Dodaj do ulubionych

nie chce jesc zupek

IP: *.* 06.02.02, 21:50
Mikolaj ma 13 miesiecy. Generalnie jest strasznym niejadkiem, ale potrafi zjesc danonki, jogurty, deserki wszelkiego smaku, najlepiej jablka z dodatkami. Nie wiem jak przekonac go do zupek i dan z miesem, ktorych nawet nie chce sprobowac, kazda proba konczy sie odwroceniem glowy i definitywna odmowa. Probowalam dania w sloiczkach Gerbera i Bobowita oraz Hipp a takze gotowalam mu sama, zawsze konczy sie tak samo. Przeciez nie moze jesc tylko slodkiego.Kolejnym problememem jest konsystencja. Wszystko musi byc dokladnie zmiksowane, bez zadnych grudek, bo Mikolaj wypluwa wszystkie czastki lub ksztusi sie i wymiotuje. Juz nie wiem co robic. Moze ktoras z was miala podobny problem. Prosze was o rade. Patrycja
Obserwuj wątek
    • Gość: janeczka Re: nie chce jesc zupek IP: *.* 13.02.02, 12:41
      Co do rozdrabniania-to niedługo samo mu przejdzie-zobaczysz. teraz spróbuj mu dawać chrupki kukurydzine-może to go nauczy gryżć. Natomiast pojecia nie mam, jak go przekonać do jedzenia miesa...Z moim tez tak było...A potem nagle zaczął jeść duże ilości mięska.Cierpliwości!Aha-próbowałaś kotletów sojowych-może to go przekona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka