adanis 31.08.06, 12:39 albo Gellwe itp. od kiedy mozna podawac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: budyn np.Winiary? 31.08.06, 13:11 im później tym lepiej mozesz sama zrobić o ile dziecko jada mleko.. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: budyn np.Winiary? 31.08.06, 15:19 Czy moge prosić o przepis na domowy budyń? Kisiel umiem zrobić, ale budyniu nie próbowałam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
elkusia Re: budyn np.Winiary? 31.08.06, 15:51 no w zasadzie tak samo jak kisiel tylko na mleku, zależy czy na mleku modyfikowanym czy zwykłe> Modyfikowanego nie można gotować, więc gotujesz trochę wody, do gotującej wlewasz rozprowadzoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczną, jak się zetnie, powoli dodajesz ciepłe mleko modyfikowane. Niestety zawsze robię na oko, nie pamiętam proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
elkusia Re: budyn np.Winiary? 31.08.06, 15:54 znalazłam przepis: 80ml mleko modyfikowane następne 4g mączka ziemniaczana 1 żółtko. Mleko modyfikowane, przygotować zgodnie ze sposobem podawanym przez producenta. W części zimnego mleka rozmieszać mąkę ziemniaczana i żółtko, wlać na pozostała ilość wrzącego mleka i ciągle mieszając, zagotować. Odpowiedz Link Zgłoś
lebka06 Re: budyn np.Winiary? 01.09.06, 14:02 No tak, ale jak zrobić budyń na Nutramigenie? Raczej chyba się nie da. A czy można zrobić dobry budyń na wodzie? wystarczy dodać mąkę i żółtko, czy jeszcze coś się dodaje? Proszę o radę, bo już od dawna chcę mojej małej zrobić dobry budyń, ale nie wiem jak Kinga ma 13 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś