majan2 25.08.06, 22:15 Zrobilamw czoraj pierwsyz raz w zyciu dzem z zelfixem i zastanawiam sie czy roczne dziecko moze to potem jesc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an76 Re: DZem z Zelfixem. 27.08.06, 22:38 Przyznam sie, ze zastanawialam sie nad tym i postanowilam porobic rozne dzemiki tylko zdodatkiem cukru. Prawda,ze trzeba je wtedy gotowac wiele godzin, ale doszlam do wniosku, ze skoro synek wiele owocow jeszcze jesc nie moze, to chcialabym, zeby zima (kiedy juz np. truskawki bedzie mogl jesc) zjadl taki prawdziwy dzem bez sztucznosci typu zelfix. Nie wiem czy ten produkt szkodzi i nigdy nie czytalam jego skladu, ale prawdziwe przetwory maja ten smak dziecinstwa i chcialabym , zeby moje dziecko tez mialo tak fajne wspomienia (tylko nie mowcie mi, ze w tym wieku nie zapamieta - jak nie on zapamieta, to zapameta organizm). Pozdrawiam i zycze wiele zabawy z owocami Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: DZem z Zelfixem. 29.08.06, 22:15 ale takie dlugo gotowan e owoce tracą mnostwo witamin Odpowiedz Link Zgłoś
bea113 Re: DZem z Zelfixem. 29.08.06, 11:41 Ja daję mojemu półtorarocznemu dziecku od dawna. Je też kupne dżemy. Odpowiedz Link Zgłoś
doti_cz Re: DZem z Zelfixem. 30.08.06, 10:26 Witam.Ma rację moja poprzedniczka-odnośnie witaminZresztą chcąc nie dodawać żadnych żelfixów trzeba dodać cukier i to całkiem sporo. A za bardzo słodkiego też nie można podawać. U mnie zawsze dodaje się żelfixy do dżemów i gotuję krótko z zachowaniem witaminek. Pozdrawiam.) Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: DZem z Zelfixem. 30.08.06, 12:43 w ostatecznoscimozn arobic jeszcze kompociki, tez dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: DZem z Zelfixem. 30.08.06, 21:09 doti_cz napisała: > Witam.Ma rację moja poprzedniczka-odnośnie witaminZresztą chcąc nie dodawać > żadnych żelfixów trzeba dodać cukier i to całkiem sporo. Nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
doti_cz Re: DZem z Zelfixem. 31.08.06, 11:08 marghe_72 napisała: > doti_cz napisała: > > > Witam.Ma rację moja poprzedniczka-odnośnie witaminZresztą chcąc nie dod > awać > > żadnych żelfixów trzeba dodać cukier i to całkiem sporo. > > Nieprawda > Moja teściowa tyle daje że zamiast dżemu wychodzi marmolada-bo wg niej nie będą się psuły.A u mnie w domu jak już pisałam robi się na żelfixach i jeśli mam wybierać to wolę z żelfixem-przynajmniej nie słodziawa.(dobrze że teściowa nie "internetowa" bo gotowa się obrazić:]Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: DZem z Zelfixem. 31.08.06, 12:16 doti_cz napisała: > marghe_72 napisała: > > > > Moja teściowa tyle daje że zamiast dżemu wychodzi marmolada-bo wg niej nie będą > się psuły.A u mnie w domu jak już pisałam robi się na żelfixach i jeśli mam > wybierać to wolę z żelfixem-przynajmniej nie słodziawa.(dobrze że teściowa nie > "internetowa" bo gotowa się obrazić:]Pozdrawiam to może spróbuj " mojej" metody minimum cukru i smażenie.. link niżej Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: DZem z Zelfixem. 30.08.06, 21:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=43950312&a=43950312 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=25432895&a=25432895 ocet balsamiczny nie jest niezbędny Odpowiedz Link Zgłoś