IP: *.* 25.07.01, 08:26
Od kiedy można podawać dziecku masło? Czy 14 - miesięczny maluch może już jeść kromki z masłem?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Masło IP: *.* 25.07.01, 11:08
      A czemu nie? Jak tylko ma ochotę i nie ma alergii na białko mleka krowiego. :hello:
      • Gość: guest Re: Masło IP: *.* 25.07.01, 11:58
        Lepiej masło niz margaryny. Moja córa je już od jakiegos czasu a ma prawie roczek. Bardzo lubi chlebek z masełkiem.
    • Gość: guest Re: Masło IP: *.* 02.08.01, 12:49
      Myślę, że jakoś tak jak mięso czy żółtko, 6-8 miesięcy. Moja Olnka1,5 roku śćiąga masło z chleba , ale masło lub oliwę z oliwek dodaję do bezmięsnych zupek
    • Gość: guest Re: Masło IP: *.* 25.08.01, 21:24
      Już naet 6 miesięcznym niemowlętom dodaje sie do zupki masło, zobaczcie na etykietach słoiczków z zupką. Nie uczula tak jak inne przetwory mleczne bo to tłuszcz a nie białko ( no może jest go troszkę ). Dawajcie masło dzieciakom, bo to żródło tłuszczu zwierzęcego bardzo potrzebne na rozwój ośrodkowego układu nerwowego, ten cholesterol jest dzieciakom bardzo potrrzebny, tak samo w żółtku (oprócz aminokwasów siarkowych). a w margarynach jest kupa konserwantów, one uczulają że ho,ho. A można tez dawać ser żółty po 12 miesiącu, chociaż mój maluch wypluwa bo je tylko to co mu się w buzi rozpuszcza lub rozciera (mięsko). Leniuch jeden. D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka