Dodaj do ulubionych

kisiel mleczny

IP: *.* 30.08.01, 12:27
czy mógłby ktos mi powiedzieć jua robi sie kisiel mleczny i czy wogole warto to podawać
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kisiel mleczny IP: *.* 30.08.01, 20:47
      Ja sie dolaczam do prosby, bo wszedzie czytam ze powinnam go podawac dziecku w 7 miesiacu zycia, tylko nigdzie nie ma przepisow...pozdrawiamAnia
      • Gość: guest Re: kisiel mleczny IP: *.* 31.08.01, 08:43
        Proszę bardzo, przepis ściągnięty ze strony www.dzieckook.pl, niestety nie wypróbowany:KISIEL MLECZNY80ml mleko modyfikowane następne 4g mączka ziemniaczana 1 żółtko Mleko modyfikowane, przygotować zgodnie ze sposobem podawanym przez producenta. W części zimnego mleka rozmieszać mąkę ziemniaczana i żółtko, wlać na pozostała ilość wrzącego mleka i ciągle mieszając, zagotować. Kisiel możemy podać polany sokiem owocowym lub z owocami z cukrem podanymi obok kisielu. I jesszcze KISIEL MLECZNY Z ŻÓŁTKIEM20g mleko następne (Bebilon 2 Nan 2 Gerber 2) 100 ml wody łyżeczka mączki ziemniaczanej (5g)1/2 żółtka (10g) 1 porcja = 150ml Wodę należy zagotować i po schłodzeniu rozprowadzić mleko. Następne w pozostałej ilości wody rozprowadzić mączkę ziemniaczaną i żółtko mieszając starannie doprowadzić do gotowania się. Łączymy z rozprowadzonym mlekiem. Podajemy z sokiem owocowym. Mam nadzieję, że pomogłam. A na tej stronie jest rzecvzywiście całkiem sporo przepisów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka