Dodaj do ulubionych

Z czego ugotować kompot?

IP: *.* 19.06.02, 21:54
Drogie MamyZ czego ugotować kompot rocznemu dziecku. Nie mam dostępu do ekologicznych owoców. Czy jabłka ze straganu są bezpieczne, nie sypane. A może maliny - pokazały się już na straganach. Myślałam też o soku z młodej marchewki, ale podobno nowalijki są niezdrowe? Czy teraz marchew jest jeszcze nowalijką? Na forum czytałam też o mrożonkach, czy polecacie je na kompoty?A jak ugotowac taki kompot dla malucha? Czym osłodzić?Czekam na informację i pozdrawiam Jaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miśk@ Re: Z czego ugotować kompot? IP: *.* 23.06.02, 00:06
      Nowalijki zdrowe są :) wbrew opiniom innych,lekarze polecają :)A kompot najlepszy jest z porzeczek,wiśni,jagód no i z malinek :)Oprócz wiśni reszty sie nie opryskuje.Ale jeśli wiśnie są od jakiegoś chłopa który tylko to ma na sprzedaż w niedużej ilości to napewno nie pryskane :) (za duży koszt oprysku)
      • Gość: humbak Re: Z czego ugotować kompot? IP: *.* 27.06.02, 21:42
        No i też zależy ten kompocik od tego, co Twoja dzidzia już je. Ja narazie (9 miesięcy) mojej robię z jabłek z laską wanilii (czasem, bo droga) i do tego trochę winogron, jagody. Próbowałam dodać śliwki, ale mi osobiście nie smakowało. Gruszki też się do tego nadają, tylko nie można za długo ich gototwać, bo się rozłażą.A ja o ekologii w kuchni mogę pomarzyć, więc kupuję na targu. Jak narazie jest dobrze, choć słyszałam, że to powoduje wzrost podatności na alergie :( - tyle, że ja nic z tym zrobić nie mogę... :(Ale z powodzeniem używam mrożonek.:hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka