malina222 31.08.06, 18:39 Na jakiej wodzie robicie mleczko swoim malutkim pociechom - kranówa czy raczej mineralna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betulinka Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 18:55 Na zrodlanej Zywiec Zdroj i na Dobrawie.Zawsze zagotowuje wode i czekam az ostygnie do odpowiedniej temperatury.Na kranowie robilam chyba ze dwa razy i gotowalam ja kilka minut bo nie bylam pewna ile gotowac wystarczy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moniak13 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 19:08 Na poczatku zrobilam pare razy na kranowie, ale teraz robie tylko na mineralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bejbusek Do Shady27 31.08.06, 19:17 Lo matko!Kazda wode zrodlana szczegolnie Zywiec ktora bojkotuja niemieccy naukowcy nalezy gotowac bo one poprostu nie nadaja sie bezposrednio do spozycia.Bez gotowania mozna podawac wody mineralne nisko zmineralizowane.A scislej moiwiac odpowiedz na post to KAZDA WODE PRZEZNACZONA DLA DZIECI,NIEMOWLAT.Kranowy unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: Do Shady27 31.08.06, 19:32 to co bojkotuja Niemcy niewiele mnie interesuje, zwazywszy ze napewno maja w tym jakis interes... a serio to ja nie rozumiem po co gotowac mineralke, przeciez to jakaz bzdura, no ale kazda robi co chce....moje dziecko nigdy nie mialo problemow po tej wodzie a po gotowanej kranowie a i owszem- mega sranie Odpowiedz Link Zgłoś
magda505 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 19:46 A ja 2 dzieci na kranówie gotowanej nic im nie było i nie jest!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia1977 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 20:17 my robilismy najpierw na zywcu a teraz na ustroniance i tez jest ok, kiedys Zuzia wypila mlekao z nieprzegotowanego arctica i tez nic nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 20:26 Kranowka, dla uzyskania odpowiedniej temp. wlewam albo zimna przegotowana albo niegazowana jaka jest pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
agasz27 Mama i ja a teraz zwykla mineralna 01.09.06, 08:47 wyczytalam w gazecie ze mleko najlepiej przygotowywac na wodzie mineralnej przeznaczonej dla dzieci, przez 3 m-ce mleczko przygotowywalam na wodzie mineralnej "mama i ja" teraz na zwyklej wodzie zrodlanej niskozmineralizowanej tak do 300 skladnikow mineralnych, gotuje 5 minut a nastepnie odstawiam a wode na jedzenie trzymam w podgrzewaczu bo moj maly jak chce jesc to nie ma "litosci" ze jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
aagata4 kranówa i tylko kranowa !!!! 31.08.06, 22:39 Witaj... ja gotowałam na poczatku mineralke... stosowalam co 2-3 tygodnei inna wode i sama tez je piłam...(karmię piersia i mlekiem modyfikowanym) jak je odstawilam całkiem (oczywićie pisze o wodach mineralnych)i przeszlam na kranówe to dziecku zniknęly kolki .... oczywiscie nei wierzylam w to i zaczelam sama pic ta wode i kolki sie pojawily spowrotem.... z czasem zauwazylam ze sa problemy jak jem zuoe z kostką rosowlowa czy wegeta czy tez słodzycze z proszkiem do pieczenia .... jednym slowem wszysko co zawiera sód wg etykiet... tak wiec jestem zwolenniczka kranówy ... choc każde dziecko jest inne ... pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
mata811 Ja także kranówkę gotuję i.. 31.08.06, 22:59 ...dolewam mineralną niskozmineralizowaną do uzyskania odpowiedniej temperatury Odpowiedz Link Zgłoś
malina222 na jakiej wodzie....... 01.09.06, 10:10 Dzięki za wszystkie posty. Tak pytam o tę wodę bo szukam przyczyny zaparc u mojego synka. Do tej pory uzywalam kranowy ale od przedwczoraj robie mleczko na żywcu. Wczoraj kupcia była..zobaczymy dzisiaj. A tak w ogóle to kranówa kranówie nie równa. Jak ktoś mieszka w górach (np okolice żywca to ma mineralną w kranie Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bejbusek Do wszystkich "kranowek" 01.09.06, 15:31 Jezu czy Wy naprawde nie rozumiecie ze woda w kranie w kazdym zakatku Polski jest inna a nie kazde dziecko jak pisze Aagata4 ?! Tragedia i wspolczucia dla slabo myslacych glowek Odpowiedz Link Zgłoś
maja305 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 01.09.06, 18:50 Ja od samego początku stosowałam Żywiec-gotowany 8min- aż do momentu kiedy u dziecka pojawiła się biegunka...Zauważyłam też,że jak sama piłam tą wodę- oczywiście niegotowana-to też miałam biegunkę.Sprawdzałam parę razy bo nikt nie chciał mi wierzyć.Może to kwestia ciepłego lata w tym roku i złego przechowywania tej wody przez sprzedawców?! Nie wiem.Teraz używamy tylko kranówy-tzn filtruję wodę w czajniku z wkładem Brita.A tak na marginesie woda z kranu,która zawiera dużo kamienia powoduje zaparcia a nie biegunki... Odpowiedz Link Zgłoś