Gość: wike IP: *.* 09.02.02, 14:46 Witam wszyskie Mamy poraz kolejny.Pytanie dotyczy" Danonków" od kiedy je podawałyście swoim pociechom?Czy 7 mies.i tydzień to za wcześnie?Od kiedy zacząć?Pozdrowionka dla wszyskkich maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yda Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 09.02.02, 22:14 Według mnie za wcześnie!Mojej Ani 9 mcy próbuję podawać po trochu jogurt zwykły, bo do Danonek nie mam zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaM Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 09.02.02, 23:58 Ja rozpoczęłam dawać danonki małemu po skończeniu 11 miesięcy.Wcześniej dawałam deserki owocowe z twarożkiem ze słoiczka Bobo vita a dopiero później stopniowo danonki.Pozdrawiam.Kuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 220571 Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 10.02.02, 15:55 Też myślę, że 7 m-cy to za wcześnie. Gabrysia ma 10 i pół i próbuję, ale dostaje biegunki.Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmA Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 11.02.02, 08:07 Ja spróbowałam tydzień temu. Reakcji /złej oczywiście/ nie zauważyłam. Mój synek bardzo je lubi. Natomiast przed wczoraj spróbowaliśmy DANIO waniliowego, kupka normalna wysypki brak, a mały był zachwycony. Dodam że pojutrze kończy dziewięć miesięcy. Nasza pani doktor powiedziała, że nie należy sztywno trzymać się kanonów. Trzeba spróbować najpierw malutką ilość nowego pokarmu, odczekać dwa dni jak maluszek zareaguje. Chyba że dziecko jest wyjątkowo wrażliwe, alergiczne itd. wtedy powinno się pilnować książkowych terminów.Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annnia Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 11.02.02, 12:07 to zależy od dziecka. Moja córcia (7,5 m-ca) zajada Danonki z wielkim smakiem i nie ma ani wysypki ani biegunki. Zaczęłam jej dawać jak skończyła 7 m-cy. Jeżeli się zdecydujesz, to zacznij od 1 łyżeczki, jak bedzie w porządku to możesz zwiększyć porcję.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annnia Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 11.02.02, 12:15 Zapomniałam dodać, że córcia jest strasznym żarłokiem i "rzuca się" na jedzenie, zjada wszystko co dostanie, a gdyby mogła, to jeszcze wyjadłaby z naszych talerzy, więc może dlatego jest zachwycona DanonkamiPa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MartamamaOli Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 14.02.02, 14:36 Powiem szczerze,że tez miałam podobny dylemat i spróbowłam dac mojej Oli(10-miesięcznej)miesiąc temu danonki i niestety skończyło się to tragicznie. Ból brzuszka i biegunka. Dodam iż zajadała je ze smakiem i nie mogłam jej oderwać od nich.Teraz poczekam,danonki nie zając nie uciekną.Dostanie za dwa miesiące,powolutku.Życzę powodzenia i całkowicie innych skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia1 Re: OD KIEDY DANONKI???? IP: *.* 18.02.02, 21:28 Na Twoim miejscu nie śpieszyłabym się tak z danonkami. Nie chcę generalizować sprawy, ale mój Krzyś po podaniu danonków uczulił się na mleko, a raczej na laktozę. Przez całe wczesne niemowlęctwo jadł mleko i było wszystko dobrze. Kłopoty zaczęły sie po podaniu danonków - strasznie cuchnące kupy (jak gnój na polach!!!), nieprzybieranie na wadze, wysypki, wieczne problemy z wymiotami. Przez rok musiał jeść prosobee, brrrr. Także uważaj, lepiej troszkę poczekać Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś