Dodaj do ulubionych

Kiedy nabiał

IP: *.* 07.05.02, 13:19
Witam wszystkie mamy!Poradźcie kiedy włączać do diety nabiał. Mam na myśli jogurt, serek homo itp. Karmię jeszcze piersią mojego 8 miesięcznego synka, ale wróciłam do pracy i w zasadzie zostały mi dwa karmienia: poranne i wieczorne, no i oczywiście nocne :)). W dzień babcia karmi go kaszką z odrobiną mleka modyfikowanego i owocami oraz próbuje przekonać do warzyw i zupek. Myślę, że Filip polubi jogurt ze słoiczkowymi owocami.Co sądzicie o nabiale w diecie takiego bobasa i jak to z wami było?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aneea Re: Kiedy nabiał IP: *.* 07.05.02, 15:59
      Witaj Monitek,ja mojej Nadii pierwszy raz podalam jogurt jakos pomiedzy 8 a 9 miesiacem. Dostawala go zamiast kaszki srednio raz w tygodniu. Kupowalam najpierw Danonki, ale jak dla mnie czuc w nich bylo chemie na odleglosc, wiec przerzucilam sie na jogurt naturalny plus sloiczek owockow i jest super :) Nadia mloci cale opakowanie jogurtu i sloiczek owockow i chce jeszcze! Mysle, ze smialo mozesz sprobowac z jogurtem, najpierw moze pare lyzeczek na probe.pozdrawiam, An.
      • Gość: AniaSK Re: Kiedy nabiał IP: *.* 07.05.02, 16:16
        Z tego, co pamiętam, oficjalna wersja brzmi, że od 10 miesiąca można podawać nabiał, ale ja też podałam wcześniej i zaczynałam od odrobinki jogurtu, potem "Bubu" ze słoiczka (jogurt czy twarożek z owocami). Ania
    • Gość: gonya Re: Kiedy nabia? IP: *.* 09.05.02, 23:23
      Zeby zminimalizaowac wystapienie ewentualnej alergii zlaeca sie podawanie maluszkowi nabialu po skonczeniu 12. m-ca.Pozdraiwam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka