Dodaj do ulubionych

mleko - na jakiej wodzie?????

31.08.06, 18:39
Na jakiej wodzie robicie mleczko swoim malutkim pociechom - kranówa czy
raczej mineralna?
Obserwuj wątek
    • betulinka Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 18:55
      Na zrodlanej Zywiec Zdroj i na Dobrawie.Zawsze zagotowuje wode i czekam az
      ostygnie do odpowiedniej temperatury.Na kranowie robilam chyba ze dwa razy i
      gotowalam ja kilka minut bo nie bylam pewna ile gotowac wystarczy.Pozdrawiam.
    • moniak13 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 19:08
      Na poczatku zrobilam pare razy na kranowie, ale teraz robie tylko na mineralnej.
    • shady27 zywiec niegotowany 31.08.06, 19:09

• bejbusek Do Shady27 31.08.06, 19:17
        Lo matko!Kazda wode zrodlana szczegolnie Zywiec ktora bojkotuja niemieccy
        naukowcy nalezy gotowac bo one poprostu nie nadaja sie bezposrednio do
        spozycia.Bez gotowania mozna podawac wody mineralne nisko zmineralizowane.A
        scislej moiwiac odpowiedz na post to KAZDA WODE PRZEZNACZONA DLA
        DZIECI,NIEMOWLAT.Kranowy unikam.
        • shady27 Re: Do Shady27 31.08.06, 19:32
          to co bojkotuja Niemcy niewiele mnie interesuje, zwazywszy ze napewno maja w tym jakis interes... smile a serio to ja nie rozumiem po co gotowac mineralke, przeciez to jakaz bzdura, no ale kazda robi co chce....moje dziecko nigdy nie mialo problemow po tej wodzie a po gotowanej kranowie a i owszem- mega sranie wink
    • magda505 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 19:46
      A ja 2 dzieci na kranówie gotowanej nic im nie było i nie jest!!!!
    • goniusia1977 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 20:17
      my robilismy najpierw na zywcu a teraz na ustroniance i tez jest ok, kiedys
      Zuzia wypila mlekao z nieprzegotowanego arctica i tez nic nie bylo
      • phantomka Re: mleko - na jakiej wodzie????? 31.08.06, 20:26
        Kranowka, dla uzyskania odpowiedniej temp. wlewam albo zimna przegotowana albo
        niegazowana jaka jest pod reka.
      • agasz27 Mama i ja a teraz zwykla mineralna 01.09.06, 08:47
        wyczytalam w gazecie ze mleko najlepiej przygotowywac na wodzie mineralnej
        przeznaczonej dla dzieci, przez 3 m-ce mleczko przygotowywalam na wodzie
        mineralnej "mama i ja" teraz na zwyklej wodzie zrodlanej niskozmineralizowanej
        tak do 300 skladnikow mineralnych, gotuje 5 minut a nastepnie odstawiam a wode
        na jedzenie trzymam w podgrzewaczu bo moj maly jak chce jesc to nie
        ma "litosci" smile ze jeszcze nie ma wink
    • aagata4 kranówa i tylko kranowa !!!! 31.08.06, 22:39
      Witaj...

ja gotowałam na poczatku mineralke... stosowalam co 2-3 tygodnei inna wode i
      sama tez je piłam...(karmię piersia i mlekiem modyfikowanym)

jak je odstawilam całkiem (oczywićie pisze o wodach mineralnych)i przeszlam na
      kranówe to dziecku zniknęly kolki .... oczywiscie nei wierzylam w to i zaczelam
      sama pic ta wode i kolki sie pojawily spowrotem....

z czasem zauwazylam ze sa problemy jak jem zuoe z kostką rosowlowa czy wegeta
      czy tez słodzycze z proszkiem do pieczenia .... jednym slowem wszysko co zawiera
      sód wg etykiet... tak wiec jestem zwolenniczka kranówy ... choc każde dziecko
      jest inne ...

pozdrawiam

Agata
      • mata811 Ja także kranówkę gotuję i.. 31.08.06, 22:59
        ...dolewam mineralną niskozmineralizowaną do uzyskania odpowiedniej temperatury
        • malina222 na jakiej wodzie....... 01.09.06, 10:10
          Dzięki za wszystkie posty. Tak pytam o tę wodę bo szukam przyczyny zaparc u
          mojego synka. Do tej pory uzywalam kranowy ale od przedwczoraj robie mleczko na
          żywcu. Wczoraj kupcia była..zobaczymy dzisiaj. A tak w ogóle to kranówa
          kranówie nie równa. Jak ktoś mieszka w górach (np okolice żywca to ma mineralną
          w kraniesmile
          Pozdrawiam!
      • bejbusek Do wszystkich "kranowek" 01.09.06, 15:31
        Jezu czy Wy naprawde nie rozumiecie ze woda w kranie w kazdym zakatku Polski
        jest inna a nie kazde dziecko jak pisze Aagata4 ?! Tragedia i wspolczucia dla
        slabo myslacych glowek
    • maja305 Re: mleko - na jakiej wodzie????? 01.09.06, 18:50
      Ja od samego początku stosowałam Żywiec-gotowany 8min- aż do momentu kiedy u
      dziecka pojawiła się biegunka...Zauważyłam też,że jak sama piłam tą wodę-
      oczywiście niegotowana-to też miałam biegunkę.Sprawdzałam parę razy bo nikt nie
      chciał mi wierzyć.Może to kwestia ciepłego lata w tym roku i złego
      przechowywania tej wody przez sprzedawców?! Nie wiem.Teraz używamy tylko
      kranówy-tzn filtruję wodę w czajniku z wkładem Brita.A tak na marginesie woda z
      kranu,która zawiera dużo kamienia powoduje zaparcia a nie biegunki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka