IP: *.* 13.02.02, 11:31
Czy może mi ktoś poradzić, kiedy i w jaki sposób należy wprowadzać do diety niemowląt jajka. Według schematu żywienia niemowląt IMiDz w 7 mies. należy wprowadzać kisiel mleczny, czyli 1/2 żółtka na mleku następnym. Czy ktoś wie, jak to się robi?Gosiat.
Obserwuj wątek
    • Gość: az Re: jajko IP: *.* 13.02.02, 12:35
      Cześć GosiatJa swojemu maluszkowi(obecnie skończy 11 miesięcy) gotuję jajko, wyjmuję z niego żółtko i rozcieram w zupce, lub daję mu samo żółtko po kawałeczku, nawet lubi bardziej w kawałeczkach, bo to zawsze coś innego niż zupka.Pozdrawiam
    • Gość: AniaSK Re: jajko IP: *.* 14.02.02, 11:21
      Kisiel mleczny robisz tak: zagotowujesz wodę (albo jakiś soczek), a w kubku mieszasz trochę mąki ziemniaczanej + 1/2 żółtka, a w drugiem rozrabiasz mleko modyfikowane (gęściej niż wg przepisu, bo wlejesz to do wody). I kidy woda/soczek się zagotuje, wlewasz mąkę z żółtkiem, chwilkę pogotujesz, zestawisz z ognia i wlejesz mleko. Mieszasz i gotowe. ja w każdym razie tak robiłam, choć mały na ten widok robił beeeAnia
    • Gość: M_iśka Re: jajko IP: *.* 18.03.02, 22:29
      Najlepiej z ugotowanego na twardo jajka wyjmij żółtko rozgnieć 1/2 i wrzuć do zupy.Za miesciąc może zjeść całe(w zupie)a za dwa spróbuj zrobić jajecznicę na parze bez soli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka