalam pierwsza
lyzke zaczal sie placz i plucie hmm... co zrobic? nie dawac?
Obserwuj wątek
    • madzia19801 Re: kaszki-nie chce jesc 02.08.06, 20:21
      Mój tez nie chciał jeść - teraz toleruje tylko kaszkę ryżową z malinami a do
      tego dodaję pół słoiczka owoców - jabłek albo jabłek + morele
      • majan2 Re: kaszki-nie chce jesc 02.08.06, 20:52
        Moja coreczke nie chce zadnych kaszek, moze dlatego, ze daje jej na wodzie tak
        mi kazal lekarz bo karmie jeszcze peirsia. Tez sie tym martwie i chyba zaczne
        jej dawac na mlkeu. Nie chce ani z owocami ani smaych ani z owocami ze slocizka.
    • qlerka Re: kaszki-nie chce jesc 05.08.06, 20:27
      Mój synek też nie jada kaszek, odruch wymiotny ma już od samego zapachusmile
      Po prostu spasowałam i nie podaję. Zwiększyłam za to ilość mleka i jest ok.
      • gusia210 Re: kaszki-nie chce jesc 05.08.06, 23:16
        mój też nie jadał kaszek
        dopiero jak dostał mannę to zjada ale nie powiem że z ogromnym smakiemsmile
    • gosiakd1 Re: kaszki-nie chce jesc 07.08.06, 11:10
      U nas z kaszkami bywa różnie, oj róznie. Pierwsze podanie ok 5 m-ca zakończyło
      się wielkimi wymiotami. Potem przerwa około 2 m-ce. Potem zaczęłąm dawać Zuzi
      ponownie kaszkę gotowaną na wodzie (gotuję sama: kaszka kukurydziana + płatki
      owsiane, ciut imbiru , słodzę miodem). Początkowo jadła pięknie - 200-250 ml.
      Problemy zaczęły się od 3 tyg. Zaciska buzię i koniec jeczenia. Pomyślałam, że
      dziecko znudziło się wciąż tym samym smakiem i chyba to własnie było to,
      poniewaz po dodaniu musu z malin kaszka wchodzi pięknie. Na zmianę dodaję
      starte jabłuszko.
    • brunette23 Re: kaszki-nie chce jesc 09.08.06, 17:49
      a ja od dwóch dni daję 5-miesięcznej córce kleik kukurydziany na moim mleku ale
      butelką i Lenka cała się trzęsie na jego widok, zjada z ogromnym apetytem,
      niestety ksztusząc się bo albo kleik za rzadki mimo że wiecej daję niż piszą na
      opakowaniu albo dziurki za duże albo Ona za łakoma (raczej na pewno!)... wink
      moje dziecko chyba lubi poznawać nowe smaki a to dopiero pierwszy, zobaczymy co
      będzie dalej... smile pozdrawiamy! smile
    • mata811 Re: kaszki-nie chce jesc 15.08.06, 11:34
      U mnie to samo! Ma odruch wymiotny jak dostaje kaszke lub kleik. Ale ostatnio w
      ogóle nie chce nic jeśc i daje mu 120 ml kleiku i dolewam do tego z 60 ml
      ulubionego soczku bobo fruta. Uwielbia to.
    • bebe166 Re: kaszki-nie chce jesc 30.08.06, 22:49
      Nie wiem czy Twoj synek polubił już kaszki, czy Ty raczej zrezygnowałaś z ich
      podawania. Moja Niunia je po prostu uwielbia, ale przygotowuje je na mleku
      modyfikowanym. Wiem, że niektóre mamy robią je na wodzie, ale nawet mnie to nie
      smakowało! Moja dziewczyna wsuwa je ze smakiem do dziś, a ma już prawie 1,5
      roku! Na początku dawałam jej łyżeczką. Kilka dni jadła, a później też nie
      chciała. Więc spróbowaliśmy butelką! Dopiero wcinała! A później jadła i łyżeczką
      i butelką. Nie wiem zatem na czym je przygotowujesz, ale sama spróbuj, że na
      mleku są lepsze!
    • mami7 Re: kaszki-nie chce jesc 30.08.06, 22:57
      moje dziecko nie jadło i kropka. Nic mu nie smakowało, z mlekiem, bez mleka, na wodzie, na mleku, jakimkolwiek, jakakolwiek kaszka.
      Taki typ.
      W pewnym momencie, a był już "spory" załapał się na mleko modyfikowane waniliowe, milupa, hipp, nestle i pijał całkiem długo. Ale one sa chyba powyżej roku.
      • kasiaap-s Re: kaszki-nie chce jesc 01.09.06, 20:55
        zmienilam nick, ale to ciagle ja poprzestawialo sie mojemy synowi i jakos wcina
        te kaszki (daje mu raz dziennie a na wieczor dodaje kleiku kukurydzianego do
        mleka i to wszystko smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka